Gość: marian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 17:16 Witam.Czy macie jakiekolwiek doświadczenia z samolotami latającymi do egiptu .Wiem ,że jest jakiś prywatny przewoźnik .Mam niebawem lecieć do Sharmu czymś takim i nie wiem czy już się bać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 17:40 Już było kilka katastrof Egipskich linii w ostatnich latach. Ja preferuję Polskich przewoźników. Swój to swój a poza tym u nas ostatnia katastrofa miała miejsce kupę lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 18:33 No to żeś mnie pocieszył . A znasz może te katastrofy tzn kiedy miały miejsce ,jakie samoloty ,jacy przewoźnicy ,gdzie spadły ? Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Egipskie Linie 21.12.06, 18:52 Nie słuchaj pajaca. W styczniu 2004 rozwalił się Egipski samolot w Sharm z Francuzami na pokładzie i tyle. A co, może Lufthansa nie rozbiła się na Okęciu? A BA nie rozwaliło się? Leciałem AMC i nie mam prawa narzekac, jedzonko smaczne, obsługa miła, lądowanie gładkie. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Egipskie Linie 21.12.06, 19:40 Jakie egipskie???? Sa rozne. Ja mam "zle", ale nie ze wzgledu na linie, tylko biuro podrozy. Samolot byl "przebukowany" tzn 2 x wiecej zabukowanych pasazerow niz miejsc (podobno wiekszosc linii tak funkcjonuje) - byla zmiana miejsca i czasu wylotu - stracilam dzien urlopu, bo bilety nie byly na ok tylko na waiting. Ale: Za to obejrzalam Luxor za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
fuzzy69 Re: Egipskie Linie 21.12.06, 21:03 C0 wycofuje się z charterów do Egiptu z końcem kwietnia 2007. Będą latać tylko egipscy przewoźnicy. Pozdrawiam F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 21:13 Może ktoś wie jakie linie egipskie latają do SHARMU z Katowic?Wylot 9 styczeń 07 godz około 22.Jeśli AMC to jakie mają samolociki ? Jest jeszcze jakiś inny przewoźnik egipski ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 23:22 Derduchu - pajacu, to są katastrofy egipskich linii tylko od lat 90tych więc nie zabawiaj się w speca NTSB, bardzo cię proszę. 1. 08.21.1996 EgyptAir Boeing 707-366C 2. 10.31.1999 EgyptAir Boeing 767-366ER 3. 02.23.2000 EgyptAir Boeing 767-366ER 4. 05.07.2002 EgyptAir Boeing 737-566 5. 03.23.2001 Luxor Air Egypt Boeing 707-3B4C 6. 01.03.2004 Flash Airlines Boeing 737-3Q8 Czy to mało? W Egipcie nie dba się w odpowiedni sposób o stan techniczny samolotów oraz umiejętności pilotów też nie są najlepsze. I nie neguj tego ponieważ taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Egipskie Linie 22.12.06, 10:20 1. Robie wyjatek, z zasady nie odpisuje na posty zmieniających nicki 2. Egipskie linie nie są na czarnej liście Uni Europejskiej ale pewnie znasz sie lepiej od nich? 3. Na jakiej podstawie kwestionujesz stan techniczny samolotów, siedzenia są wytarte? :-)))) 4. Co do umiejętności pilotów to się popisałes, to doskonali fachowcy, przeważnie byli piloci wojskowi. 5. Nawet nie potrafisz poprawnie skopiować daty "znafco" 3 stycznia nie 1 marca Pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 22:44 Oj pajacyku... Ad1. Ja nie odpisuję ludziom mającym klapki na oczach ale również zrobię wyjątek. Ad2. Nie napisałem nic o czarnej liście... Ad3. Kwestionuję go na podstawie ilości katastrof przy tak małej ilości posiadanych samolotów oraz samych operacji. Ad4. Piloci, muzułmanie w większości... nie muszę chyba tego rozwijać bo liczę, że jesteś na tyle inteligentny, że wiesz o co chodzi. Ad5. Przytoczyłem te informacje ze strony "air disaster" ale jak słusznie zauważyłeś wkradł się tam błąd: www.airdisaster.com/cgi-bin/view_year.cgi?year=2004 więc chyba jeszcze potrafię poprawnie kopiować. Było miło. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Egipskie Linie 23.12.06, 09:27 Gość portalu: 123 napisał(a): > Ad4. Piloci, muzułmanie w większości... nie muszę chyba tego rozwijać bo liczę, > że jesteś na tyle inteligentny, że wiesz o co chodzi. Błagam, oświeć mnie w tym temacie? Co masz na myśli? W Gulf Air to kto lata? A w Emirates? Bardzo proszę żebyś napisał konkretnie co masz przeciwko pilotom muzułmanom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiHi Re: Egipskie Linie IP: *.e-wro.net.pl 23.12.06, 14:27 >Bardzo proszę żebyś napisał konkretnie co masz przeciwko pilotom muzułmanom No jak co? Katolicki pilot jest napewno lepszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 14:43 Zamachy na USA, Londyn, Hiszpanię...i wiele, wiele innych. Zamachowcami byli muzułmanie. Wolno mi im nie ufać? Wolno. Mądremu dość po słowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiHi Re: Egipskie Linie IP: *.e-wro.net.pl 23.12.06, 19:22 >Zamachowcami byli muzułmanie. Wolno mi im nie ufać? Tylko jak im sie nie ufa to po co leciec do Egiptu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirco Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 08:10 Ja korzystałem kilkakrotnie z linii Egipt Air, zarówno na trasach międzynarodowych, jaki i wewnątrz Egiptu. Bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twenty Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 19:20 Ciekaw jestem, jak odczują różnicę pasażerowie. Leciałem CentralWings latem tego roku. Stewardessy były fantastyczne, piloci też. Piękne lądowanie, mimo, że wiał dość silny wiatr. Jednak wolę polską załogę. Nie znam żadnych języków, może trochę rosyjski, ale czułem się bezpiecznie. Cóż, poczekamy, zobaczymy. Myślę o wykupieniu wycieczki na lipiec. Jeśli to będą egipskie linie, to trochę się martwię, czy będzie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 19:57 Dowiedziałem się , że lot do Sharm realizuje jakiś przewożnik o nazwie AMC samolotem 737-800 z 2006 roku więc chyba nie najgorzej .Kiedyś leciałem 737 Centralwingsem i wydawał mi się trochę starawy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majahi Re: Egipskie Linie IP: *.interpc.pl 26.12.06, 22:40 AMC Airlines posiada w chwili obecnej trzy samoloty, którymi latają do Europy: - 2 Boeingi 737-800 z 2006 roku - 1 McDonell Douglas MD-83 z 1996 roku Docelowo (koniec 2007 roku) mają latać wyłacznie tymi nowymi 737-800, więc podróż będziesz miał pewną. I dobra rada - następnym razem unikaj forum i pytaj o wszystko w biurze podróży, w którym zakupiłeś wczasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 16:11 Wielkie dzięki !! Odpowiedz Link Zgłoś