Dodaj do ulubionych

Odprawa celna

07.07.13, 01:31
Mam pytanie za miesiąc lece do Londynu byłam już tam w styczniu i miałam nieprzyjemną sytuacje na odprawie celnej nie chceli mnie przepuścić ponieważ jestem nie pełnoletnia mam 17 lat i leciałam na przeczpkę można tak powiedzieć przyczepiłam się do jakieś rodziny. Pani w okienku pytała mnie o jakąś zgode od rodziców że mogę sama podróżować i o kopie paszportu rodziców nie miałam czegos takiego. Na szczęście moja siostra z nią przez telefon porozmawiała że przyleciałam do niej na ferie ale i tak nie chciała mnie przepuści myślała że uciekłam i do pracy tam przelciałam. Dopiero po pokazaniu biletu powrotnego zostałam przepuszczona. Teraz znowu nie chce mieć takiej sytuacji. Był kotś może w podobnej ?
skąd mam wziąśc ten wzór zgody czy nie wiem czego ? Musi być przetłumaczony ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kroks Re: Odprawa celna IP: 2.30.177.* 07.07.13, 16:33
      a ile mialas lat wtedy jak lecialas? Jesli mniej niz 16 to sie zgadza. Teraz masz wiecej niz 16 wiec nie powinno byc problem. Rok temu moja siostra leciala do mnie na wakacje Wizzairem chyba miala 17 lat I nie pytali na kontroli o nic. Przeszla jak kazdy normalny pasazer.
    • tripsta.pl Re: Odprawa celna 11.02.14, 22:32
      Jeśli chodzi o zasady podróżowania osób niepełnoletnich w wieku 12-18 lat to młodzież lecąca bez opieki osoby dorosłej, z reguły nie ma możliwości odbycia podróży wymagającej noclegu, gdyż w hotelu może się samodzielnie meldować tylko osoba pełnoletnia. Dla młodzieży podróżującej samodzielnie niekiedy linie lotnicze pozwalają zastosować procedurę Meet and Assist (MAAS) – czyli pomoc w tranzycie, odbiorze bagażu itp.

Pozdrawiamy
      Tripsta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka