Dodaj do ulubionych

Pytanie o opóźnienie

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.07.07, 20:42
Mam drobne pytanko:
Lot WAW-ATH 14.07. Wylot powinien być 16.40, przylot do ATH ok. 20.15 i nasza
dalsza podróż do Patras (250 km) ostatnim autobusem o 22.00.
Do samolotu weszliśmy ok. 17.15 (już opóźnienie)i następnie dowiedzieliśmy
się, że wystartujemy za 1h 10min. Trzymali nas w samolocie na płycie i
wystartowaliśmy o 18.25 a w ATH byliśmy o 21.45. I już było po autobusie,
który jedzie z drugiego końca Aten. Pozostał nam już tylko dodatkowy nocleg w
ATH (90 E) pomimo, że w Patras mieliśmy opłacony hotel.
Czy mogę liczyć na jakąś rekompensate od "wspaniałej" linii lotniczej? Mam
wszystkie rachunki
Obserwuj wątek
    • brunertyswinio Re: Pytanie o opóźnienie 22.07.07, 21:27
      Wiecej nerwow bedzie Cie kosztowac ta reklamacja niz to warte. Wiadomo ze masz
      czego sie upominac. I byc moze dla zasady powinienies. Ale czy cos dostaniesz
      to jest "?"
      • airpass Rekompensata. 22.07.07, 22:53
        Masz prawo ubiegac sie o zwrot poniesionych kosztow wynikajacych z opoznienia
        sie samolotu. A wiec koszt noclegu, rozsadnej kolacji/sniadania i co najmniej
        jednej rozmowy telefonicznej do hotelu informujacej o Twoim pozniejszym
        przybyciu.

"Przegapiles" swoja pierwsza szanse reklamacji i otrzymania voucherow na te
        uslugi natychmiast po wyjsciu z samolotu. Zloz wiec teraz pisemna reklamacje
        zalaczajac kopie rachunkow. Reklamacje wyslij lub zloz za pokwitowaniem i
        dobrze przyswoj sobie numer reklamacji. Potrzebna bedzie Tobie duza doza
        cierpliwosci i zacietosc bull-terriera ale sprawa jest do zalatwienia.
        Sto euro warte jest wlozonego w je odzyzkanie uporu.

Powodzenia,
        a.
        • serendepity Re: Rekompensata. 23.07.07, 15:22
          Obstawiam, ze odpowiedz bedzie taka: nie odpowiadamy za inne zobowiazania
          klientow. Ja dostalam taka z Centralwings, jak probowalam odzyskac pieniadze za
          taksowke (bo nic innego juz nie jezdzilo).
          Na dodatek mozesz jeszcze uslyszec, ze opoznienie nie bylo z winy lini
          lotniczej, bylo niezalezne od nich, z powodu pogody itp.

Ale oczywiscie mozesz probowac.
    • Gość: frequentflyer Re: Pytanie o opóźnienie IP: *.acn.waw.pl 22.07.07, 23:07
      autobus jedzie z drugiego końca Aten, walizy jadą 15-30 minut, przecież nawet
      półgodzinne opóźnienie narażało was na to że tego autobusu nie złapiecie.
      planujecie jak ostatnie [expletive deleted] a potem zdziwienie i oburzenie?
      zresztą, jeżeli stał na płycie godzinę, to znaczy że najpewniej nie miał
      zezwolenia od kontroli ruchu gdzieś po drodze - niebo jest pełne samolotów o tej
      porze roku - i na to przewoźnik nie ma wpływu. nawet jeżeli wam się formalnie
      należy jakakolwiek rekompensata, w co nie wchodzę, jesteście sami sobie winni IMHO.
      • Gość: Pati Re: Pytanie o opóźnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 17:23
        Dokładnie, ludzie myślą, że ruch powietrzny to jak przejechać z jednej ulicy na
        drugą (bez korków oczywiście). Jak można być tak nieprzewidywalnym i liczyć, że
        45 minut to wystarczający zapas czasu.
        • Gość: gość Re: Pytanie o opóźnienie IP: *.fbx.proxad.net 24.07.07, 00:34
          Przepraszam bardzo, ale dwugodzinne opóźnienie to nie kwadrans studencki!
          Widze,że LOT ma juz to we krwi - w ubiegłym tygodniu leciałam do Paryża - ta
          sama sytuacja. Lot wieczorny i 2h opóźnienia dały sie we znaki, ostatni RER
          odjechał o 01.00, podróż taxi z CDG do 14 dzielnicy kosztował mnie 80 E. W
          samolocie co najmniej 3 osoby /latające częściej niz ja/ twierdziły,że to nie
          pierwszy raz. Tak, samolot to nie autobus, ale sprawa odlotów z Okęcia powinna
          wglądac zdecydowanie przyzwoiciej, nieprawdaż ??
          Refundacji kosztów dochodzić nie bede, szkoda mojego czasu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka