Dodaj do ulubionych

I ZNOWU ten mały bagaż podręczny...Tragedia!Pilne

IP: *.tczew.vectranet.pl 26.06.13, 15:20
Jestem wściekła. Dopiero teraz przeczytałam, że ci oszuści zmienili w regulaminie wielkość bagażu podręcznego na malutkie plecaczki,malutkie bagaże. Jestem po prostu wściekła. Niczego tam nie zmieszczę. Jadę na ponad miesiąc,nie wydam ponad stówy na bagaż bo nie mam. Załamka.

Chciałam pilnie kogoś zapytać czy oni to mierzą, sprawdzają jakoś. Czy jeśli plecak będzie kilka lub kilkanaście cm większy to przejdzie jako mały darmowy bagaż podręczny?
Chyba chodzi o to żeby zmieścił się w tym koszyku? Oni tylko w ten sposób sprawdzają wielkość?Czy też np mierzą?

Bagaż musi być idealnie 42x32x25 [ze strony wizair] czy może być trochę większy? Będzie 1 cm większy i mi zaliczą do tego dużego za który trzeba słono płacić?

To jest moja ostatnia podróż wizair.

Oni podali wymiary małego bagażu podręcznego tak: 42x32x25 nie informując nawet gdzie jaka długość. Jak widać na 1 obrazku wysokość to 42cm, długość 32 cm a szerokość 25cm natomiast na 2 obrazku wymiary są zupełnie inne, tj wysokość 32cm, długość 42cm,. szerokość 25 cm.

TU ZDJECIE obrazka o którym mowa: s6.ifotos.pl/img/beztytuuJ_nxawhra.JPG

Moje pytanie czy to ma znaczenie? Bo mam plecak mniej więcej jak ten na 1 obrazku, o takich wymiarach.
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: I ZNOWU ten mały bagaż podręczny...Tragedia!P 26.06.13, 15:35
      Gość portalu: SENKA napisał(a):

> Jestem wściekła. Dopiero teraz przeczytałam, że ci oszuści zmienili w regulamin
      > ie wielkość bagażu podręcznego na malutkie plecaczki,malutkie bagaże. Jestem po
      > prostu wściekła. Niczego tam nie zmieszczę. Jadę na ponad miesiąc,nie wydam po
      > nad stówy na bagaż bo nie mam. Załamka.

Jak ktos nie ma miedzi to w domu na doopie siedzi.

>
      > Chciałam pilnie kogoś zapytać czy oni to mierzą, sprawdzają jakoś. Czy jeśli
      > plecak będzie kilka lub kilkanaście cm większy to przejdzie jako mały darmowy
      > bagaż podręczny?

Zalezy na kogo trafisz.
      W kazdym razie sprawdzaja.

> Chyba chodzi o to żeby zmieścił się w tym koszyku? Oni tylko w ten sposób spraw
      > dzają wielkość?Czy też np mierzą?

Zalezy, jak bagaz wizualnie sporo odbiega od wymaganych wymiarow to zmierza, jak nie to kaza wlozyc do koszyka albo i nie.Nie ma reguly, co nie zmienia faktu, ze bardzo tego pilnuja.

> To jest moja ostatnia podróż wizair.

Twoje prawo ale Wizz chyba nie bedzie z tego powodu ani plakac ani nie zubozeje:D.
      • pasztet.eksportowy Lot blondynki 26.06.13, 21:49

Senka, przypominasz mocno przytepiona uboga blondynke ktora od wczoraj zaczyna
        uzywac kompa (wielkie LITERY). Miotasz sie po forum zamiast wszystkie swoje kaczuszki
        (pytania) ustawic w rzedzie. Przypominasz krotka bajeczke bez happy endu: Latala
        przepioreczka, latala ...az sie zes...a.
        • Gość: portalu Re: Lot blondynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 21:11
          "42x32x25 nie informując nawet gdzie jaka długość"
          Po tym tekście podejrzewam, że SENKA to forumowy troll.
          • cali.staa Re: Lot blondynki 10.07.13, 10:38
            Też mnie rozwaliło to zdanie :D
    • Gość: jaco Re: I ZNOWU ten mały bagaż podręczny...Tragedia!P IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 06:19
      Uwaga Tczew nadaje.

Tragedia!!!
      Pilne!!!
      Wymiary bagażu podręcznego!!!

Jest to jednak jakiś symbol naszych czasów. Średnio rozgarnięty osobnik lata blaszanym ptakiem za psi grosz, kiedy dawniej jedynym przeżyciem transportowym był wyjazd furmanką na targ do Grójca albo przejazd PKS-em na trasie Gnojno Kolonia - Barania Wólka.
      • Gość: diagnoza Uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 08:47

To kretynka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka