Dodaj do ulubionych

Lotnisko Stansted

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.11, 13:27
W maju będę leciała do Londynu. Myślę, że poradzę sobie w drodze "tam". Natomiast chciałabym się zapytać jak będzie wyglądała odprawa, wylot z tego lotniska. Znalazłam jego plan :
www.stanstedairport.com/assets/Internet/Stansted/Stansted%20downloads/Static%20files/Stansted_Terminal_Map.pdf
Będę leciała tylko z bagażem podręcznym, czy mam iść do któregoś ze stanowisk od A do K czy też iść do wejść oznaczonych od 1 do 8 ?
Na ile wcześniej mam być na lotnisku aby zdążyć na samolot ?
Obserwuj wątek
    • Gość: mmm Re: Lotnisko Stansted IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.04.11, 13:36
      zeby pojsc do security musisz miec karte pokladowa, niezaleznie od tego czy lecisz z bagazem czy nie
      • Gość: Mała Re: Lotnisko Stansted IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.11, 14:07
        Mam, wydrukowaną z odprawy przez internet. Czy to znaczy, że mogę od razu pójść do którejś z bramek 1 - 8 ?
        • Gość: mmm Re: Lotnisko Stansted IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.04.11, 15:19
          tak
          • Gość: Mała Re: Lotnisko Stansted IP: *.play-internet.pl 13.04.11, 16:10
            Dziękuję.
    • levack.levack Re: Lotnisko Stansted 13.04.11, 16:59
      Gość portalu: Mała napisał(a):

> W maju będę leciała do Londynu. Myślę, że poradzę sobie w drodze "tam". Natomia
      > st chciałabym się zapytać jak będzie wyglądała odprawa, wylot z tego lotniska.
      > Znalazłam jego plan :
      > www.stanstedairport.com/assets/Internet/Stansted/Stansted%20downloads/Static%20files/Stansted_Terminal_Map.pdf
      > Będę leciała tylko z bagażem podręcznym, czy mam iść do któregoś ze stanowisk o
      > d A do K czy też iść do wejść oznaczonych od 1 do 8 ?
      > Na ile wcześniej mam być na lotnisku aby zdążyć na samolot ?

Od razu do security (1-8), do dowolnej kolejki. Security na Stansted jest dość upierdliwe, np. dozwolone kosmetyki lepiej mieć w jednym woreczku i wyjęte z torby. Kolejka do security to kilka-kilkanaście minut. Za security jest większość sklepów, więc jak chcesz coś kupić to weź na to czas pod uwagę. Od sklepów do niektórych bramek jest parę minut do przejścia.
      W sumie - godzina od odlotu powinna wystarczyć, ale dla spokoju lepiej trochę więcej.
      • Gość: Olga23 Lotnisko Stansted- Air Asia IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.11, 21:18
        Witam, lece z wroclawia na stansed aby po kilku godzinach wsiąsc na poklad Air Asia do Kuala Lumpur... moje pytania: czy przylot z wro i odlot do kula lumpur jest w tym samym terminalu? Jak trzeba dojśc i jak wyglada odprawa Air Asia z bagazem?
        Tak samo jak z Ryanair? tzn ide z karta pokladowa wczesniej wydrukowana w domu do okienka gdzie zdaje bagaz? potem do kontroli i do gate?
        Prosze o szczególy krok po kroku gdzie i co robic po przybyciu na chale przylotow z wroclawia.
        • untochables Re: Lotnisko Stansted- Air Asia 15.04.11, 08:34
          na początku musisz przekroczyć granice UK ;) wszyscy w tym samym miejscu więc znajdziesz ;) jak odbierzesz bagaż wychodzisz i idziesz w prawo ;) wzdłuż całego terminala ;) mijasz stanowiska easy jet czy ryana ;) a na końcu to chyba (K) sa stanowiska Air Asia odprawa zaczyna się około 3 godziny przed lotem - potem klasycznie odprawa od 1 - 99 ;) i wchodzisz na strefe do Air Asi trzeba dojechać wagonikiem kursującym po lotnisku ale to bardzo proste i dasz sobie rade ;) czasami Air Asia wpuszcza najpier matki z dziećmi albo od ostatnich miejsc do pierwszych - będziesz słuchac komunikatów ;) potem tylko około 14 godzin i witaj KUL ;) p.s. ostatnio jest przeraźliwie zimno na pokładzie więc się przygotuj ;)))
          • Gość: Olga Re: Lotnisko Stansted- Air Asia IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 20:23
            Co do tego : 1-99 to sa stanowiska odpraw?? Za bardzo nie zrozumialam z tym wagonikiem, skoro minę stanoswisa easy i ryan i znajde sie przy stanowiskach Air Asia to gdzie mam potem tym wagonikiem jechac? Wydaje mi sie ze zdaje bagaz przy stanowsku i udaje sie do kontroli bezpieczenstwa a potem do gate. Czy nie jest tak?
            A jak jest z miejscami są przyznawane na karcie pokladowej?
            • untochables Re: Lotnisko Stansted- Air Asia 16.04.11, 09:21
              oddajesz bagaż na Air Asi a potem jest jedno wejście dla 1 - 99 ;) i to jest właśnie wejście przez kontrolę bezpieczeństwa, potem jak będziesz na strefie są oznaczenie do niektórych miejsc trzeba dojechać wagonikiem w przypadku Air Asi będziesz musiała pojechać ;) napewno dasz sobie rade ;)
              • Gość: Olga :) Re: Lotnisko Stansted- Air Asia IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.11, 13:04
                Ok, dzieki za pomoc
                opd mi prosze jeszcze czy miejsca wybiera sie samemu czy sa oznaczone na karcie pokladowej?
                • untochables Re: Lotnisko Stansted- Air Asia 17.04.11, 00:18
                  możesz wybrać sama miejsca ;) za dopłatą ;)
                  jeśli odprawiasz się on line system wyznaczy kolejne wolne, ale jest mały haczyk jeśli wracasz za więcej niż siedem dni system przyzna Ci miejsca ale nie odprawi Cię on line - na Stansted dostaniesz dokładnie te same ;) do KUL a na powrocie ;) jak ktoś zdecyduje w okienku ;)
                  • Gość: Olga Re: Lotnisko Stansted- Air Asia IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.11, 12:37
                    Jezuuu... to co napisałaś/eś jest dla mnie zwogóle nie zrozumiałe z tym chaczykiem, proszę napisz coś więcej językiem laika.
                    • Gość: Olga Re: Lotnisko Stansted- Air Asia IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.11, 12:38
                      (H)aczykiem oczywiście :D
                      • Gość: Olga Re: Lotnisko Stansted- Air Asia IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.11, 12:42
                        Wogóle są jeszcze jakieś sytuacje z linia Air Asia czy lotniskiem które powinnam wiedziec lub na co uważac?
                        • untochables Re: Lotnisko Stansted- Air Asia 18.04.11, 20:57
                          Air Asia to bardzo przyjazne linie ;) trochę się nimi nalatałem ;))) około 20 lotów i zawsze wszystko było OK

ten haczyk - to odprawa on line ;) jeśli masz na tym samym bilecie powrót za więcje niż 7 dni nie odprawisz sie on line - opisąłem to na temacie o AirAsia - wiec nei ma sensu sie odprawiać przez net tylko odrazu do "okienka" na STN ;) i fru 14 godzin ;)
                          • Gość: Olga Re: Lotnisko Stansted- Air Asia IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 13:26
                            Okis.... mam nadzieję że będzie OK mam tylko obawy z problemami językowymi bo mój ang jest słaby...
    • martaaa3004 Re: Lotnisko Stansted 17.05.16, 22:21
      Witam kochani.. wylatuje do Polski w ta niedziele z lotniska Stansted (londyn) niestety nie znam tego lotniska oraz jezyka jestem zestresowana ze nie dam sobie rady moze ktos tam sie wybiera w ten sam dzien I zechcial by mi pomoc na miejscu moj lot jest o 14:30 no wiadomo bede tam duzo wczesniej prosze o pomoc Marta podam w meilu lub w odp moj numer bedzie latwiej I szybciej sie kontaktowac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka