Dodaj do ulubionych

zdjecia z Okecia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 14:38
Szukam zdjec lotniska (Okęcie) im.Chopina w Warszawie. Nigdyie lecialem z
Okecia i dlatego szukam przykladowych zdjec jak wyglada hala odlotow, sala
odpraw, poczekalnia, terminal etiuda itp.... jednym slowem chcialbym poznac
wyglad Okecia zanim sie tam zjawie, gdyz nie bede mial duzo czasu do odprawy i
wole wiedziec gdzie jestem i nie błądzić.
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: zdjecia z Okecia 05.01.08, 15:27
      www.lotnisko-chopina.pl/
      wspolczuje, ze bedziesz lecial akurat z tego portu.Nie da sie tam
      zgubic.
      • Gość: słoń afrykański Re: zdjecia z Okecia IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.08, 22:13
        lepsze lotnisko chopina niz ten dworzec autobusowy etuida
      • Gość: turysta Re: zdjecia z Okecia IP: *.chello.pl 06.01.08, 11:12
        Leć z Katowic, tam jest lepiej :)))
        • Gość: Roaman Re: zdjecia z Okecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 11:20
          Do katowic mam za daleko - pociag jedzie 6 godz, a lotnisko jest w szczerym polu
          i dojazd z dworca do niego taksowka to majatek
          • Gość: turysta Re: zdjecia z Okecia IP: *.chello.pl 06.01.08, 12:15
            Nie, z Katowicami to ja żartowałem, to po prostu jedna pani ze Śląska zawsze
            pisze,że Katowice są super a Warszawa, be i tak sobie pozwoliłem zażartować, ona
            zrozumie, mam nadzieję :). To takie lokalne żarciki.
            Na Okęciu się raczej nie zgubisz, bądź z 2 godziny wcześniej i bez problemu
            powinno się udać. Dokąd lecisz i jakimi liniami?
            • iberia.pl Re: zdjecia z Okecia 06.01.08, 13:50
              Gość portalu: turysta napisał(a):

> Nie, z Katowicami to ja żartowałem, to po prostu jedna pani ze
              Śląska zawsze pisze,że Katowice są super a Warszawa be

na chwile obecna niestety taka jest prawda, ze lotniska lokalne bija
              na glowe warszawski kurnik....

> i tak sobie pozwoliłem zażartować,

no tak juz nic innego Wam nie pozostaje....

>ona zrozumie, mam nadzieję :). To takie lokalne żarciki.

no baaardzo zabawne....:-DD
              • Gość: turysta Re: zdjecia z Okecia IP: *.chello.pl 06.01.08, 14:30
                Na 100 % biją ilością obsługiwanych pasażerów, liczbą lotów, linii lotniczych i
                obsługiwanych kierunków, zwłaszcza Katowice. Poczułem się pobity na głowę. ha ha
                ha. Zabawa jest niezła z Tobą, co tylko się pojawi na forum o Okęciu, to albo Ty
                to wklejasz, albo się dopisujesz, chyba masz jakiś problem z głową, zapytaj
                psychiatrę, może to jakaś fiksacja. Ale mam ubaw z Ciebie.
                • iberia.pl Re: zdjecia z Okecia 06.01.08, 14:45
                  Gość portalu: turysta napisał(a):

> Na 100 % biją ilością obsługiwanych pasażerów, liczbą lotów, linii
                  lotniczych i obsługiwanych kierunków, zwłaszcza Katowice.

gdzie sie tego doczytales?

Nie przypisuj mi swoich chorych tekstow.
                  MPL Katowice sa trzecim co do wielkosci i ilosci obslugiwanych paxow
                  po Okeciu i Balicach.
                  Problem w tym, ze lokalne lotnisko spelnia wymogi europejskie a
                  glowny port lotniczy kraju nad wisla nie.
          • iberia.pl Re: zdjecia z Okecia 06.01.08, 13:52
            Gość portalu: Roaman napisał(a):

> Do katowic mam za daleko - pociag jedzie 6 godz,

to masz pecha:-)

> a lotnisko jest w szczerym polu
            > i dojazd z dworca do niego taksowka to majatek

taaa jasne, lepiej zeby bylo w centrum miasta jak w Wawie i stoi sie
            korkach....:-DDD, nie marudz,tylu pasazerow korzysta z Pyrzowic i
            nie narzekaja.Sa autobusy, ktore kursuja na lotnisko i prywatni
            przewoznicy a nie tylko taksowki.
            • Gość: Marek Re: zdjecia z Okecia IP: *.pool.einsundeins.de 06.01.08, 14:34
              Komunikacyjnie lotnisko w Katowicach jest moim zdaniem jednym z gorszych
              lotnisk- niestety, taka jest prawda. Dla przykładu do Balic dojazd zorganizowany
              jest koleją i trwa sporo mniej niż pół godziny. W tym "kurniku" w Warszawie
              gotowa jest też już od dawna stacja PKP tylko z torami wciąż kochane PKP ma
              kłopoty. Nawet w Gdańsku, gdzie nie ma połączenia kolejowego autobus miejski za
              4zł dowozi w 30 minut na lotnisko.
              Nie znam oczywiście wszystkich lotnisk, ale chyba wszystkie które pretendują do
              miana "dobrych lotnisk" mają komunikacyjnie o niebo lepszy dojazd. Przynajmniej
              takie są moje skromne doświadczenia. Przyrzowice to niezłe lotnisko, ale dojazd
              do niego pozostawia wiele do życzenia. I jeszcze ta zachłanność- autobusy
              miejskie po 20zł. Nawet w Niemczech dojazd metrem na lotnisko mniej kosztuje.
              • iberia.pl Re: zdjecia z Okecia 06.01.08, 14:48
                trudno sie nie zgodzic, ze dojazd do Pyrzowic innym srodkiem
                komunikacji niz samochod moze byc klopotliwy.Co nie zmienia faktu,
                ze lotnisko w centrum miasta to nie jest najszczesliwszy pomysl a
                tym sie chlubia co niektorzy obroncy Okecia.Nie jeden sie spoznil na
                samolot bo utknal w korku w Jankach....
                • Gość: bruner Re: zdjecia z Okecia IP: *.cable.mindspring.com 06.01.08, 19:11
                  W Pyrzowicach trzeba jeszcze zaplacic wartownikowi za wjazd na
                  lotnisko. Ale jest i plus. Jak w Katowicach jest mgla, to czasami
                  mozna przy okazji i Krakow zwiedzic.

pzdr
                • Gość: Marek Re: zdjecia z Okecia IP: *.vpn.uni-saarland.de 06.01.08, 22:24
                  Małe sprostowanie: Okęcie nie znajduje się w centrum miasta. Natomiast prawdą
                  jest, że znajduje się w obrębie miasta, co może nie najszczęśliwsze dla
                  mieszkańców okolic Okęcia, ale wielu korzystającym z lotniska ułatwia życie. A
                  korki jak to korki.
                  • iberia.pl Re: zdjecia z Okecia 07.01.08, 11:19
                    Gość portalu: Marek napisał(a):

> Małe sprostowanie: Okęcie nie znajduje się w centrum miasta.
                    Natomiast prawdą jest, że znajduje się w obrębie miasta, co może nie
                    najszczęśliwsze dla mieszkańców okolic Okęcia, ale wielu
                    korzystającym z lotniska ułatwia życie. A korki jak to korki.

punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, dla mnie Okecie jest
                    niemal w centrum miasta i to, ze sa problemy z dotarciem na czas
                    wiemy wszyscy nie od dzis....
                    • Gość: A Re: zdjecia z Okecia IP: 217.33.252.* 07.01.08, 12:56
                      Mam niejasne wrazenie, ze te korki sa wyolbrzymiane. Jeszcze nigdy nie utknelam
                      w korku w drodze na lotnisko. A jesli przewiduje, ze moze byc wiekszy ruch to po
                      prostu wychodze z domu wczesniej. A na lotnisko dojezdzam taxi lub autobusem.
                      Taxi do centrum jade 15-20 minut, autobusem ok 30min. Autobus kursuje co 10 minut.
                      W autobusie warto uwazac na kieszonkowcow, chociaz nie widzialam ich od wielu
                      lat. Moze przerzucili sie na pozostala czesc trasy.
              • Gość: szczeciniak Re: zdjecia z Okecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 07:33
                > Komunikacyjnie lotnisko w Katowicach jest moim zdaniem jednym z
                gorszych
                > lotnisk- niestety,

Jest jeszcze gorsze komunikacyjnie lotnisko w Polsce, a mianowicie
                Szczecin-Goleniów. Lotniskow znajduje sie ok 40 km od Szczecina,
                obok miasta Goleniów. Dojazd: busem Lot-owskim lub prywatnym
                transportem. Żadnych posiągów czy PKS-ów (czyli komunikacji
                publicznej).
                Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka