Gość: Julia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 10:11 Przestrzegam przed liniami Centralwings, odwołują loty, a odzyskanie zapłaconych pieniędzy to prawdziwy koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Uwaga na Centralwings IP: *.aster.pl 05.02.07, 12:55 a ja ostatnio leciałam centralwingsem do Włoch i z powrotem i poza krótkim opóżnieniem w tamtą stronę lot bez zastrzeżeń, z powrotem natomiast był super pilot ,jak pilot wycieczki opowiadał nad jakim miastem przelatujemy i wylądował wyjątkowo miękko.Także z tym centralw.. rożnie bywa, ja naczytałam się sporo na forum i byłam pełna obaw bo leciałam pierwszy raz a tu miła niespodzianka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotci Re: Uwaga na Centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 18:25 Leciałem Centralwings kilka razy i ani razu nie było problemów. Gdybym miał polecieć kolejny raz to poleciałbym Centralwings. Julia napisała, że odwołują loty. Przed każdym wylotem sprawdzałem przez kilka dni rozkłady on-line na lotniskach i ani razu nie odwołali lotu. Miałaś po prostu pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1111 Re: Uwaga na Centralwings 05.02.07, 21:40 Leciałem Centralwings 8 razy, na różnych trasach (Bolonia, Lizbona, Saloniki, Praga...). Poza jednym opóźnieniem spowodowanym mgłą, bez opóźnień i bez zastrzeżeń. Naprawdę mam dobre wrażenia. Natomiast uczulam przed "nakręcaniem się" jednostkowymi sytuacjami. W każdej linii mogą zdarzyć się opóźnienia czy jakieś problemy. Kto dużo lata, ten wie to doskonale. Summa summarum, Centralwings jest OK! I polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek C0 ok? to chyba jakis zart! IP: 67.52.216.* 06.02.07, 00:58 Ja proponuje wejsc na strone np portu lotniczego Balice czy Pyrzowice i spojrzec sie na przyloty/odloty w real time. W czterech wypadkach na piec sa opoznienia po minimum 2 godziny. Jesli to przyjmujecie w Polsce za standard to OK, ale to juz o niebo lepszy z punktualnoscia jest LOT. Powyzsze komentarze gloryfikujace ta linie pozostawie bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bdzibdzionka. Re: C0 ok? to chyba jakis zart! IP: *.42-151.net24.it 06.02.07, 01:16 Ale kto przyjmuje za standard?? Poza tym jak mają się wypowiadać osoby (w tym ja) które są z tych linii zadowolone, bo np. nigdy nie doświadczyły opóźnienia? No nie wiem, wydaje mi się że w tym wypadku powinny chwalić. Ja na ok 14 lotów miałam może dwa 1h opóźnienia. Jak dla mnie nic wielkiego. Nie ma się czym podniecać. I jak ja mam się wypowiedziećna temat Centrala, negatywnie? Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaus Re: C0 ok? to chyba jakis zart! 06.02.07, 10:08 central to badziew zawsze to powtarzalem,drogie bilety,opoznienia,wystarczy porownac ceny biletow w innych tanich liniach nie mowiac juz o punktualnosci.juz dawno powinny polecic lby prezesow centrala i lotu bo ich polityka to sabotaz. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: C0 ok? to chyba jakis zart! 06.02.07, 22:12 mikolaus napisał: > central to badziew zawsze to powtarzalem,drogie bilety,opoznienia,wystarczy > porownac ceny biletow w innych tanich liniach dziwne, mnie interesuje trasa KTW-DUB i jakos aerlingus jest zawsze drozszy i zawsze najtaniej ma C0..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Uwaga na Centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 22:07 Leciałam tą linią 4 razy, 2 razy bez zastrzeżeń, bez opóźnień, miły personel, ale - ostatnio 7 godzin opóźnienia (bo zepsuł się samolot, rozumiem zdarza się, ale przez to pierwszy dzień mojego urlopu zamiast częściowo już na plaży spędziłam go na lotnisku i w podróży). Rok temu bardzo dziwne zdarzenie - wylecieliśmy z Katowic na Kretę o północy, najpierw "nieprzytomny" pilot powiedział, że lecimy na Rodos (co zdziwiło wszystkich pasażerów), po paru minutach wygłosił sprostowanie; po półtorej godziny lotu, w środku nocy znów się odezwał z tekstem, że ma bardzo przykrą wiadomość do przekazania - zawracamy (co mogło niektórych, tych co boją się latać, sparaliżować). Nie wiadomo z jakich powodów musieliśmy wrócić do Katowic, po 3 godzinach lotu byliśmy znów w Polsce, potem jakieś 2 godziny czekania i kolejny lot z tym samym bezbadziejnym pilotem, tym razem na szczęście bez przygód. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaus Re: Uwaga na Centralwings 07.02.07, 10:10 Wiesz...zwazywszy ze aerlingus wogole z katowic nie lata do dublina, co wiecej aerlingus nie lata wogole z i do katowic to zaczynam sie zastanawiac czy ty czasami dla centrala nie pracujesz,jesli tak to poziom twojej wypowiedzi swiadczy wlasnie o jakosci tej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Uwaga na Centralwings 07.02.07, 11:44 mikolaus napisał: > Wiesz...zwazywszy ze aerlingus wogole z katowic nie lata do dublina, co wiecej aerlingus nie lata wogole z i do katowic ale lata do krakowa, a z k-c do krakowa jest rzut beretem, wiec jesli aerlingus bedzie mial tanszy bilet niz central to sie pofatyguje do KRK,czy to takie dziwne?Rownie dobrze moge leciec z WRO-tez daleko nie mam i w zeszlym roku mialam wykupiony bilet wlasnie z Wroclawia do DUB bo byl tanszy niz z KTW ale zostal ten lot odwolany (ze wzgledu zapewne na male zainteresowanie) i koniec koncow lecialam z K-c co akurat bylo mi bardzo na reke. > to zaczynam sie zastanawiac czy ty czasami dla centrala nie pracujesz,jesli tak to poziom twojej wypowiedzi swiadczy wlasnie o jakosci tej linii. hahahah faktycznie zrobie liste gdzie pracuje wg niektorych forumowiczow:-DDDD kon by sie usmial, Centralwings, Triada, Exim Tours, Urzad Miejski K-ce :-DDD strzelajcie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaus Re: Uwaga na Centralwings 07.02.07, 12:40 No ale to wlasnie chodzi zeby leciec z konkretnego miejsca a nie pisac skad sie pochodzi.skyeurope lata z krakowa ale dowozi ludzi z katowic busami.a poza tym skoro mozesz latac z roznych miejsc to dlaczego nie wybierasz ryanaira ktory cenowo i jakosciowo przebija centrala.poza tym rownie dobrze mozna latac z berlina jesli ktos mieszka przy granicy zachodniej, a przeciez nie o to chodzi bo np loty ryana z krakowa sa atrakcyjne cenowo ale gdybym chcial z wawy tam dojechac to wydam dodatkowe 200zlotych wiec uwazam ze kuszenie ludzi z krakowa tanim lotem np z wrocka to nieporozumienie. co do ceny to wierz mi ze sprawdzam za kazdym razem centrala i lot i zawsze(a latam dosc sporo) taniej jest leciec kazda tania linia dostepna z wawy plus wiekszoscia lini normalnych.dla przykladu roznica ceny biletu do londynu na ten sam okres miedzy lotem i ba to 200zetow na niekorzysc lotu.o centralu nawet nie mowie bo tam na niektore terminy wogole nie ma dostepnych lotow a jesli sa to cenowo wychodzi tyle ile ba albo swiss.pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Uwaga na Centralwings 07.02.07, 15:13 mikolaus napisał: > No ale to wlasnie chodzi zeby leciec z konkretnego miejsca a nie pisac skad sie pochodzi. nie zrozumiales, ale nie bede Ci tlumaczyc. Moge leciec z KTW bo jets mi tak najwygodniej, ale jesli cena jest nizsza z KRK lub WRO to moge i stamtad. Wiec psu na bude sa Twoje teksty o aerlingusie..., ktory nie dosc, ze nie lata z KTW to jeszcze ceny ma wyzsze. >skyeurope lata z krakowa ale dowozi ludzi z katowic busami.a poza tym > skoro mozesz latac z roznych miejsc to dlaczego nie wybierasz ryanaira ktory > cenowo i jakosciowo przebija centrala. no jak widac nie bije bo albo termin mi nie pasowal albo cena byla jednak nizsza w Centralwingsie. >poza tym rownie dobrze mozna latac z berlina jesli ktos mieszka przy granicy zachodniej, owszem, niektorzy lataja, ale mnie to nie urzadza. >a przeciez nie o to chodzi bo np loty ryana z krakowa sa atrakcyjne cenowo ale gdybym chcial z wawy tam dojechac to wydam dodatkowe 200zlotych wiec uwazam ze kuszenie ludzi z krakowa tanim lotem np z wrocka to nieporozumienie. owszem, racja. > co do ceny to wierz mi ze sprawdzam za kazdym razem centrala i lot i zawsze(a > latam dosc sporo) taniej jest leciec kazda tania linia dostepna z wawy plus > wiekszoscia lini normalnych.dla przykladu roznica ceny biletu do londynu na ten sam okres miedzy lotem i ba to 200zetow na niekorzysc lotu.o centralu nawet nie> mowie bo tam na niektore terminy wogole nie ma dostepnych lotow a jesli sa to cenowo wychodzi tyle ile ba albo swiss.pozdr tego nie kwestionuje, ale w moim przypadku jesli chodzi o KTW -DUB to tylko Cenmtral czy mi sie to podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Uwaga na Centralwings IP: 83.141.66.* 07.02.07, 15:44 Ja tez nie mialam z Centralwingsem zadnych przygod, latalam nim pare razy i lece znowu w piatek, wiec tfu, tfu odpluc odpukac. Ryanairem latam tylko z koniecznosci jak nie mam innego wyjscia bo tak zasyfionych samolotow i beznadziejnej, chamskiej obslugi nie ma chyba zadna inna tania linia tonicza, a lecialam juz z paroma. Ja tez moge latac i do KTW i do KRK, ale rzadko wybieram Aerlingusa, bo jednak ciezko trafic u nich na cene nizsza niz w Centralwings - chociaz akurat oni samoloty maja super (przynajmniej te ktore widzialam). Opoznienia zdarzaja sie czesto i z roznych przyczyn, nie tylko tanim liniom lotniczym. 1h spoznienia to dla mnie tak naprawde nie spoznienie, ale moja znajoma ktora ma sporego pecha spedzila raz w Dublinie 5h czekajac na Cetralwings, a nastepnym razem 6 czekajac na Aerlingusa. A najbardziej pozytywne wrazenie zrobil na mnie Wizzair :) i nie, nie pracuje dla nich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek przykre ale prawdziwe IP: 195.10.250.* 07.02.07, 17:06 na piec moich lotow centralem piec mialo opoznienie, w tym jeden 13 godzin, a reszta pomiedzy 2 a 5. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bdzibdzionka. Re: przykre ale prawdziwe IP: *.37-151.net24.it 07.02.07, 17:11 A ja na 14 lotów - 2 opóźnienia po godzine. Nie ma reguły. Odpowiedz Link Zgłoś