Dodaj do ulubionych

ryan air-kradziez dokumentow-zmiana rezerwacji!!!!

IP: *.tsi.tychy.pl 01.06.07, 10:21
Nie mam pojecia co mam zrobic-skradziono mi dokumenty wraz z kartami
platniczymi-teraz oczekuje na nowe (dowod osobisty).Rezerwacje na rejs do
Londynu mam na 07.06.07-ale musze zmienic na 13 czerwca gdyz wtedy otrzymam
dowod osobisty-niestety nie wiem jak mam zmienic rezerwacje gdyz nie posiadam
karty ktora placilem za wczesniejsza rezerwacje(skradziono mi ja)a na numer
ryanaira+353 1 249 7744 dla klientow z Polski od 2 dni nikt nie odpowiada i
stracilem juz blisko 80 zl na te telefony!!!Co mam robic???Pomozcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin troche pomysl... IP: 220.255.4.* 01.06.07, 10:48
      OK, ukradli Ci dokumenty i karte i co? Nie masz wyciagow? A jesli to wirtualna
      karta to przeciez masz wglad w jej detale w serwisie internetowym (NAWET jesli
      juz ja zablokowales!!).

A jesli JAKIMS cudem nie masz ani wyciagow ani nic innego to mozesz isc do
      swojego banku i sie dowiedziec o ten numer.

W koncu to co bylo wytloczone na Twojej karcie nie bylo jedynym na swiecie
      zapisem informacji o Twojej karcie...
      • Gość: tramps77 Re: troche pomysl... IP: *.tsi.tychy.pl 01.06.07, 10:54
        Oczywiscie-tylko wszystkie wyciagi jak i bank sa Anglii a ja jestem w
        Polsce...(mieszkam sam...)
        • Gość: Ania Re: troche pomysl... IP: *.ovh.net 01.06.07, 10:57
          No to nie masz dostepu internetowego do konta?

Poza tym nawet jak bank w Anglii to mozesz tam chyba zadzwonic.

Zastanawia mnie tez jak zastrzegles karte skoro nie masz jej numeru?
    • Gość: Izzi Re: ryan air-kradziez dokumentow-zmiana rezerwacj IP: 193.218.127.* 01.06.07, 11:01
      przeciez musiales podac numer karty jak ja zastrzegales
      • Gość: tramps77 Re: ryan air-kradziez dokumentow-zmiana rezerwacj IP: *.tsi.tychy.pl 01.06.07, 11:23
        Konto internetowe-nieaktywne-musze podac reference number na specjalny
        numer-efekt taki sam jak w przypadku infolini ryanair-utopione pieniadze bez
        odpowiedzi-karty nie zastrzeglem !!!
        • Gość: goska karta IP: *.talia.net 01.06.07, 11:36
          posluchaj tramps: ty tu opowiadasz o 80 zl straconych na telefon do ryana, a nie
          wiem czy zdajesz sobie sprawe ze na karcie pewnie juz nic nie masz i w dodatku
          masz ja niezle zdebetowana. w polsce nie ma technologii chip&pin (jest
          potwierdzanie pinem do czesci polskich kart, ale nie chipowe tylko na pasek
          magnetyczny) i twoja karte mozna zautoryzowac a jedynym potwierdzeniem jest ktos
          kto podrobi twoj podpis. niewazne, ze na koncie masz pare groszy, bo mozna
          zdebetowac karte grubo ponad jej limit i pisze ci to jako pracownik banku.
          zadne ubezpieczenia od kradziezy cie nie obowiazuja jesli nie zglosisz kradziezy
          karty w przeciagu 24 godzin. wiec naprawde nie zdziw sie jak wrocisz do anglii i
          bedziesz winny bankowi np 2000 funtow, a nikt tej reklamacji ci nie uzna.

wiec naprawde na twoim miejscu przestalbym sie przejmowac tym, ze wydales 80 zl
          a natychmiast skontaktowal sie z bankiem i zastrzegl karte niezaleznie od
          kosztow rozmowy (na marginesie gdybys znal numer moglbys ja zastrzec spokojnie w
          Polsce w kazdym banku).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka