Dodaj do ulubionych

Wizziar - opłaty dodatkowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 13:22
Witam.
W styczniu tego roku leciałem Wizzairem z Gdańska do Beauvais. Rezerwowałem na ich stronie www, zapłaciłem przelewem. Odprawę online zrobiłem z tylko z Gdańska, bo z Beauvais była niedostępna. Miałem 1 sztukę bagażu rejestrowanego. Przy tej okazji, pan przy stanowisku odprawy dość dosadnie mi uświadomił bezsensowność odpraw online jak się ma bagaż rejestrowany ;)
Niedługo planuję znów lot tą linią, tym razem do Rzymu.
Czy wiecie może, czy od stycznia doszły jakieś nowe opłaty dodatkowe, lub wzrosły stare?
Bo w styczniu płaciłem dodatkowo: za rezerwację 11 PLN/osoba/lot i za bagaż rejestrowy 45 PLN /sztukę/lot.
Przeglądałem na stronie wizz-a tabelę opłat, i wg mnie zmieniła się tylko opłata za bagaż rej. - 68pln/szt/lot.
Słyszałem jednak pogłoskę, że każdego pasażera obowiązuje opłata za bagaż rejestr? Czy to prawda? Czy jeszcze jakieś niespodzianki mogą mnie spotkać?
Pozdrawiam
michał
Obserwuj wątek
    • joggerka Re: Wizziar - opłaty dodatkowe 20.09.10, 14:18
      Witam, w lipcu leciałam w trójkę do Rzymu i tylko 1 osoba miała przypisany bagaż rejestrowany. W związku z tym płaciłam jedynie 68 zł w jedną stronę (136 w obie strony). Podczas rezerwacji zaznaczasz ile będzie sztuk bagażu rejestrowanego. Jak zaznaczysz "0" to żadna opłata się nie naliczy z tego tytułu.
    • Gość: do-de Re: Wizziar - opłaty dodatkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 11:41
      Przy tej okazji, pan przy stanowisku odprawy dość dosadnie mi uświadomił bezsensowność odpraw online jak się ma bagaż rejestrowany ;)

my w czerwcu lecieliśmy do Forli, bez odprawy online, bo mieliśmy bagaż, a na lotnisku się okazało, ze odprawa online obowiązuje wszystkich!!!! i musieliśmy dopłacić, nie pamiętam dokładnie ile, ale chyba po 80 zł od osoby. Pytałam jaki jest sens odprawy online, skoro mamy bagaż, ale nie bardzo chcieli ze mną dyskutować, taki przepis i koniec. Więc we Włoszech odprawiliśmy się online na powrót.
      Podobno jednak się znowu zmnieniło, znajomi lecieli ostatnio do Brukseli i się nie odprawiali.

A bagaż rejestrowy nie jest obowiązkowy.
      • sky4fly Re: Wizziar - opłaty dodatkowe 23.09.10, 12:11
        Zmiana opłaty za bagaż rejestrowany, związana jest za pewne ze zwiększeniem limitu z 15 kg do 32 kg przy maksymalnym limicie 3 walizek. O bagażu można przeczytać tutaj

Jeśli chodzi o rejestrację online, polecam zapoznać się z tymi informacjami gdzie wyszczególnione są miejsca, gdzie trzeba pamiętać o odprawie. Opłata za odprawę, uiszczana w dniu wylotu to 10 euro.

-----
        sky4fly.net

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka