Gość: euryanthe IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.10, 17:22 Może jakieś opinie, sugestie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voyager747 Re: Cathay Pacyfic 27.11.10, 19:08 Linia jak linia :) ma niezłe opinie, ale jakoś cudów tam nie ma. Na pewno 747 są już stare, a Airbusy nowsze. W 747 w ekonomiku dość ciasno. Lataliśmy LHR-HKG i HKG-DPS, wspominam miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Cathay Pacyfic IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.10, 19:34 W tym roku wybrane jako najlepsze linie swiata :) Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Cathay Pacyfic 27.11.10, 20:15 to oni tak często mają, ale głównie za pierwszą klasę, ja niestety nie leciałem w first :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eco Re: Cathay Pacyfic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 21:28 dobre linie ;) leciałem kila razy nimi ;) ale szału nie ma ;) zwyczajnie z punktu A do B - to było w klasie CIASNEJ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Cathay Pacyfic IP: 89.74.180.* 28.11.10, 18:46 po pierwsze primo sugeruję sprawdzić nazwę. W klasie ekonomicznej mają wymienić wszystkie fotele bo na te które powstawiali wcześniej było tyle narzekań, że dziś bym się nimi lecieć nie odważył. na szczęście jak leciałem, była jeszcze wcześniejsza wersja foteli, i było OK. Chodzi o to, że ten fotel to plastikowa skorupa bez regulowanego oparcia, natomiast w ramach tej swojej skorupy możesz kąt oparcia zmienić, podjeżdżając siedziskiem do przodu. dobre jest to że nikt siedzący przede mną się nie wpieprza ze swoim oparciem w moją przestrzeń, ale ja sam przy wzroście 183 w ogóle z tego nie mogę skorzystać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Cathay Pacyfic IP: 89.74.180.* 29.11.10, 20:26 więcej o tych wspaniałych fotelach: www.airlinequality.com/Product/Yseat-CX-2.htm wygląda to zupełnie tragicznie. to że gość odpowiedzialny za ich wprowadzenie już dostał kopa w miejsce gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę jest słabą pociechą dla tych którzy muszą w tym wynalazku siedzieć 12 czy 15 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Cathay Pacyfic IP: 89.74.180.* 29.11.10, 20:33 jeszcze jedna sugestia: z WAW do HKG najlepiej chyba Finnairem - nowiuteńkie A333 (prawie wszystkie, jest jeszcze 2-3 prawie nowych A340 i chyba jeden 340 odziedziczony po Virgin Atlantic, i ten już świeżością nie pachnie ani nie błyszczy) i cały czas lecisz do przodu. ja leciałem Cathayem do NZ i kiedy indziej do Melbourne, za każdym razem przez LHR, i już 8-9h po wylocie z Warszawy byliśmy nad Gdańskiem czy Kaliningradem. Pół dnia w plecy. Z Hongkongu do Australii i okolic, Finnair ma code-share z Cathayem i w ten sposób można być w Sydney w 23h. niestety rzadko wyszukiwarki pokazują takie kombinacje, które dobry kasjer lotniczy znajdzie bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
frequentflyer Re: Cathay Pacific 01.12.10, 11:23 Nie cierpię - jakże tu licznych - pytaczy co rzucają pytanie, dostają garść odpowiedzi, i zero odzewu. nawet nie wiem czy przeczytali. jak cie to nie obchodzi, po co pytałaś? zabawa w głuchy telefon czy co?! Nie cierpię cię, euryanthe. masz braki w wychowaniu IMO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Cathay Pacific IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.10, 13:41 Może trochę ostro, ale zdecydowanie masz rację Frequentflyer. Pozdrawiam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euryanthe Re: Cathay Pacific IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.10, 18:48 Zabawa w głuchy telefon powiadasz? Nie, w pomidora! A z tym cierpieniem, to chyba nie jest tak do końca, jak mówisz: CIERPISZ, i to bardzo! Dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam wszystkich (poza frequentfyerem). PS (do frequentflyera) - nie każdy przesiaduje tu dniami i nocami, więc i nie było sposobności podziękować. (Do Leszka) - uderz w stół, a ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete Re: Cathay Pacific IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.12.10, 03:51 Leciałem nimi na trasie FRA-HKG-MEL i spowrotem na początku tego roku i bardzo sobie chwalę. Dla mnie ten wynalazek z siedzeniami podjerzdżającymi do przodu jest bardzo fajny, przy wzroście 192 cm to zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż opuszczane oparcia, które zmniejszają moją przestrzeń. Obsługa miła i cały czas interesująca się pasażerami, dają jeść dobrze i dużo - słowem z mojego punktu widzenia linie zdecydowanie godne polecenia (leciałem klasą ekonomiczną) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Rz. Re: Cathay Pacyfic IP: *.ostnet.pl 30.12.10, 14:59 Linie lotnicze Cathay Pacyfic są wpisane do Zrzeszenia przewożników IATA co daje ujednolicenie przepisów ds.cen,bezpieczeństwa,odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś