Dodaj do ulubionych

Bagaż dla dziecka

IP: 82.160.240.* 20.11.13, 10:57
Witam
Za dwa tygodnie lece liniami Ryanair do Birmingham . Nie kupuje duzego bagazu (rejestrowany ) tylko biore ze soba podreczny do samolotu . Lece z malym dzieckiem 11msc. I mam pytanie czy moge zabrać jeszcze ze soba mala torbe na mleko , pieluchy i zabawki dla małego ? czy wszystko musze miec spakowane w jedna walizke ?

I jeszcze pytanie , musi byc typowo walizka czy torba na ramie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: mmm Re: Bagaż dla dziecka IP: *.skybroadband.com 21.11.13, 01:10
      Musisz mieć wszytko w jednym bagażu podręcznym.
      Dziecku w tym wieku nie przysługuje żaden bagaż- odsyłam do regulaminu.
      Ale możesz liczyć na wyrozumiałość obsługi. Ryan już zmienia politykę z bagażem podręcznym chociaż w PL idzie to jakby inaczej :(
      Od siebie dodam że jeśli ta torba na mleko będzie naprawdę mała to nie będę się czepiać.
      Zostaw w podręcznym nieco miejsca jak się mocno przyczepią to włożysz.
      A i pamiętaj że stoisz przy bramce w kolejce dla priority! A nie w tej długiej...
      Mimo że nie kupowałaś pierwszeństwa ( tak myślę, że jednak nie) wejścia na pokład masz takie prawo z małym dzieckiem do lat dwóch tam powinnaś stać. Obowiązkowo! Zresztą usłyszysz komunikaty.
      Powodzenia.
      • Gość: 35 Re: Bagaż dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.13, 08:32
        nie chce urazic poprzednika ale nigdzie w regulaminie nie ma ,że z dzieckiem w uprzywiliowanej kolejce.Wprawdzie niektóre linie tak robią ale nie jest to prawo tylko czasami zwyczaj.Zapytaj na lotnisku ale na wiele bym nie liczył.Nawet jak masz wykupione pierwszeństwo to i tak możesz dobiec później niz niejeden bez.Tradycyjne linie tak ale tanie niekoniecznie.One ,żyją z dodatkowych opłat.
        Lepiej nie powtarzac frazesów ,że masz bo poźniej z tego sa legendy.To samo z torbą na mleko .Wyrozumiałośc obsługi-----jest albo nie. To tak jak powtarzanie miałem walizkę 60 i poleciałem.Jednemu się uda kolejnym nie.
        Szybciej wsiadziesz z 1-3 cm wiekszą walizką niż z dodatkową torbą.Skoro nawet aparat musi być schowany a jest dużo mniejszy.
        Co do mleka to pamiętaj o limitach w buteleczkach i sposobie zapakowania.
        Możesz mieć torbę lub walizkę .najwazniejsze sa wymiary 55*40*20.
        na allegro jest sporo lekkich walizek.

zobacz taką
        allegro.pl/walizka-bagaz-podreczny-ryanair-i3718108332.html
        lub torbę

allegro.pl/55x40x20-torba-do-samolotu-ryanair-bagaz-podreczny-i3729817516.html
        • Gość: mmm Re: Bagaż dla dziecka IP: *.skybroadband.com 22.11.13, 01:06
          Nie uraziłeś mnie ale proponuję doczytać post założycielski i już wiesz jakimi liniami leci autorka wątku.
          Zadała konkretne pytanie i tylko do tego się odniosłam.
          (To co napisałeś- ogólnie- każdy latający wie)
          Otóż leci Ryanair. I dokładnie o zwyczaje tego przewoźnika zapytała.
          Latam z nimi aż dużo i stąd moja odpowiedź.
          Zmieniają politykę jednego bagażu i dopuszczają małą torebkę lub zakupy w strefie wolnocłowej ;)
          Nawet reklamy powiesili:D
          Opisałam zwyczaje tej linii. Po jakiś 80 lotach z nimi mniej więcej wiem co i jak :D
          I butelka z mlekiem, sokiem może mieć dużo więcej niż 100ml. Po prostu musisz się z tej butelki dla dziecka sama napić przy obsłudze.

• Gość: 09 Re: Bagaż dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.13, 19:24
            poczytaj .dobra wola .w regulaminie ryanair nie ma nic takiego,ze dzieci bez kolejki

forum.gazeta.pl/forum/w,622,105614205,,Dzieci_w_kolejce_do_odprawy.html?v=2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka