Dodaj do ulubionych

bezpieczny przwoznik dysponujacy nowymi samolatmi

IP: *.rtk.net.pl 16.06.07, 22:46
bezpieczny przewoznik prosze o opinie dotyczace czym bezpiecznie dostac
sie na poludnie europy zakladajac ze pierwsze wybieramy przewoznija a
pozniej kraj docelowy co sadzcie o air berlin ,sky europe ,rainair lte
centalwings itd
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: bezpieczny przwoznik dysponujacy nowymi samo 16.06.07, 22:56
      tyle tylko, ze Air Berlin nie lata z Polski.
      • Gość: aga Re: bezpieczny przwoznik dysponujacy nowymi samo IP: *.rtk.net.pl 16.06.07, 23:09
        wiem ale co propoznujesz pod katem bezpieczenstwa wymien w klolejnosci
        co wg ciebie jest w porzadku jakie linie w kolejnosci
        • iberia.pl Re: bezpieczny przwoznik dysponujacy nowymi samo 16.06.07, 23:36
          nic nie proponuje z prostej przyczyny:nie mam w zwyczaju sprawdzania jakim
          sprzetem lata dany przewoznik.
          Poza tym kompletnie sie nie znam na modelach samolotow-oczywiscie wiem, ze sa
          Boeningi, Airbusy, ATR-y, Embraery ale nie rozrozniam ich poszczegolnych modeli
          z kilometra.
          Przyjmuje do wiadmosci, ze samolot jest najbezpieczniejszym srodkiem transportu
          i jesli ma cos mi sie stac to nie ma znaczenia gdzie i jak.Wieksze szanse na
          smierc mam jezdzac po naszych polskich duktach niz lecac kilka razy w roku
          samolotem.

Tak sie zastanawiam dlaczego w pierwszym rzedzie sprawdzasz sprzet danego
          przewoznika?Jakas fobia przed ewentualna katastrofa?
    • Gość: Przezorny Re: bezpieczny przwoznik dysponujacy nowymi samo IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 16.06.07, 23:14
      Ja za to poprosze o wskazanie zakup jakiego telewizora wiaze sie z najmniejszym
      prawdopodobienstwem wybuchu.

Dziekuje.
      • Gość: aga Re: bezpieczny przwoznik dysponujacy nowymi samo IP: *.rtk.net.pl 16.06.07, 23:16
        sugerujesz moja glupote czy takze sie troszczysz o bezpieczenstwo wiec
        ponawiam apel co proponujecie
        • sumire Re: bezpieczny przwoznik dysponujacy nowymi samo 16.06.07, 23:42
          okej, zatem taki na przykład skyeurope ma nowe samoloty, UE ma swoje regulacje dotyczące bezpieczeństwa, ale co z tego? gdyby to była cudowna gwarancja bezpieczeństwa, no to rewelacja, niemniej nie jest :)
          jeśli potrzebujesz lepiej się poczuć przed lotem - latanie to statystycznie najbezpieczniejszy sposób transportu i już. mnie ta świadomość wystarcza od kilkunastu lat. statystycznie też każda linia lotnicza prędzej czy później traci samolot.
          • Gość: Przezorny Re: bezpieczny przwoznik dysponujacy nowymi samo IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.06.07, 00:25
            Nieprawda, Air Polonia nie straci(la) zadnego.
        • Gość: Przezorny Re: bezpieczny przwoznik dysponujacy nowymi samo IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.06.07, 00:23
          Raczej pewna przesade w ocenie ryzyka katastrofy. U wszystkich operujacych z
          Polski linii jest ono zaniedbywalnie male.
    • Gość: copilot737 Re: bezpieczny przwoznik dysponujacy nowymi samo IP: *.cust.tele2.lu 17.06.07, 12:51
      A ile lat wg ciebie ma "nowy" samolot? Bo wg standardow lotniczych samoloty 15
      letnie sa najpewniejsze i najbezpieczeniejsze - bo sprawdzone. Samolot dopiero
      jak ma ponad 25-30 lat - to moze zostac nazwanym samolotem "starym".

A FYI - zaden z wymienionych przez ciebie przewoznikow nie ma samolotow
      starszych niz 10 lat.

A jak juz bardzo zalezy ci na sprawdzeniu stanu samolotow, to sprawdz kto i
      gdzie je "serwisuje". Rozne "bazy" maja rozne renomy.
      • Gość: tomili Re: bezpieczny przwoznik dysponujacy nowymi samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 14:18
        wg mnie w Europie nie ma z tym problemów. Gdyby Ci przyszło lecieć jakąś lokalną
        linią np w Mozambiku(akurat taki kraj przyszedł mi do głowy:))to można by się
        zastanawiać,a na naszym lokalnym podwórku nie ma to znaczenia czy będzie to
        FR,C0,W6 itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka