Dodaj do ulubionych

rezerwacja bileto

IP: *.play-internet.pl 06.02.11, 12:40
witajcie :)
mam pytanie dotyczace biletow lotniczych tanich linii. Probuje zarezerwowac lot do Bristolu, ale.... no wlasnie. Wszystko byloby ok (pomijajac ze cena ktora podaja nie ma nic wspolnego z faktyczna cena, ktora jest 3 razy wieksza, ale to juz nie o to chodzi) do momentu platnosci za rezerwacje. Kaza wpisac wszystkie dane karty itd. wpisalam wszystko ale okazalo sie ze moja transakcja zostala odrzucona. Nie bardzo rozumiem co znaczy odrzucona, przeciez ja dokonuje rezerwacji a placic mam pozniej tak? to dlaczego z tego wszystkiego wynika ze chca mi skasowac kase za bilet od razu (lot rezerwuje na maj), przeciez platnosc jest na dwa dni przed wylotem. Czy moze sie myle i ta zasada nie dotyczy tanich linii i trzeba placic od razu? jesli tak to dobrze, ze nie mialam tyle kasy na koncie, bo jakby mi skasowali od razu szlag by mnie trafil. Wiec moje pytanie brzmi: czy od razu placi sie za bilety czy nie (tyczy to linii ryanair i easyjet.
z gory dzieki za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: paryżanka Re: rezerwacja bileto IP: *.torun.mm.pl 06.02.11, 12:57
      Nie wiem w jakich liniach udało się Tobie kiedyś zapłacić za lot na dwa dni przed wylotem.
      Moze nie rozumiem Twojego postu.
      Dokonujesz rezerwacji i płacisz odrazu. Nie ma tu nic do tego Twoj lot za kilka miesiecy.
    • tripcheap Re: rezerwacja bileto 06.02.11, 17:11
      Płacisz od razu i musisz mieć odpowiednie środki na karcie.

Co do ceny ostatecznej to do tej podanej w wyszukiwarce mogą dojść podatki i opłata za odprawę online. Jednak bardzo dużo jest lotów bez podatków i darmową odprawą online. Wystarczy pokombinować z datami wylotu, ew. skorzystać z Wizz lub Easy.
    • grekan Re: rezerwacja bileto 07.02.11, 00:07
      Moze masz karte, ktora nie ma autoryzacji w zakupach internetowych/ plaska/.
      • Gość: ania Re: rezerwacja bileto IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 22:30
        nie, nie mam dobra karte, ale dzieki za odpowiedzi, juz wszystko wiem :) poprostu jako laik nie bylam zorientowana co i jak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka