Dodaj do ulubionych

odwołany lot - jakie prawa?

18.05.12, 16:36
Wwitam,
OLT odwolało mój lot, który mial sie odbyc jutro o 7.00 do Szczecina z Krakowa. Jeszcze nie zostałam o tym poinformowana, ale wiem ze odwolali bo osoby ktore leciec mialy ze mna na odrebnym bilecie, juz dostały te informacje.
Wykupiłam Kraków -Szczecin na 19.05 i powrót Szczecin-Katowice na 01.06.
Oczywistym jest dla mnie ze moge zrezygnowac z całej rezerwacji i otrzymuje zwrot kasy - potwierdzicie? Czy mam prawo do odszkodowania?
Obserwuj wątek
    • Gość: adwokat Re: odwołany lot - jakie prawa? IP: *.hsd1.il.comcast.net 18.05.12, 23:47
      Tak!
      dostaniesz w rekompensacie SAMOLOT!!!
      • Gość: mmm Re: odwołany lot - jakie prawa? IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.05.12, 05:58
        www.konsument.gov.pl/files/rozp261-2004.pdf
        • flying.carpet Odwolany lot 19.05.12, 07:43

Dostaniesz cala kase z powrotem. Zadne odszkodowanie sie Tobie nie nalezy.
          Wklejony wyzej link to belkot unijny z ktorego nic nie wynika i nie dotyczy Twojej
          sytuacji.
          • Gość: mmm Re: Odwolany lot IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.05.12, 11:08
            Bełkot dla tych co nie umieją czytac. A czytac warto się nauczyc jak sie ma zamiar dyskutowac z liniami lotniczymi. Moja dyskusja swego czasu zakończyła sie odszkodowaniem w postaci vouchera na 200e
            • piasek.mi.zgrzyta Re: Odwolany lot 19.05.12, 17:51
              Gość portalu: mmm napisał(a):

> co nie umieją czytac.<

I pisac:) Ja bym napisal "ktorzy". Ludzie to osoby a nie przedmioty.
              Poprawny jezyk zwieksza wartosc "vouchera".
              • havana28 Re: Odwolany lot 19.05.12, 18:36
                Forum Ortografia jest chyba gdzies indziej. Ciekawe jak na kazdym forum jak ktos nie ma nic do powiedzenia to czepia sie slowek lub poslkich znakow.
              • Gość: mmm Re: Odwolany lot IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.05.12, 18:53
                > Poprawny jezyk zwieksza wartosc "vouchera".

W jaki sposób?
    • roland787 Re: odwołany lot - jakie prawa? 24.02.13, 14:50
      Wszystko sie zgadza tylko ze nieregularne operacje maja rozne podloze, i czasami jako pasazer jestesmy uprawnieni do odszkodowania, ale w takim przypadku wina musi byc po stronie lini lotniczych. tez kiedys myslalem ze odszkowanie zawsze sie nalezy az zaczelem sie tym tematem bardziej interesowac. sa tez rozne firmy na rynku ktore zajmuja sie wnoszeniem sakarg w imieniu passazerow oczywiscie nie za darmo, ale jak dobrze poszukasz to znajdziesz jakas rozsadna oferte. Ja zaryzykowalem i przynajmniej zwrocili mi za poniesione koszty pobytu na lotnisku plus hotel 2 dni i transfer taksowka, na szczesie milem rachunki. za wszytko zaplacilem okolo 70 zl. firma nazywa sie opoznienielotu.eu i chyba bylo warto bo KLM zwrocil mi 230 eur w sumie:)
      phere_nike napisała:

> Wwitam,
      > OLT odwolało mój lot, który mial sie odbyc jutro o 7.00 do Szczecina z Krakowa.
      > Jeszcze nie zostałam o tym poinformowana, ale wiem ze odwolali bo osoby ktore
      > leciec mialy ze mna na odrebnym bilecie, juz dostały te informacje.
      > Wykupiłam Kraków -Szczecin na 19.05 i powrót Szczecin-Katowice na 01.06.
      > Oczywistym jest dla mnie ze moge zrezygnowac z całej rezerwacji i otrzymuje zwr
      > ot kasy - potwierdzicie? Czy mam prawo do odszkodowania?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka