Dodaj do ulubionych

Uwaga na Centralwings

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 10:11
Przestrzegam przed liniami Centralwings, odwołują loty, a odzyskanie
zapłaconych pieniędzy to prawdziwy koszmar.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Uwaga na Centralwings IP: *.aster.pl 05.02.07, 12:55
      a ja ostatnio leciałam centralwingsem do Włoch i z powrotem i poza krótkim
      opóżnieniem w tamtą stronę lot bez zastrzeżeń, z powrotem natomiast był super
      pilot ,jak pilot wycieczki opowiadał nad jakim miastem przelatujemy i wylądował
      wyjątkowo miękko.Także z tym centralw.. rożnie bywa, ja naczytałam się sporo na
      forum i byłam pełna obaw bo leciałam pierwszy raz a tu miła niespodzianka.
    • Gość: lotci Re: Uwaga na Centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 18:25
      Leciałem Centralwings kilka razy i ani razu nie było problemów. Gdybym miał
      polecieć kolejny raz to poleciałbym Centralwings. Julia napisała, że odwołują
      loty. Przed każdym wylotem sprawdzałem przez kilka dni rozkłady on-line na
      lotniskach i ani razu nie odwołali lotu. Miałaś po prostu pecha.
      • marcin1111 Re: Uwaga na Centralwings 05.02.07, 21:40
        Leciałem Centralwings 8 razy, na różnych trasach (Bolonia, Lizbona, Saloniki,
        Praga...). Poza jednym opóźnieniem spowodowanym mgłą, bez opóźnień i bez
        zastrzeżeń. Naprawdę mam dobre wrażenia.

Natomiast uczulam przed "nakręcaniem się" jednostkowymi sytuacjami. W każdej
        linii mogą zdarzyć się opóźnienia czy jakieś problemy. Kto dużo lata, ten wie
        to doskonale.

Summa summarum, Centralwings jest OK! I polski!

• Gość: Darek C0 ok? to chyba jakis zart! IP: 67.52.216.* 06.02.07, 00:58
      Ja proponuje wejsc na strone np portu lotniczego Balice czy Pyrzowice i spojrzec
      sie na przyloty/odloty w real time. W czterech wypadkach na piec sa opoznienia
      po minimum 2 godziny. Jesli to przyjmujecie w Polsce za standard to OK, ale to
      juz o niebo lepszy z punktualnoscia jest LOT.

Powyzsze komentarze gloryfikujace ta linie pozostawie bez komentarza
      • Gość: bdzibdzionka. Re: C0 ok? to chyba jakis zart! IP: *.42-151.net24.it 06.02.07, 01:16
        Ale kto przyjmuje za standard??
        Poza tym jak mają się wypowiadać osoby (w tym ja) które są z tych linii
        zadowolone, bo np. nigdy nie doświadczyły opóźnienia? No nie wiem, wydaje mi się
        że w tym wypadku powinny chwalić.
        Ja na ok 14 lotów miałam może dwa 1h opóźnienia. Jak dla mnie nic wielkiego. Nie
        ma się czym podniecać. I jak ja mam się wypowiedziećna temat Centrala,
        negatywnie? Nie rozumiem.
        • mikolaus Re: C0 ok? to chyba jakis zart! 06.02.07, 10:08
          central to badziew zawsze to powtarzalem,drogie bilety,opoznienia,wystarczy
          porownac ceny biletow w innych tanich liniach nie mowiac juz o
          punktualnosci.juz dawno powinny polecic lby prezesow centrala i lotu bo ich
          polityka to sabotaz.
          • iberia.pl Re: C0 ok? to chyba jakis zart! 06.02.07, 22:12
            mikolaus napisał:

> central to badziew zawsze to powtarzalem,drogie bilety,opoznienia,wystarczy
            > porownac ceny biletow w innych tanich liniach

dziwne, mnie interesuje trasa KTW-DUB i jakos aerlingus jest zawsze drozszy i
            zawsze najtaniej ma C0.....
    • Gość: asa Re: Uwaga na Centralwings IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 22:07
      Leciałam tą linią 4 razy, 2 razy bez zastrzeżeń, bez opóźnień, miły personel,
      ale - ostatnio 7 godzin opóźnienia (bo zepsuł się samolot, rozumiem zdarza się,
      ale przez to pierwszy dzień mojego urlopu zamiast częściowo już na plaży
      spędziłam go na lotnisku i w podróży). Rok temu bardzo dziwne zdarzenie -
      wylecieliśmy z Katowic na Kretę o północy, najpierw "nieprzytomny" pilot
      powiedział, że lecimy na Rodos (co zdziwiło wszystkich pasażerów), po paru
      minutach wygłosił sprostowanie; po półtorej godziny lotu, w środku nocy znów
      się odezwał z tekstem, że ma bardzo przykrą wiadomość do przekazania -
      zawracamy (co mogło niektórych, tych co boją się latać, sparaliżować). Nie
      wiadomo z jakich powodów musieliśmy wrócić do Katowic, po 3 godzinach lotu
      byliśmy znów w Polsce, potem jakieś 2 godziny czekania i kolejny lot z tym
      samym bezbadziejnym pilotem, tym razem na szczęście bez przygód.
      • mikolaus Re: Uwaga na Centralwings 07.02.07, 10:10
        Wiesz...zwazywszy ze aerlingus wogole z katowic nie lata do dublina, co wiecej
        aerlingus nie lata wogole z i do katowic to zaczynam sie zastanawiac czy ty
        czasami dla centrala nie pracujesz,jesli tak to poziom twojej wypowiedzi
        swiadczy wlasnie o jakosci tej linii.
        • iberia.pl Re: Uwaga na Centralwings 07.02.07, 11:44
          mikolaus napisał:

> Wiesz...zwazywszy ze aerlingus wogole z katowic nie lata do dublina, co
          wiecej aerlingus nie lata wogole z i do katowic

ale lata do krakowa, a z k-c do krakowa jest rzut beretem, wiec jesli aerlingus
          bedzie mial tanszy bilet niz central to sie pofatyguje do KRK,czy to takie
          dziwne?Rownie dobrze moge leciec z WRO-tez daleko nie mam i w zeszlym roku
          mialam wykupiony bilet wlasnie z Wroclawia do DUB bo byl tanszy niz z KTW ale
          zostal ten lot odwolany (ze wzgledu zapewne na male zainteresowanie) i koniec
          koncow lecialam z K-c co akurat bylo mi bardzo na reke.

> to zaczynam sie zastanawiac czy ty czasami dla centrala nie pracujesz,jesli
          tak to poziom twojej wypowiedzi swiadczy wlasnie o jakosci tej linii.

hahahah faktycznie zrobie liste gdzie pracuje wg niektorych forumowiczow:-DDDD
          kon by sie usmial, Centralwings, Triada, Exim Tours, Urzad Miejski K-ce :-DDD
          strzelajcie dalej.
          • mikolaus Re: Uwaga na Centralwings 07.02.07, 12:40
            No ale to wlasnie chodzi zeby leciec z konkretnego miejsca a nie pisac skad sie
            pochodzi.skyeurope lata z krakowa ale dowozi ludzi z katowic busami.a poza tym
            skoro mozesz latac z roznych miejsc to dlaczego nie wybierasz ryanaira ktory
            cenowo i jakosciowo przebija centrala.poza tym rownie dobrze mozna latac z
            berlina jesli ktos mieszka przy granicy zachodniej, a przeciez nie o to chodzi
            bo np loty ryana z krakowa sa atrakcyjne cenowo ale gdybym chcial z wawy tam
            dojechac to wydam dodatkowe 200zlotych wiec uwazam ze kuszenie ludzi z krakowa
            tanim lotem np z wrocka to nieporozumienie.
            co do ceny to wierz mi ze sprawdzam za kazdym razem centrala i lot i zawsze(a
            latam dosc sporo) taniej jest leciec kazda tania linia dostepna z wawy plus
            wiekszoscia lini normalnych.dla przykladu roznica ceny biletu do londynu na ten
            sam okres miedzy lotem i ba to 200zetow na niekorzysc lotu.o centralu nawet nie
            mowie bo tam na niektore terminy wogole nie ma dostepnych lotow a jesli sa to
            cenowo wychodzi tyle ile ba albo swiss.pozdr
            • iberia.pl Re: Uwaga na Centralwings 07.02.07, 15:13
              mikolaus napisał:

> No ale to wlasnie chodzi zeby leciec z konkretnego miejsca a nie pisac skad
              sie pochodzi.

nie zrozumiales, ale nie bede Ci tlumaczyc.
              Moge leciec z KTW bo jets mi tak najwygodniej, ale jesli cena jest nizsza z KRK
              lub WRO to moge i stamtad.
              Wiec psu na bude sa Twoje teksty o aerlingusie..., ktory nie dosc, ze nie lata
              z KTW to jeszcze ceny ma wyzsze.

>skyeurope lata z krakowa ale dowozi ludzi z katowic busami.a poza tym
              > skoro mozesz latac z roznych miejsc to dlaczego nie wybierasz ryanaira ktory
              > cenowo i jakosciowo przebija centrala.

no jak widac nie bije bo albo termin mi nie pasowal albo cena byla jednak
              nizsza w Centralwingsie.

>poza tym rownie dobrze mozna latac z berlina jesli ktos mieszka przy granicy
              zachodniej,

owszem, niektorzy lataja, ale mnie to nie urzadza.

>a przeciez nie o to chodzi bo np loty ryana z krakowa sa atrakcyjne cenowo
              ale gdybym chcial z wawy tam dojechac to wydam dodatkowe 200zlotych wiec uwazam
              ze kuszenie ludzi z krakowa tanim lotem np z wrocka to nieporozumienie.

owszem, racja.

> co do ceny to wierz mi ze sprawdzam za kazdym razem centrala i lot i zawsze(a
              > latam dosc sporo) taniej jest leciec kazda tania linia dostepna z wawy plus
              > wiekszoscia lini normalnych.dla przykladu roznica ceny biletu do londynu na
              ten sam okres miedzy lotem i ba to 200zetow na niekorzysc lotu.o centralu nawet
              nie> mowie bo tam na niektore terminy wogole nie ma dostepnych lotow a jesli sa
              to cenowo wychodzi tyle ile ba albo swiss.pozdr

tego nie kwestionuje, ale w moim przypadku jesli chodzi o KTW -DUB to tylko
              Cenmtral czy mi sie to podoba czy nie.
              • Gość: Justyna Re: Uwaga na Centralwings IP: 83.141.66.* 07.02.07, 15:44
                Ja tez nie mialam z Centralwingsem zadnych przygod, latalam nim pare razy i
                lece znowu w piatek, wiec tfu, tfu odpluc odpukac. Ryanairem latam tylko z
                koniecznosci jak nie mam innego wyjscia bo tak zasyfionych samolotow i
                beznadziejnej, chamskiej obslugi nie ma chyba zadna inna tania linia tonicza, a
                lecialam juz z paroma. Ja tez moge latac i do KTW i do KRK, ale rzadko wybieram
                Aerlingusa, bo jednak ciezko trafic u nich na cene nizsza niz w Centralwings -
                chociaz akurat oni samoloty maja super (przynajmniej te ktore widzialam).
                Opoznienia zdarzaja sie czesto i z roznych przyczyn, nie tylko tanim liniom
                lotniczym. 1h spoznienia to dla mnie tak naprawde nie spoznienie, ale moja
                znajoma ktora ma sporego pecha spedzila raz w Dublinie 5h czekajac na
                Cetralwings, a nastepnym razem 6 czekajac na Aerlingusa. A najbardziej
                pozytywne wrazenie zrobil na mnie Wizzair :) i nie, nie pracuje dla nich :)
    • Gość: Arek przykre ale prawdziwe IP: 195.10.250.* 07.02.07, 17:06
      na piec moich lotow centralem piec mialo opoznienie, w tym jeden 13 godzin, a
      reszta pomiedzy 2 a 5. :-(
      • Gość: bdzibdzionka. Re: przykre ale prawdziwe IP: *.37-151.net24.it 07.02.07, 17:11
        A ja na 14 lotów - 2 opóźnienia po godzine. Nie ma reguły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka