Dodaj do ulubionych

Egipskie Linie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 17:16
Witam.Czy macie jakiekolwiek doświadczenia z samolotami latającymi do egiptu
.Wiem ,że jest jakiś prywatny przewoźnik .Mam niebawem lecieć do Sharmu czymś
takim i nie wiem czy już się bać ?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 17:40
      Już było kilka katastrof Egipskich linii w ostatnich latach. Ja preferuję
      Polskich przewoźników. Swój to swój a poza tym u nas ostatnia katastrofa miała
      miejsce kupę lat temu.
      • Gość: marian Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 18:33
        No to żeś mnie pocieszył . A znasz może te katastrofy tzn kiedy miały miejsce
        ,jakie samoloty ,jacy przewoźnicy ,gdzie spadły ?
        • derduch Re: Egipskie Linie 21.12.06, 18:52
          Nie słuchaj pajaca.
          W styczniu 2004 rozwalił się Egipski samolot w Sharm z Francuzami na pokładzie i
          tyle. A co, może Lufthansa nie rozbiła się na Okęciu? A BA nie rozwaliło się?
          Leciałem AMC i nie mam prawa narzekac, jedzonko smaczne, obsługa miła, lądowanie
          gładkie.
          • liloom Re: Egipskie Linie 21.12.06, 19:40
            Jakie egipskie???? Sa rozne.
            Ja mam "zle", ale nie ze wzgledu na linie, tylko biuro podrozy.
            Samolot byl "przebukowany" tzn 2 x wiecej zabukowanych pasazerow niz miejsc
            (podobno wiekszosc linii tak funkcjonuje) - byla zmiana miejsca i czasu wylotu -
            stracilam dzien urlopu, bo bilety nie byly na ok tylko na waiting.
            Ale: Za to obejrzalam Luxor za darmo.

• fuzzy69 Re: Egipskie Linie 21.12.06, 21:03
              C0 wycofuje się z charterów do Egiptu z końcem kwietnia 2007. Będą latać tylko
              egipscy przewoźnicy.
              Pozdrawiam
              F
              • Gość: marian Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 21:13
                Może ktoś wie jakie linie egipskie latają do SHARMU z Katowic?Wylot 9 styczeń 07
                godz około 22.Jeśli AMC to jakie mają samolociki ? Jest jeszcze jakiś inny
                przewoźnik egipski ?
                • Gość: 123 Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 23:22
                  Derduchu - pajacu, to są katastrofy egipskich linii tylko od lat 90tych więc
                  nie zabawiaj się w speca NTSB, bardzo cię proszę.
                  1. 08.21.1996 EgyptAir Boeing 707-366C
                  2. 10.31.1999 EgyptAir Boeing 767-366ER
                  3. 02.23.2000 EgyptAir Boeing 767-366ER
                  4. 05.07.2002 EgyptAir Boeing 737-566
                  5. 03.23.2001 Luxor Air Egypt Boeing 707-3B4C
                  6. 01.03.2004 Flash Airlines Boeing 737-3Q8

Czy to mało?
                  W Egipcie nie dba się w odpowiedni sposób o stan techniczny samolotów oraz
                  umiejętności pilotów też nie są najlepsze. I nie neguj tego ponieważ taka jest
                  prawda.
                  • derduch Re: Egipskie Linie 22.12.06, 10:20
                    1. Robie wyjatek, z zasady nie odpisuje na posty zmieniających nicki
                    2. Egipskie linie nie są na czarnej liście Uni Europejskiej ale pewnie znasz sie
                    lepiej od nich?
                    3. Na jakiej podstawie kwestionujesz stan techniczny samolotów, siedzenia są
                    wytarte? :-))))
                    4. Co do umiejętności pilotów to się popisałes, to doskonali fachowcy,
                    przeważnie byli piloci wojskowi.
                    5. Nawet nie potrafisz poprawnie skopiować daty "znafco" 3 stycznia nie 1 marca

Pajacu
                    • Gość: 123 Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 22:44
                      Oj pajacyku...
                      Ad1. Ja nie odpisuję ludziom mającym klapki na oczach ale również zrobię
                      wyjątek.
                      Ad2. Nie napisałem nic o czarnej liście...
                      Ad3. Kwestionuję go na podstawie ilości katastrof przy tak małej ilości
                      posiadanych samolotów oraz samych operacji.
                      Ad4. Piloci, muzułmanie w większości... nie muszę chyba tego rozwijać bo liczę,
                      że jesteś na tyle inteligentny, że wiesz o co chodzi.
                      Ad5. Przytoczyłem te informacje ze strony "air disaster" ale jak słusznie
                      zauważyłeś wkradł się tam błąd:
                      www.airdisaster.com/cgi-bin/view_year.cgi?year=2004 więc chyba jeszcze
                      potrafię poprawnie kopiować.
                      Było miło.
                      Pa.
                      • derduch Re: Egipskie Linie 23.12.06, 09:27
                        Gość portalu: 123 napisał(a):

> Ad4. Piloci, muzułmanie w większości... nie muszę chyba tego rozwijać bo liczę,
                        > że jesteś na tyle inteligentny, że wiesz o co chodzi.

Błagam, oświeć mnie w tym temacie? Co masz na myśli?
                        W Gulf Air to kto lata? A w Emirates?
                        Bardzo proszę żebyś napisał konkretnie co masz przeciwko pilotom muzułmanom.
                        • Gość: HiHi Re: Egipskie Linie IP: *.e-wro.net.pl 23.12.06, 14:27
                          >Bardzo proszę żebyś napisał konkretnie co masz przeciwko pilotom muzułmanom

No jak co?
                          Katolicki pilot jest napewno lepszy!!!
                          • Gość: 123 Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 14:43
                            Zamachy na USA, Londyn, Hiszpanię...i wiele, wiele innych. Zamachowcami byli
                            muzułmanie. Wolno mi im nie ufać? Wolno.
                            Mądremu dość po słowie.
                            • Gość: HiHi Re: Egipskie Linie IP: *.e-wro.net.pl 23.12.06, 19:22
                              >Zamachowcami byli
                              muzułmanie. Wolno mi im nie ufać?

Tylko jak im sie nie ufa to po co leciec do Egiptu?
    • Gość: mirco Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 08:10
      Ja korzystałem kilkakrotnie z linii Egipt Air, zarówno na trasach
      międzynarodowych, jaki i wewnątrz Egiptu. Bez zarzutu.
      • Gość: twenty Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 19:20
        Ciekaw jestem, jak odczują różnicę pasażerowie. Leciałem CentralWings latem tego
        roku. Stewardessy były fantastyczne, piloci też. Piękne lądowanie, mimo, że wiał
        dość silny wiatr. Jednak wolę polską załogę. Nie znam żadnych języków, może
        trochę rosyjski, ale czułem się bezpiecznie.
        Cóż, poczekamy, zobaczymy. Myślę o wykupieniu wycieczki na lipiec. Jeśli to będą
        egipskie linie, to trochę się martwię, czy będzie dobrze...
        • Gość: marian Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 19:57
          Dowiedziałem się , że lot do Sharm realizuje jakiś przewożnik o nazwie AMC
          samolotem 737-800 z 2006 roku więc chyba nie najgorzej .Kiedyś leciałem 737
          Centralwingsem i wydawał mi się trochę starawy .
          • Gość: majahi Re: Egipskie Linie IP: *.interpc.pl 26.12.06, 22:40
            AMC Airlines posiada w chwili obecnej trzy samoloty, którymi latają do Europy:

- 2 Boeingi 737-800 z 2006 roku
            - 1 McDonell Douglas MD-83 z 1996 roku

Docelowo (koniec 2007 roku) mają latać wyłacznie tymi nowymi 737-800, więc
            podróż będziesz miał pewną.

I dobra rada - następnym razem unikaj forum i pytaj o wszystko w biurze podróży,
            w którym zakupiłeś wczasy.
            • Gość: marian Re: Egipskie Linie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 16:11
              Wielkie dzięki !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka