Dodaj do ulubionych

Rezerwacja wizzair

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 09:53
Jak to jest z rezerwacją przez internet? Załóżmy, że zarezerwuje sobie bilety
i je opłacę, a okaże się, że już nie starczyło dla mnie miejsc na dany lot.
Jak wtedy wygląda zwrot pobranych z karty pieniędzy?
Obserwuj wątek
    • sinus1 Re: Rezerwacja wizzair 09.03.08, 10:11
      Nie ma takiej możliwości że zabraknie dla Ciebie miejsca. Jeśli rezerwujesz
      bilet i otrzymasz nr rezerwacji to masz miejsce na bank. W tanich liniach nie ma
      czegoś takiego jak overbooking który stosują linie tradycyjne (chociaż już też
      coraz rzadziej).

Sinus
      • Gość: mk Re: Rezerwacja wizzair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 10:33
        Dzięki za info :)
        • Gość: Justyna Re: Rezerwacja wizzair IP: 83.141.66.* 10.03.08, 16:59
          W tanich liniach tez jest overbooking, chociaz zdarza sie rzadko.
          Overbooking ma np. Skyeurope.
          • Gość: Justyna Re: Rezerwacja wizzair IP: 83.141.66.* 10.03.08, 17:10
            Zapomnialam dopisac, ze osobiscie jeszcze sie nie spotkalam z tym,
            zeby ktos nie polecial w tanich liniach lotniczych, wiec numer
            rezerwacji jest def acto gwarancja miejsca.
            • Gość: michał Re: Rezerwacja wizzair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 16:57
              nie wiem do końca czy tak jest ja dzisiaj zamówiłem bilet i
              otrzymałem numer rezerwacji a pod spodem nastepującą informacje
              Status: oczekujące Rezerwacja nie jest potwierdzona, dopóki nie
              otrzymasz wiadomości e-mail z planem podróży.
              • sinus1 Re: Rezerwacja wizzair 15.03.08, 22:53
                Ryanair czasami daje taki status, raz miałem tak i po godzinie przyszedł email,
                jednak innym razem w ogóle nie dostałem maila i musiałem rezerwować jeszcze raz.

Sinus
                • Gość: kocia Re: Rezerwacja wizzair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 22:41

mam takie pytanko, jak rezerwuje bilet w 1 strone i pisze mi ze cena
                  to 2zl a oplaty i podatki 95 i oplata manipulacyjna 15zl to w sumie
                  daje 112zeta, ale czy doliczaja jeszcze jaka oplate lotniskowa?? czy
                  cos tedy??czy to juz cena koncowa???
                  • lccfly Re: Rezerwacja wizzair 11.05.08, 22:57
                    Gość portalu: kocia napisał(a):

>
                    > mam takie pytanko, jak rezerwuje bilet w 1 strone i pisze mi ze cena
                    > to 2zl a oplaty i podatki 95 i oplata manipulacyjna 15zl to w sumie
                    > daje 112zeta, ale czy doliczaja jeszcze jaka oplate lotniskowa?? czy
                    > cos tedy??czy to juz cena koncowa???
                    Cena końcowa* ;)
                  • Gość: grazka Re: Rezerwacja wizzair IP: *.gl.digi.pl 12.05.08, 14:44
                    Doliczają za bagaż - jeśli masz poza osobistym - 27 zł od lotu w jedną stronę.
                    • Gość: kocia Re: Rezerwacja wizzair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 17:02
                      dzieki:)
                      • Gość: mk Re: Rezerwacja wizzair IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 17:48
                        Spox.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka