Dodaj do ulubionych

Brazyli lot

IP: 217.116.102.* 02.04.07, 10:34
w sierpniu chce leciec do Brazylii
Jak znaleź lot. W wyszukiwarkach podają cene biletu na ok 7 tys zł czy sa
tańsze? a jeżeli tak to gdzie?
Obserwuj wątek
    • yntelygent3 Bazylia chyba? 02.04.07, 11:26
      Nie.
    • Gość: kasa76 Re: Brazyli lot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.07, 13:47
      Brazylia to kraj a nie miasto docelowe.
      • Gość: jasio211 Re: Brazyli lot IP: 217.116.102.* 02.04.07, 19:07
        dzieki nigdy bym na to nie wpadł
        Podobno jeszcze Brazylia to Stany Zjednoczone
        ale rozumiem, ze obok merytorycznych uwag wiesz jak sprawę załatwic taki
        drobiazg
        to uścislijmy mi wszystko jedno ale przyjmijmy Rio.... lub San Paulo
        chyba że znasz inne tańsze loty np do Stolicy Brazylii a moze do innych miejsc
        • Gość: kasa76 elokwentne pytanie - elokwentna odpowiedź IP: *.chello.pl 02.04.07, 20:17
          takich co chcą lecieć do stanów albo do kanady też nie brakuje, a teraz
          dołaczyłeś ty z Brazylią. HOP ze spadochronem nad danym krajem i już jesteś ;)
          W odpowiedzi na pytanie. Tak, można np. dolecieć do Sao za mniej niż 6tyś, a
          nawet za mniej niż 5 tyś.
          • Gość: znawca Brazylia IP: *.chello.pl 02.04.07, 20:37
            LH pokazuje przez FRA/MUC za 5.000 z opłatami lotniskowymi.
            • Gość: jasio211 Re: Brazylia IP: 217.116.102.* 02.04.07, 21:31
              dziekuje serdecznie znawcy
          • Gość: jasio211 Re: elokwentne pytanie - elokwentna odpowiedź IP: 217.116.102.* 02.04.07, 21:33
            Drogi Kasa 76 czy droga Kasa 76 po co Ty piszesz na forum leczysz domowe
            kompleksy
            Psychiatra Ci to zapisał?
            • a380 Re: elokwentne pytanie - elokwentna odpowiedź 02.04.07, 22:26
              Drogi Jasiu
              A może warto przejść się do biura podróży, które ma autoryzację IATA i tam
              popytać? Niemniej myślę, że żadne z nich nie ma, specjalnie dla Ciebie
              przygotowanej oferty 0+tax. Taryfy do Ameryki Pd zawsze były wysokie, a teraz,
              kiedy zbankrutowało kilka linii latających w tamte strony, popyt przewyższa
              podaż. Niestety.
              • Gość: jasio211 Re: elokwentne pytanie - elokwentna odpowiedź IP: 217.116.102.* 03.04.07, 00:06
                Własnie byłem w paru biurach i korzystałem z wyszukiwarki Amadeusa ( to taki
                program)
                a wydawało mi się ze forum obok narzekan na LOT jest tez po to aby dzielic sie
                informacjami bo ktos wie ze taniej mozna polecic np z Berlina albo jest 2
                dniowa promocja AeroSvet czy KLM
                To jest moje pytania a kto nie chce to nie odpowiada a temu co daje mi rady lub
                podpowiedzi jestem wdzieczny
                Chyba drogi /droga A-xyz, nie naruszyłem Twojego dobra ale jak mowi moja babcia
                nalezy doceniac intencje pozdrawiam Cię
            • Gość: frequentflyer Re: elokwentne pytanie - elokwentna odpowiedź IP: *.acn.waw.pl 03.04.07, 01:08
              nie znasz się jasiu nie tylko na biletach. jak byś tu częściej zaglądał, to byś
              wiedział że kasa76 pomogła setkom forumowiczów, ale ile razy ma powtarzać że nie
              będzie szukać połączeń jeśli nie podasz skąd, dokąd i kiedy. i nie pisz że
              wszystko jedno dokąd i kiedy, bo to oznacza konieczność zwielokrotnienia
              poszukiwania dla wszystkich możliwych portów lotniczych w okolicy. pomóż jej, a
              ona tobie pomoże. inaczej nie chce być. a ty nawet nie splamiłeś się podaniem
              skąd będziesz wyruszać, za to napyskowałeś i zepsułeś powietrze bez powodu.
              a znasz takie wyszukiwarki jak orbitz, expedia czy travelocity? albo epodroze.pl
              i parę innych? znajdą ci połączenia z każdego miejsca do każdego i podadzą cenę,
              a na travelocity.com możesz nawet ten bilet kupić. niewygoda jest taka, że
              musisz sprawdzać cenę osobno dla wylotu 1 sierpnia, 2 sierpnia, 3 sierpnia itd.
              za każdym razem z tą samą datą wylotu, a potem jeszcze raz to samo z różnymi
              datami powrotu. i to samo kasa76 musi zrobić w swoim terminalu systemu
              rezerwacyjnego, żeby ci pomóc.
              dlatego lepiej szukać na stronach Swissa, KLMu, Air France, Britisha, gdzie
              sprawdzisz od razu dostępność i ceny na trzy dni przed i trzy dni po
              postulowanej dacie.

w parę minut znalazłem bilety z WAW do GRU na Swissa za 4300, ale tylko na wylot
              bodaj 3.8 i powrót 28.8, na okoliczne daty już sporo drożej, tańszy byłby KLM -
              4012 peelenów, ale wylot tylko 22.8, powrot 18.9. posprawdzaj, a zobaczysz ile
              to roboty, ale frajda też jest jak już znajdziesz.
              • xenia10 Jasiowy analfabetyczny post pytajacy :). 03.04.07, 01:29
                Jasienku, z zawiazaniem sobie bucikow tez masz klopoty?
                Belkoczesz swoim niegramotnym postem cos o Brazyli(i).
                Naucz sie poprawnie formulowac pytania. Albo popros
                kogos kto twoje nieboracze pytanko przygotuje na forum.
                Z taka znajomoscia czegokolwiek moze jednak pozostan
                bezpiecznie w domku? I snij o podanej wyzej taryfie:
                0 PLN plus malutkie oplaty lotniskowe :).
                Pozdrawiam ciebie nieboraczku zalosny,
                xenia.
                • Gość: jasio211 Re: . IP: 217.116.102.* 03.04.07, 09:13
                  Droga XENIU
                  Pytanie było bardzo dobrze sformułowane .
                  Bardzo ogólne to przyznaje, ale chodziło o to aby było jak najmniej warunków
                  ograniczajacych. Każdy warunek zawęża pole rozwiązań optymalnych w układach
                  wielokryteriowych ( polioptymalnych) a taki problem postawiłem z prosba o pomoc
                  w rozwiązaniu.
                  Forum jet polskie czyli wylot z Polski
                  Docelowo Brazylia czyli obojetne jakie to bedzie miasto w Brazylii
                  Czas sierpień czyli nie jestem ograniczony czasem ani wylotu ani przylotu
                  Ze tak trzeba sformułować pytanie przekonała mnie odpowiedż ze 3 sierpnia jest
                  taniej niż 4 sierpna
                  Ale masz racje pytanie trzeba było sformułowąc w jezyku zbiorów typu proszę o
                  pomoc z znalezieniem biletu z Polski [nie ma ograniczenia portów wylotowych -
                  Poznań, Warszawa , Kraków itd] lub z krajów ościennych Republika Czech- Praha,
                  Niemcy - Berlin
                  czas wylotu zbiór domkniety itd
                  ale dziekuje juz wykupiłem bilet na 3 sierpnia i to dzieki Forum
                  Niech Żyje Forum
                  • xenia10 Dobrze sformulowane pytanie :). 03.04.07, 16:43
                    Gość portalu: jasio211 napisał(a):

" Pytanie było bardzo dobrze sformułowane ."

Mily Jasiu,

to smutne, ze tak twierdzisz i upierasz sie. Zaprzecza temu dlugie wyjasnienie
                    jak twoje pytanie nalezy interpretowac. Widzac tak nieudolnie i bez znajomosci
                    rzeczy skonstruowane pytania nie chce sie odpowiadac aby nie miec na sumieniu
                    zaginiecia juz w drodze lotnisko nieporadnego turysty szukajacego bardzo
                    taniego biletu do Poludniowej Ameryki. Byc moze ktos tobie litosciwie podpowie,
                    ze tak naprawde tanich biletow do zaakceptowania przez takich jak ty pytajacych
                    NIE MA. Nalezysz do przeintelektualizowanych polskich filozofow-ubogich turystow
                    ktorzy po zrobieniu bubu nie potrafia sie do tego przyznac. I wszystkim
                    wszystko maja za zle.

Pozdrowienia,
                    xenia.
                    • Gość: jasio211 Re: Dobrze sformulowane pytanie :). IP: 217.116.101.* 03.04.07, 18:05
                      Miła Kseniu
                      w jednym masz racje moje pytanie było nieprecyzyjne ale w drodze kolejnych
                      przybliżeń dostałem dobrą odpowiedź.
                      Jeżel ktoś chce mi pomódz to zadaje pytania pozwalające na określenie problemu
                      w miarę deterministycznie.
                      Jak mówi TPD [Teoria Podejmowania Decyzji} pierwsze pytanie powinno być jak
                      najbardziej ogólne a potem następuje to co sie nazywa "tyczenie'czyli
                      zamienienie problemu heurystycznego w ściśle okreslony. Nie znałem mozliwości
                      osób z forum. Moje pytanie zostało przekierowane z forum Brazylia
                      A Ty albo jestes albo skończyłaś historię sztuki i sądząc po słowie "gramotach"
                      to jesteś z Białystoku albo okolic. Hipoteza którą stawiam jest postawiona z
                      pewnościa równą p=0,79
                      W Brazylii nie byłem ale znam b. dobrze Kanadę, Stany Zjednoczone A.P z Alaską,
                      Meksyk a teraz Brazylia. I nigdy nie zabłądziłem aha byłem też w Hindukuszu (
                      Afganistan)
                      Pozdrawiam Cie naprawdę serdecznie
                      jasio
                      • xenia10 Precyzyjnosc pytania :). 03.04.07, 20:11
                        Gość portalu: jasio211 napisał(a):

"..w jednym masz racje moje pytanie było nieprecyzyjne. Jeżel ktoś
                        chce mi pomóc to zadaje pytania pozwalające na określenie problemu
                        w miarę deterministycznie... A Ty albo jestes albo skończyłaś historię
                        sztuki i sądząc po słowie "gramotach"

Drogi Jasiu,

cieszy mnie, ze zblizamy sie do podobnych opinii. Twoje przypuszczenie, ze przy
                        kiepskim napisaniu pytania chcacy Tobie pomoc beda zadawali dodatkowe pytania
                        jest bledene. Wiekszosci sie nie chce. I zmniejszasz w ten sposob swoje szanse
                        otrzymania poszukiwanej odpowiedzi. Jezeli Twoje wymienione doswiadczenia z
                        podrozami mialy miejsce do powinienes wiedziec, ze konieczna jest data wylotu
                        i miejsce docelowe aby ustalic przyblizona nawet cene. Czas juz skonczyc
                        z tym przedszkolem typu: Chce leciec w lecie do Ameryki - gdzie kupic
                        taniutkie bilety, pomozcie.".

Co do mojego wyksztalcenia to nie mam zadnego. Gdybym jednak sie ksztalcila to
                        na pewno w precyzyjnych naukach neurochirurgicznych :) a nie w "liberal arts".

Pozdrawiam zyczac zdrowych swiat,
                        xenia.
                        • Gość: jasio211 Re: Precyzyjnosc pytania :). IP: *.eranet.pl 03.04.07, 21:51
                          Xenia wszystkiego najlepszego w Święta i ciekawych podrózy
                          Pozdrawiam serdecznie
                          PS Ja nie chcialem podpowiedzi gdzie kupic tanie bilety
                          za takiego ... to ja nie chce uchodzić ale sprecyzowałem chce lecić w sierpniu
                          do .... i zaoferowano mi bilet za ponad 7000 zł co uważałem za przesadę i
                          dlatego zadałem pytanie czy mozna kupić taniej i ....dalszy ciąg to Znasz
                          PS 2 Mam przyjaciela neurochirurga i widziałem zdjęcia z operacji, straszne,
                          trzeba naprawde mieć mocne nerwy i bardzo pewną ręke mimo że wszystko odbywa
                          się przy użyciu sprzętu naprawdę precyzyjnego
                          ale nie jest to temat forum i przeniosa mnie na "zdrowie"
                          PS 3 A tak to ja się zajmuje sieciami neuronowymi i takie ćwiczonko pozwala mi
                          na odkrywanie mechanizmów dochodzenia do nieuświadomionego celu stąd moje
                          heurystyki które Ty opacznie odczytałas Przepraszam
              • Gość: jasio211 Re: elokwentne pytanie - elokwentna odpowiedź IP: 217.116.102.* 03.04.07, 09:16
                serdeczne dzieki
                pytanie nie da sie sparametryzowac pytań tylko trzeba szukac punktowo?
                Przez parametryzacje rozumiem ze zadaje pytanie szukaj połaczeń w terminie 1-10
                sierpień ze wzgledu na kryterium kosztów
                • Gość: frequentflyer Re: elokwentne pytanie - elokwentna odpowiedź IP: *.acn.waw.pl 03.04.07, 09:26
                  przecie napisałem: w systemach jakie mają kasjerzy lotniczy i na orbitz,
                  expedia, travelocity itp musisz podać wszystkie dane, ale sprawdzą wszystkich
                  przewoźników na podany dzień, za to na stronach poszczególnych linii sprawdzą
                  tylko swoje połączenia, ale z siedmiu dni, z których środkowy będzie podaną
                  przez ciebie idealną datą.
                  BTW, to że forum jest polskie nie musi oznaczać wylotów z polski - jeżeli
                  mieszkasz w szczecinie, poznaniu czy zielonej, bliżej masz do berlina niż do
                  warszawy, czyż nie? a z jeleniej znów do pragi.
                  • Gość: jasio211 Re: elokwentne pytanie - elokwentna odpowiedź IP: 217.116.102.* 03.04.07, 09:38
                    Masz racje dziekuje za radę i wyjaśnienia
                    Pozdrawiam i miłych swiąt jasio211

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka