miracle83 01.07.09, 11:22 witajcie, chciałabym się dowiedzieć, ile kosztuje opiekunka do dziecka w toruniu. chodzi mi o nianie na 8-9h dziennie, od pon do pt. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinakarina Re: opiekunka do dziecka 03.07.09, 06:47 Ja co prawda dopiero przenoszę się do Torunia z Krakowa i nie jestem matką (ale nianią na dodatek szukającą pracy) zdążyłam się zorientować, że płaca niani w Toruniu jest dość niska około 5-6 zł za godzinę ( i są to te lepsze oferty), ale bywają i takie za 400-500 zł miesięcznie. Jeśli o mnie chodzi to stawka 6-8 zł jest stawką w porządku zwłaszcza przy całym etacie ( wychodzi około 800-1000 zł na miesiąc), ale oczywiście decyzja należy do Pani, gdyż stawka uzależniona jest zawsze od dochodów rodziców. Jako doświadczona niania radziłabym przemyśleć, czy lepsza jest dla Pani stawka godzinowa czy miesięczna i ustalić to od razu na początku rozmowy z nianiami. Warto też na początku ustalić wszelkie kwestie związane z dniami wolnymi, pracami dodatkowymi, chorobami, wyjazdami itp. W razie dodatkowych pytań proszę pytać śmiało chętnie pomogę. Życzę powodzenia w poszukiwaniach oraz miłego dnia :) Paulina Odpowiedz Link Zgłoś