Dodaj do ulubionych

Rzym Lotnisko

IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 18:23
Witam. Pierwszy raz będę lądował, a po tygodniu wylatuję z Fiumicino - proszę o wszelkie rady praktyczne o tym lotnisku i doświadczenia. Z tego co wiem, to nietrudno trafić do kolejki FM która jedzie do centrum miasta. A czy tak samo łatwo znajdę pętlę autobusów Cotral? Bo biorę pod uwagę, że zamiast dawać 9 eur na pociąg, dam 2 eur na autobus (bilety są podobno w jakimś kiosku) i przesiądę się z niego w kolejkę jadącą z dzielnicy nadmorskiej (bilet 2 eur na kolejkę jest jednocześnie biletem na autobus w dalszej 75-minutowej podróży).
Czy to prawda, że lotnisko jest koszmarne i trzeba być przed wylotem więcej niż 2h wcześniej by nie utknąć w kolejkach?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Rzym Lotnisko IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 22:31
      Nie wiem dlaczego lotnisko ma być koszmarne. Z moją odprawą i odlotem było bez problemów. Z lotniska do Rzymu jechałam kolejką Leonardo. Może drożej ale za to szybciej ( 1/2 godziny)i komfortowo. Na peron kolejki łatwo trafić na posadzce po wyjściu z hali przylotów namalowane są linie które prowadzą do pociągu. Jeśli chodzi o autobusy to nie wiem :( .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka