Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc-jakimi liniami do madrytu??

IP: *.aster.pl 28.02.07, 15:05
Witam wszystkich, prosze o pomoc w wyborze linii lotniczych. chce jechac do
madrytu na początku sierpnia i wrócic na początku wrzesnia. jakimi linimi
leciec(mogą byc przesiadki i zmiany linii lotniczych) tak aby zmieścic sie do
700-750 zł(jak na razie wszystko jest po wyżej 850!!)dziekuje za info i
gorąco pozdrawiam!:)
Obserwuj wątek
    • z-o-s-i-a Re: prosze o pomoc-jakimi liniami do madrytu?? 28.02.07, 16:18
      Ale skąd chcesz (możesz) lecieć?
      • Gość: ola_rz Re: prosze o pomoc-jakimi liniami do madrytu?? IP: *.aster.pl 28.02.07, 17:57
        no tak nie napisałam ska:) warszawa-madryt
        • skara Re: prosze o pomoc-jakimi liniami do madrytu?? 28.02.07, 18:09
          Sprawdz oferte www.aireuropa.com
          Oni maja bilety w granicach 200 euro, moze znajdziesz jakas promocje. Trasa W-
          wa - Madryt bez przesiadki.
        • z-o-s-i-a Re: prosze o pomoc-jakimi liniami do madrytu?? 28.02.07, 22:27
          Na stronie
          lataj.pl/
          wpisałam dwa losowo wybrane terminy podróży (wylot 4.08, powrót 4.09 lub 5.08 -
          2.09) i pokazało mi połączenia za 737.83 PLN (Alitalia - z Warszawy do Madrytu
          z przesiadką w Mediolanie)
          Jeśli Ci nie odpowiada data, to poszukaj innych połączeń.
          • xulu Re: prosze o pomoc-jakimi liniami do madrytu?? 28.02.07, 23:03
            co to za linie lataj pl??? jesli mozna wiedziec

proponuje

wizzair.com/
            • xulu Re: prosze o pomoc-jakimi liniami do madrytu?? 28.02.07, 23:06
              warszawa-katowice

wizzair.com

a nastepnie barcelona- madryt
              taniej niewidze
              • z-o-s-i-a Re: prosze o pomoc-jakimi liniami do madrytu?? 01.03.07, 23:23
                > taniej niewidze

Liczyłeś koszt takiego połączenia? Na pewno wyjdzie taniej niż ten lot Alitalią?

A tak w ogóle, to Wizzair lata do Girony, a nie do Barcelony, więc to już są
                dodatkowe koszty podróży. Nie mówiąc o niewygodach ciągłych przesiadek.
                Trzeba również brać pod uwagę wczesne godziny wylotów, szczególnie tego z
                Katowic (5:30).
    • iberia.pl Valdivia znow sie wykazal.... 01.03.07, 13:54
      i przeniosl tu watek mimo, ze autorka i na tym forum taki sam zalozyla:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=58195047
      • mikolaus Re: Valdivia znow sie wykazal.... 01.03.07, 14:16
        sprobuj
        airfrance.com
        swiss.com
        lufthansa.com
        wybierz opcje wylotu w srode i powrotu tez w srode bo zazwyczaj jest najatniej
        w srodku tygodnia, jesli to nie pomoze to pozycz 100zeto od taty i pamietaj ze
        za kupno biletu bedziesz musiala zaplacic prowizje to tez jakies kilkadziesiat
        zlotych, chcoiaz na przyklad jak placisz za bilet w airfrance w biurze w wawie
        to nie placisz prowizji.w kazdym razie zeby pare stowek zaoszczedzic trzeba sie
        troche pogimnastykowac przed kompem.
        • xulu Re: do zosi. 04.03.07, 14:06
          przeciez autorka watku napisala moga byc przesiadki no nie?!
          • iberia.pl Re: do zosi. 04.03.07, 16:31
            xulu napisał:

> przeciez autorka watku napisala moga byc przesiadki no nie?!

taaaa przesiadki na tanich liniach to "super" pomysl....
          • z-o-s-i-a Re: do zosi. 04.03.07, 21:56
            xulu napisał:
            > przeciez autorka watku napisala moga byc przesiadki no nie?!

Nie chodzi o przesiadki, tylko o cenę. Xulu, nie wiem jak Ty liczyłeś, ale mnie
            wychodzą mniej więcej takie ceny za bilety powrotne:
            * pociąg, Warszawa-Katowice-Warszawa - 92 zł
            * samolot, KTW - GRO - KTW - (najtańszy z lotów w tych dniach) 79zł + 113zł +
            119zł + 123zł = 434zł
            * autobus, GRO - Barcelona - GRO - 21 €
            * autobus, Barcelona - Madryt - Barcelona - 45 €

czyli w sumie prawie 800 zł, a do tego takie "atrakcje", jak noc spędzona w
            pociągu do Katowic i na lotnisku w oczekiwaniu na samolot, a później po
            dotarciu z Girony do Barcelony 7,5h w autobusie do Madrytu. W drugą stronę
            będzie podobnie.
            • xulu Re: do zosi. 05.03.07, 07:38
              bardzo brzydko postepujesz wykorzystujac e-maile prywatne do puzniejszego
              pisania na forum
              • z-o-s-i-a Re: do Xulu 05.03.07, 08:27
                O co Ci chodzi? Niby co takiego wykorzystuję??

Zadałam Ci pytanie w tym wątku, na temat wyliczenia kosztów podróży, bo
                napisałeś, że lecąc z Wizzair wyjdzie taniej niż podana przeze mnie cena.
                Ponieważ sama planuję podróż na tej trasie, to mnie to również interesuje.
                Niestety nie odpowiedziałeś na moje pytanie w tym wątku, a ponieważ ten temat
                został przeniesiony z forum "Hiszpania" i dlatego mogłeś nie zauważyć mojego
                pytania, to wysłałam Ci maila z prośbą o to wyliczenie.

Do tej pory nie dostałam konkretnej odpowiedzi tylko jakieś insynuacje pod moim
                adresem.
                OK, więcej nie będę się Ciebie o to pytać, bo wygląda na to, że chyba jednak
                tylko tak sobie napisałeś o Wizzair bez wyliczenia rzeczywistej ceny.

Pozdrawiam,
                Zosia
                • xulu Re: do Xulu 05.03.07, 09:23
                  jezeli wyslalem e-maila to odpowiadaj e-mailem a nie na forum sadze ze lepiej
                  zakonczmy ten temat.
                  aco do trasy girona- barcelona powinnas wiedziec ze samoloty tez lataja.
                  pozdrawiam cie i ponawiam prosbe o zakonczenie tematu ok'
                  • mikolaus Re: do Xulu 05.03.07, 11:18
                    faktycznie taka trasa to jest meczarnia.za okolo 1000zlotych mozesz spokojnie
                    kupic bilet w swissie lub airfrance z jedna przesiadka i zapewne wieksza
                    pewnoscia dolecenia na miejsce.czesto latam do madrytu i jak na razie cenowo
                    powyzsze linie zawsze wypadaja najlepiej.
                    pozdr
                    • tbg_77 Re: do Xulu 05.03.07, 11:50
                      Napisz termin jaki cię interesuje. Lot wprowadził dodatkowy rejs więc jest
                      szansa na dobrą cenę.
                      Super ceny na 1-stronne daje SN (dawna Sabena) i oczywiście jak masz szczęście
                      Aireuropa. Jak znasz temin napisz maila orbtbg@pro.onet.pl to podam ci cenę.
                      Możesz skorzystać z wyszukiwarki (zakładka bilety lotnicze)
                      www.bilety-tarnobrzeg.webpark.pl/tanie.html
                      ale wyszukiwarka nie poda ci jaki jest koszt zwrotu lub zmian. Poza tym czasem
                      lepiej kupić bilet 2 stronny, a czasem osobno 2 bilety jednostronne.
                      pozdrawiam
                      • mikolaus Re: do Xulu 05.03.07, 12:24
                        tak wogole zastanawiam sie dlaczego osoba z dostepem do netu nie potrafi sobie
                        sama znalezc biletu,ale tak juz z ciekawosci znalazlem fajne polaczenie:
                        airfrance za 811zetow w dwie strony z przesiadka w paryzu cdg
                        wylot piatek 17sierpnia, powrot sroda 12 wrzesnia,
                        pozdrawiam
                        aha i jeszcze jedno na wakacje w tanich liniach zazwyczaj ciezko kupic bilety w
                        fajnych cenach bo wszyscy sie na nie rzucaja natomiast normalni przewoznicy
                        maja zazwyczaj atrakcyjniejsze cenowo oferty
                        • z-o-s-i-a Re: do Mikolausa 05.03.07, 12:46
                          mikolaus napisał:
                          >tak wogole zastanawiam sie dlaczego osoba z dostepem do netu nie potrafi
                          >sobie sama znalezc biletu,

Czasami (akurat nie w tym przypadku) lepsze są przeloty na innej trasie z
                          dojazdem do miasta docelowego pociągiem lub autobusem. Nie zawsze jednak
                          zdajemy sobie z tego sprawę, jeśli nie latamy często lub jeśli nie orientujemy
                          się jak funkcjonuje transport lądowy w danym kraju. Dlatego takie rady innych
                          osób, które często pokonuja dana trasę, mogą być bardzo pomocne.

> aha i jeszcze jedno na wakacje w tanich liniach zazwyczaj ciezko kupic bilety
                          >w fajnych cenach bo wszyscy sie na nie rzucaja natomiast normalni przewoznicy
                          > maja zazwyczaj atrakcyjniejsze cenowo oferty

Właśnie to samo chciałam pokazać podając ofertę Alitalii poniżej 750zł, czyli w
                          takiej cenie o jaką chodziło założycielce wątku.
                  • z-o-s-i-a Re: do Xulu 05.03.07, 12:31
                    xulu napisał:
                    > jezeli wyslalem e-maila to odpowiadaj e-mailem a nie na forum sadze ze lepiej
                    > zakonczmy ten temat.

Wysłałeś mi maila, a także dopisałeś się do tego wątku, więc ja również
                    odpowiedziałam Ci mailem i także dopisałam się w tym wątku w odpowiedzi na post
                    adresowany bezpośrednio do mnie (temat postu "do zosi"). Nie wiem co było
                    niestosownego w wyliczeniu dokładniejszych kosztów takiego połączenia, że
                    zarzuciłeś mi "brzydkie postępowanie".

> aco do trasy girona- barcelona powinnas wiedziec ze samoloty tez lataja.

Jeśli takie połączenie obniża koszty tej podróży (osobiście w to wątpię, żeby
                    wyszło taniej niż 21€ w dwie strony), to trzeba było podać konkretną linię i
                    cenę. Z chęcią się czegoś nowego dowiem, bo zaglądam na forum w poszukiwaniu
                    informacji a także, jeśli tylko potrafię, żeby pomóc innym dzieląc się moją
                    wiedzą.

Jeśli ktoś ma do mnie uwagi, które nie są związane z połączeniem Warszawa -
                    Madryt - Warszawa, to proszę to zrobić mailem.

Z góry dziękuję,
                    Zosia
                    • xulu Re: do zosi 05.03.07, 12:53
                      pomylilem sie mialem na mysli loty z girony do madrytu
                      bo girony do barcelony raczej samoloty nielataja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka