Gość: marcin1111 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.06, 16:31 Wkrótce będę lecieć do/z Singapuru. W jedną stronę KLM, z powrotem Air France. Jakie są Wasze wrażenia na temat tych przewoźników w loatach dalekodystansowych? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chilijczyk Re: KLM / Air France 07.01.06, 16:35 Bardzo dobre. Ze preferencja dla Air France. Gdyby jeszcze tak czesto bagaze nie gubily sie na CDG, byloby wspaniale... :) Odpowiedz Link Zgłoś
tropikey Re: KLM / Air France 07.01.06, 16:56 niestety, moja opinia o Air France nie jest pochlebna. Lecieliśmy tą linią na Martynikę i z powrotem klasą ekonomiczną. Było strasznie ciasno, fotele były bardzo niewygodne, a przy starcie wszystkie półki i elementy plastikowe w kabinie pasażerskiej trzeszczały niemiłosiernie. Rok później na podobnej trasie leceliśmy z British Airways i wrażenia były nieporównywalnie lepsze. Fakt, AF ma świetną pierwszą klasę, ale kogo na nią stać? Pozdrawiam i życzę (mimo to) miłej podróży... Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: KLM / Air France 08.01.06, 01:35 Air France leciałem z Nowego Jorku do Warszawy i z powrotem dwa razy, obydwa razy był problem z połaczeniem Warszawa - Paryż. Za pierwszym razem przerzucili mnie na Lot, za drugim razem opóźnienie i nocleg w Paryżu. Obsługa tam była fatalna, ani opieki, ani nawet informacji, trzeba się było wykłucać. Nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: KLM / Air France 08.01.06, 17:16 Widac wszystko zalezy od indywidualnych doswiadczen. Ja mam szczegolnie zle wspomnienia wlasnie z lotu BA... Ze o Iberii nie wspomne... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1111 Re: KLM / Air France 08.01.06, 00:20 Z tego co wiem na trasach z Paryża na Karaiby Air France puszcza Boeingi 747 z jakąś ogromnie dużą liczbą miejsc: 470-500. Stąd zapewne ta ciasnota. Jeśli chodzi o BA - ja leciałem ich B 747 na trasie Londyn - Hongkong w konfiguracji 369 (?) miejsc - wrażenie musi więc być nieporównywalnie lepsze. A na marginesie mówiąc, nie wiem jak Ty, ale ja z tego lotu miałem same najprzyjemniejsze wrażenia. Z Singapuru do Paryża lata B 777, mam jednak nadzieję, że rozstaw foteli pozwoli jednak na względnie spokojną drzemkę. Odpowiedz Link Zgłoś
2aneta Re: KLM / Air France 08.01.06, 22:02 jeden wielki syf!Nie polecam, a latam bardzo duzo! Zero kompetencji, a jak sie cos dzieje....-:)Zenada! i jak juz lecicie KLM/Air France-to nie jedzcie ich paskudnych kanapek, bo to grozi zatruciem! pozdr aneta p.s. lepiej doplacic 300, 400 zl wiecej do LH i miec swiety spokoj... Odpowiedz Link Zgłoś
jetlag1 Re: KLM / Air France 09.01.06, 00:12 Wprawdzie nie latam tyle co 2aneta, ale tylko tymi dwoma liniami przelecialem atlantyk ponad 50 razy. Bez specialnych pretensji. Czytelnicy Global Traveler Magazine, latajacy przecietnie 32 razy rocznie,chyba w temacie, wlasnie obrali Air France jako najlepszy przewoznik nad polnocnym atlantykiem. SkyTeam jako #1 , obie linie sa jego czlonkami,dobry wybor. Bon Voyage. Odpowiedz Link Zgłoś