Dodaj do ulubionych

monachium pomocy

08.11.13, 10:55
lecę z gdańska do dubaiu z przesiadką w monachium. jest to moj pierwszy lot na dodatek lece sama. nie znam niemieckiego a angielski umiem tyle co ze szkoly rewelacji nie ma. na przesiadke mam półtorej godziny. czy lotnisko w monachium jest dobrze oznakowane ? czego moge sie spodziewac? gdzie sie kierowac ? czy jesli poprosze to ktos mi pomoze dotrzec w odpowiednie miejsce ? czy starczy czasu osobie ktora o lotniskach nie ma zielonego pojecia ? pomocy
Obserwuj wątek
    • Gość: c# Re: monachium pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.13, 12:35
      MUC to najprostsze lotnisko z tych dużych, jakie znam. Po wylądowaniu zapewne autobus podwiezie Cię pod wejście. Tam kierujesz się w stronę "Trasnsfer", zapewne tam będzie szła większość. Schodami zwykłymi albo ruchomymi dotrzesz do ogromnej hali na 1. piętrze. Tam się zatrzymaj przy monitorach, których jest pełno i zobacz, z której bramki będziesz mieć drugi segment podróży. Następnie poszukaj strzałek z nazwą bramki. Będzie ona piętro wyżej, w międzyczasie przejdziesz kontrolę paszportową. Luz, miła obsługa, kawa i herbata z automatów gratis.
      • firstmisstyna Re: monachium pomocy 08.11.13, 15:37
        Czyli jest dobrze oznakowane ? A czas ktory jest przeznaczony starczy ? czy bez zaawansowanej znajomosci angielskiego jest szansa ze sobie poradze ? :)
        • jobi Re: monachium pomocy 08.11.13, 16:01
          Jeżeli umiesz czytać pismo obrazkowe, to spokojne sobie poradzisz.
          Tak jak ci wcześniej poradzono - szukaj dużych ekranów z nazwą "Departure" odszukaj bramki i za strzałkami znajdź ją.
          Półtorej godziny to ci wystarczy na spokojną kawę i krótka drzemkę.
          Nie panikuj, będzie dobrze.
          • firstmisstyna Re: monachium pomocy 09.11.13, 12:05
            wiem ze moze bezpodstawnie panikuje ale zrozumcie mnie to moj pierwszy lot dodatkowo tak daleko i bede zdana sama na siebie. Boje sie ze moge sobie nie poradzic. Ale skoro mowicie ze powinnam dac rade to troszke mi lepiej :) dziekuuuje
            • Gość: xxx Re: monachium pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.13, 13:18
              Jeżeli lecisz jedną linią, nie powinno być jakiegokolwiek problemu, w najgorszym razie dowiozą do drugiego samolotu, o ile oczywiście w pierwszym etapie pojawi się opóźnienie. Z tego, co wiem lotnisko jest dobrze zorganizowane i relatywnie małe, co sprawia, że nie trzeba pokonywać ogromnych odległości. Poza tym można skorzystać z odprawy online na około dobę przed podróżą, a karta pokładowa zawiera wszystkie praktyczne informacje niezbędne w podróży. Bezpiecznego lotu!
              • Gość: Piotr Re: monachium pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.13, 19:01
                Lotnisko w Monachium małe nie jest, szczególnie dla kogoś kto leci pierwszy raz, ale świetnie oznakowane. Po co się wypowiadać na tematy, o których nie ma się pojęcia, bo tylko gdzieś się zasłyszało?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka