Dodaj do ulubionych

Vouchery Centralwings- same problemy....

07.12.06, 12:58
Witam,
Zastanawia mnie czy to tylko ja jestem takim pechowcem czy też inni maja podobne problemy.
Całe nieszczęście zaczęlo sie od wygrania Voucheru Centralwings, gdzie bylo napisane do wykorzystania do "31 grudnia 2006" na wszysttie regularne destynacje, dla "1 osoby w dwie strony". Brzmi super nieprawdaż?

Jakiś miesiąc temu postanowilem kykorzystać ten voucher na przelot mojej dziewczyny z Dublina do Gdanska. W rezerwacji powiedziano mi jednak, że niestety nie mogę wykorzystać vouchera z terminie przedświatecznym, gdyż firma prowadzi politykę taką, iz jeżeli w samolocie jest mniej jak 50 dostępnych miejsc to vouchera nie można wykorzystać... Szlak by to trafil pomyslalem, okazalo się, że z Dublina dziewczyna jednak musi wrócić innymi liniami. Bilet na inny przelot kupilem i dalej nie tracilem chumory gdzyż, jak mnie zapewniala pani z rezerwacji, w dalszym ciągu bylem posiadaczem vouchera na dowolny lot, no i nie musialem za niego placić nic. :)
W dwa tygodnie później, moj kolega postanowil odwiedzić swoja dziewczynę (przelot rowniez do Dublina), byl to listopad, więc bilety niedrogie, no ale pomyslalem, że ja raczej nie bedę miał czasu latać więc koledze voucher udostępniłem. Spokojny to chłopak jest, lecz 4 ozmowy telefoniczne, gdzie za każdym razem okazywalo się, że voucher jest do wykorzystania w inny sposób calkowicie wyprowadziły go z rónowagi... Na początku okazało się, że to voucher na 900 pln na dowolna trasę. Później, że na dowolną ale na Gdansk-Dublin juz nie. Poźniej okazało się, że jednak voucher jest bez limitow kwotowych lecz niestety nie na tą trsę, którą akurat chcieliśmy zabukować. I to wszystko przez 1 dzień.
Cóż, humorzasty mają system, pomyślałem. Znajomy nie poleciał, ja zostałem z moją nagrodą.
W zeszłym tygodniu naszło mnie w końcu, że trzeba by wygraną wykorzystać. Tak się zlożylo, że inny znajomy syna na święta chciał z Londynu sprowadzić. Bojąc się mu proponować prezent w ciemno, zadzwonilem sam do Centralwings, żeby sprawdzić jak ewoluuje moja nagroda. Sympatyczna Pani potwierdzila mi, że jako szczęściarz- zwycięzca moge ten voucher wykorzystać kiedy tylko dusza zapragnie (do 31 grudnia) ale voucher jest na kwotę 900 pln. Pomyślalem trudno, trochę się dopłaci ale chłopak się z ojcem zobaczy i fajnie bedzie. 2 dni zajęlo dogranie terminu wyjazdu małego ( wolne ze szkoły, pracy itd). Termin dograny, pomyślałem, czas sprawdzić czy rezerwację mozna zrobić. Sam się chcialem jeszcze raz upewnić, żeby kolega nie mial niespodzianek. Zadzwonilem zatem do rezerwacji, podaję numer vouchera, podaję detale lotu jaki bym chciał bukować. Pani mowi, nie ma probleu, wszystko jest ok mozna rezerwować. No to rozradowany, w następnym dni kod do vouchera podałem koledze i pomyślalem, że fajnie jest od czasu do czasu coś wygrać.

No niestety po godzinie, w tym 20 minut oczekiwania, platnego, na połączenie z rezerwacją, kolega dostal odpowiedz, że voucher można wykorzystać do 15 Grudnia.... Skandal, pomyślałem i nie mogąc uwierzyć, sam zadzwoniłem. Po 20 minutach ktoś podniósł słuchawkę i faktycznie, do 15 grudnia. Na pytania czemu 15, skoro na voucherze jest 31 nikt nic nie umiał powiedzieć....

Dziś kolega spróbował ponownie i okazało sie, że jednak nie 15 ale 31, lecz rezerwacji trzeba dokonać z 21 dniowym wyprzedzeniem....

Chcę tam jeszcze raz zadzwonić ale powiem szczerze, troszke sie juz boję, a pozatym wydalem już parenaście zlotych na polączenie z rezerwacją Centralwings, a jak doliczyc moich znajomych to pewnie by się już na bilet w np. Ryanairze uzbierało.

Czy koś moze mi coś doradzić? A może ktoś ma ochotę sam spróbować? Z chęcią numer vouchera upublicznię.

Trochę mi żal, że Polska firma, w tak głupi sposób potrafi zrazić do siebie tyle osób...
Obserwuj wątek
    • kasa76 szacuneczek za cierpliwość 07.12.06, 19:36
      duży szacuneczek!!!
      • fq1 Re: szacuneczek za cierpliwość 08.12.06, 10:25
        faktycznie niezla przygoda, ale powiem ze z Easy Jetem lub Wizzairem sa gorsze
        sytuacje.... proponuje np. dodzwonic sie do call center w Easy lub wyslac maila
        z reklamacja do Wizz...
        • cyppin Re: szacuneczek za cierpliwość 08.12.06, 22:04
          Pozwól, ze przez jakiś czas nie bedę próbował nigdzie dzwonić...:)
          Dziś slyszalem w TV, że Centralwings jest na sprzedaż. Ciekawe kto będzie sobie chcial na tyle reputacje popsuć, żeby tą firme kupić. :)
    • cyppin Nr Vouchera. :) 08.12.06, 22:08
      No ja się poddaję.
      Jakby ktoś miał ochotę na darmowy przelot to to jest numer vouchera: RMF 33511.
      Wartość 900 pln. Na dowolną destynację do 31.12.2006....:)
      Proszę o doznania jak ktos z forum sie zdecyduje...
      • fq1 Re: Nr Vouchera. :) 10.12.06, 11:23
        to teraz juz calkiem mnie zaintrygowales.... w poniedzialek dzwonie do Central i
        napisze co i jak :)
    • sinus1 Re: Vouchery Centralwings- same problemy.... 08.12.06, 22:42
      A próbowałeś na stronie Centralwings, tam jest opcja zapłaty voucherem przy
      rezerwacji?

Pozdrawiam,
      Sinus
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka