Dodaj do ulubionych

jedzenie w ryanair

21.06.11, 22:30
jak wygląda? Tanimi liniami lecę pierwszy raz. Zawsze latałam albo czarterem, albo normalnymi liniami rejsowymi i jakoś się przyzwyczaiłam, że w samolotach dają jedzenie.
Napiszcie jak jest w ryanair. Lecę z Berlina do Malagi (nie wiem czy to ma znaczenie) Słyszałam, że można kupić na pokładzie, ale czy dobre, czy jest jakiś wybór i w jakiej cenie? Bo rozumiem, że wnieść swojego na pokład nie wolno, chyba że wolno?
Obserwuj wątek
    • karnacja Re: jedzenie w ryanair 22.06.11, 00:27
      W lotach powyzej 2.5 h mozesz kupic kanapke. Cena okolo 5 funtow.
      Z Berlina do Malagi leci sie okolo 3.5 h. Zabierz swoja kanapke. Na pewno
      bedzie lepsza. Mozesz zabrac ze soba jedzenie na poklad. Nikt nie zwraca
      na to uwagi.
      • andy_3 Re: jedzenie w ryanair 22.06.11, 08:55
        Kanapki w Ryanair są zazwyczaj "gumowe", ale oferta różni się w zależności od destynacji...w każdym razie poleciłbym kupić jakiekolwiek lepsze kanapki chociaz na lotnisku (jeśli nie bierzesz z domu) - nawet pakowane trójkąty, czy bagietki okażą się lepsze:)
    • Gość: a Re: jedzenie w ryanair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 00:29
      Jeśli nie wytrzymasz trzech godzin bez jedzenia i picia, to weź sobie z domu parę kanapek, jakie lubisz, kup na pokładzie kawę czy herbatę i tyle.
      Możesz oczywiście sobie kupić kanapkę (całkiem solidna i treściwa) albo coś innego. Na początku lotu dostaniesz menu. Bez rewelacji, ale z głodu się nie umrze. Ceny nie szokują. Trzeba mieć drobne, najlepiej euro. Nie zauważyłem terminali kartowych, ale może mają.

Wielkiego wzięcia płatne posiłki na pokładzie nie mają, w końcu to tanie linie.
    • kissmygrass Re: jedzenie w ryanair 22.06.11, 08:42
      magdalas napisała:

> Napiszcie jak jest w ryanair. Lecę z Berlina do Malagi (nie wiem czy to ma znac
      > zenie) Słyszałam, że można kupić na pokładzie, ale czy dobre, czy jest jakiś wy
      > bór i w jakiej cenie? Bo rozumiem, że wnieść swojego na pokład nie wolno, chyba
      > że wolno?

Wino mają mocno przeciętne...
      • kaka-dum Re: jedzenie w ryanair 22.06.11, 15:10
        Moja rada jest następująca. Zjedz coś przed lotem ;) Ryanair, czy Wizzair to nie są restauracje. Jako, że są to tanie linie, które latają na krótkie dystanse - jedzenie nie jest ich najmocniejszą stroną. Wolałbym już przekąsić coś na szybko na lotnisku przed samym odlotem. Na pokładzie po pierwsze jest drogo, a po drugie dość kiepsko (pod względem jedzenia) Z głodu nie umrzesz, ale nie będziesz wspominał tego posiłku w samolocie jako jednego z najlepszych :)
        • jorn Re: jedzenie w ryanair 22.06.11, 17:00
          Drogo w porównaniu z jedzeniem „na mieście”. Jeśli porównujemy z cenami na lotniskach, to nawet bywa taniej.

Pozdrawiam
        • kissmygrass Re: jedzenie w ryanair 22.06.11, 18:42
          kaka-dum napisał:

> Moja rada jest następująca.

Moja jest następująca - wyświetl sobie drzewko i popatrz komu odpisujesz. Ja skomentowałem zaledwie jakość podawanego przez nich wina, o jedzeniu nie napisałem ani słowa.
          • magdalas Re: jedzenie w ryanair 22.06.11, 20:26
            jak można zabrać ze sobą to fajnie. Ja pewnie dałabym radę, ale lecę z 2 dzieci i może się akurat okazać, że one z głodu umrą :-))) Poza tym moja młodsza córka (4 lata) wie, że w samolocie się je, więc pewnie nie da się zbyć jedzeniem przed wylotem. Dzięki za info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka