Dodaj do ulubionych

Norwegian-zwrot za bilety

03.03.16, 20:23
Jeżeli ktoś z Was ma doświadczenie w takiej sprawie, proszę o podpowiedź.
Z powodu zmiany godzin lotu, która jest dla mnie nie do zaakceptowania, musiałam zrezygnować z lotu Norwegianem. W ich systemie dokonałam rezygnacji i dostałam automatyczną odpowiedź potwierdzającą przyjęcie zlecenia z uwagą, że ze względu na niezwykłą staranność ich pracy, może to trochę potrwać. Kiedy po 2 tygodniach nie doczekałam się zwrotu kasy i napisałam maila, odpowiedzieli, że mają dużo pracy i mam ich nie ponaglać. Nie muszę chyba dodawać, że przy zakupie biletu pieniądze ściągane są z konta od razu. Może ktoś z Was czekał na łaskę takiego przewoźnika- ile to może potrwać?
Obserwuj wątek
    • x.kasia Re: Norwegian-zwrot za bilety 06.03.16, 17:45
      Pisz do nich raz w tygodniu aż do skutku. Ich żałosne tłumaczenie o niezwykłej staranności i nawale pracy mogą sobie wepchnąć głęboko. Jeżeli tak będą załatwiali reklamacje to będą mieli wkrótce mniej pracy. Pisałaś do biura w Norwegii czy do oddziału w Polsce?
      • x.kasia Re: Norwegian-zwrot za bilety 06.03.16, 18:05
        P.S.
        Sugeruję napisać do trzeciej w hierarchii Norwegian osoby i ewentualnie, jeżeli to nie odniesie skutku, napisać swoją poirytowana sposobem załatwiania reklamacji do szefa i założyciela Norwegian bjorn.kjos@norwegian.no
        Tutaj masz e-adresy: elliott.org/company-contacts/norwegian-airlines/

Powodzenia - k.
    • malgosia-t-13 Re: Norwegian-zwrot za bilety 29.03.16, 20:34
      Dziękuję za poradę, pisałam co tydzień. Po mailu do prezesa dostałam jeszcze trzy zapytania czy aby na pewno rezygnuję z lotów i czy chcę odzyskać całą kwotę. Zwrot kasy przyszedł po 40 dniach.
      Dodam jeszcze, że pisałam do Komisji Ochrony Praw Pasażerów przy Urzędzie Lotnictwa Cywilnego i otrzymałam następującą odpowiedź
      "Szanowna Pani,
      Niestety, rozporządzenie 261/2004, na podstawie którego pracujemy, nie
      przyznaje Urzędowi kompetencji związanych z systemami rezerwacyjnymi oraz
      w zakresie dochodzenia zwrotu kosztów.
      Jeżeli przewoźnik nie zwróci należnej kwoty, może Pani skierować
      sprawę do sądu cywilnego.
      Pragnę jednak zaznaczyć, iż przelewy takie mogą wpłynąć dopiero po
      około 30 dni, dlatego radziłabym jeszcze poczekać. Ewentualnie może
      Pani wysłać ponaglenie do przewoźnika."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka