Gość: kiwi IP: *.asta-net.com.pl 26.04.06, 17:31 Lecę pierwszy raz samolotem, do Paryża. Czy może mi ktoś co nie co powiedzieć jak wygląda odprawa na lotnisku, na co zwrócić uwagę, może ktoś się podzieli swoimi doświadczeniami. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia30 Re: Lecę pierwszy raz 26.04.06, 19:20 a czy mozesz uzyc wyszukiwarki?Po co walkowac ten sam temat po raz x? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Lecę pierwszy raz IP: *.asta-net.com.pl 26.04.06, 20:32 Dzięki za podpowiedź. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Lecę pierwszy raz IP: *.chello.pl 01.05.06, 19:11 Iberia30, a nie prościej było podrzucić dziewczynie link zamiast odsyłać niegrzecznie? Do tego służy forum aby wzajemnie się wspierać! Sądzisz inaczej bo trafiłaś tu przed nią i znasz temat? Jak widzisz przez ciebie więcej tu nie zajrzała; jesteś zadowolona/ny z siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Lecę pierwszy raz 09.05.06, 12:19 Gość portalu: viola napisał(a): > Iberia30, a nie prościej było podrzucić dziewczynie link zamiast odsyłać > niegrzecznie? ??a czy to taka filozofia zeby sprawdzic w wyszukiwarce zanim sie zalozy watek ? >Do tego służy forum aby wzajemnie się wspierać! owszem, ale po co walkowac cos x razy??? >Sądzisz inaczej bo trafiłaś tu przed nią i znasz temat? nie. >Jak widzisz przez ciebie więcej tu nie zajrzała; widocznie znalzla odp na swoje pytanie. >jesteś zadowolona/ny z siebie? ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Lecę pierwszy raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:20 Wyszukiwarka dobra rzecz, ale że parę dni temu wróciłam z Paryża chętnie Cię uspokoję. Leciałam LOT-em z Warszawy (WAW) na lotnisko Charles'a de Gaulle (CDG). W Polsce poradzisz sobie na pewno (ewentualnie zapytaj mnie o konkrety). W Paryżu idź po prostu za pasażerami. Czeka Cię tam tylko kontrola paszportowa, pokazujesz paszport miłemu panu w mundurze i podążasz dalej kierując się strzałkami z napisem SORTIE (wyjście). Nie przejmuj się niczym, zakrętami, ruchomymi schodami, "rękawami" (łącznikami), masz mieć ciągle w zasięgu wzroku napis SORTIE, aż znajdziesz się w hali przylotów. Gdybyś miała pytania, będzie mi miło podeprzeć Cię na duchu jeszcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsad Re: Lecę pierwszy raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 18:04 Turystka: wyjście nigdy nie jest problemem , gorzej może być z odprawą przy wylocie z Paryża i raczej tego dotyczyło pytanie. Wchodzisz do hali szukasz na monitorze swojego lotu, sprawdzasz numer check-in podchodzisz odprawiasz się , na boarding pas masz numer gate pod który musisz się stawić razem z godziną do której musisz to uczynić i już. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
pysia_171 Re: Lecę pierwszy raz 05.05.06, 19:09 JA LECE TEŻ 1 RAZ. CZY KTOŚ WIE JAKIEJ WIELKOŚCI MOŻE BYC BAGAŻ PODRĘCZNY . PROSZE O JAKIEŚ RADY WSKAZOWKI DZIĘKUJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: om123 Re: Lecę pierwszy raz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 12:00 w locie bagaż podręczny może mieć do 6 kg, choć zdarzało mi się mieć cięższy. Odpowiedz Link Zgłoś
becikowe5 Re: Lecę pierwszy raz 09.05.06, 17:37 w lowcost - 5 kg ale aż tak restrykcyjni nie są Odpowiedz Link Zgłoś