Dodaj do ulubionych

Ryanair a Visa Electron, i nie tylko.

22.04.09, 11:06
probowalam zsychronizowac moje angielskie konto z entropay.com, ale sie nie
udalo, w celu unikniecia oplat ryanairowskich. ostatecznie zalozylam konto w
innym banku, ktory oferuje mi taka karte.
-ciekawa jestem jak dlugo jeszcze ryanair nie bedzie pobieral oplaty za karte
VE (Visa Electron - As a special offer to Visa Electron card holders, Ryanair,
for a limited period only, will not apply a Debit Card charge)
-poniewaz jestem zupelnie zielona w tym temacie, ciekawi mnie czy to tylko ich
dobra wola a jesli tak to z czego wynikajaca, czy moze cos innego (ale co?)

dzieki za odp.
Obserwuj wątek
    • lccfly Może Visa płaci haracz. 22.04.09, 20:15
    • Gość: lukket Re: Ryanair a Visa Electron, i nie tylko. IP: *.telpol.net.pl 23.04.09, 21:16
      To nie jest kwestia Ryanaira a banków, po prostu większość banków nie pozwala płacić kartami VE przez internet. W Polsce to tylko niektóre banki: mBank, Inteligo i kilka innych (np. w mBanku trzeba specjalnie aktywować kartę przez infolinię do płatności internetowych)
      • Gość: Hom Re: Ryanair a Visa Electron, i nie tylko. IP: *.pools.arcor-ip.net 02.10.09, 20:47
        (np. w mBanku trzeba specjalnie aktywować kartę przez infoli
        > nię do płatności internetowych)/
        nietrzeba dzwonić na żadną infolinię tylko samemu można zmienić limity na
        transakcje internetowe , wystarczy wejśc na KARTY a później ZMIENIĆ LImity
    • Gość: arizona Re: Ryanair a Visa Electron, i nie tylko. IP: *.chello.pl 12.05.09, 15:42
      jakie karty visa electron macie?
      chcialam zalozyc konto w banku w ktorym beda mieli dobra karte do platnosci
      niestety nie moge znalezc :/
      chcialam zaplacic za lot ryanairem i nie moglam bo nie autoryzowali mi karty:/
      uzywalam Visa electron polbanku, Visa electrno eKonto mbank, visa electron
      inteligo....
      Czy ktos mi moze powiedziec jaka karta placi za bilety?
      • Gość: Gość Re: Ryanair a Visa Electron, i nie tylko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 16:11
        Ja płacę VE z BZWBK i nie mam nigdy problemów - oni też udostępniają tą płatność.
        • Gość: arizona jaką kartą płacić za przeloty? IP: *.chello.pl 12.05.09, 17:40
          podaj namiar na tą kartę, oni teraz w ofercie maja tylko maestro :> zakladalam
          tam konto 2dni temu. Maestro tez pobiera oplate za platnosc, a visy electron tam
          brak:/ jest do konta prestiz24 alr utrzymanie konta to 15zl/miesiac...
      • kasia_p45 Re: Ryanair a Visa Electron, i nie tylko. 12.05.09, 17:47
        Visa Clasic (wypukła)
        • lccfly Ryanair a Visa Electron, i nie tylko. 12.05.09, 18:06
          VE z doładowaniem premium BZWBK -kosztuje 15pln.tutaj info o karcie
          dlaciebie.bzwbk.pl/28835 ,a tutaj możesz ją kupić
          premiumshop24.bzwbk.pl/899,130725/Karty_platnicze,Karta_z_doladowaniem_Premium_%E2%80%93_na_zakupy_Internetowe_i_do_sklepow_tradycyjnych/
          • Gość: Gość Re: Ryanair a Visa Electron, i nie tylko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 18:25
            Jak VE brak - to co ja mam? Powietrze... Matko z córką to trzeba być sierotą... Ja mam konto 30> Za darmo się je prowadzi itp. Nie żadne Maestro - I w zeszłym roku i w tym kupiłam przy jej pomocy bilety lotnicze... Więc mi nie mów, że nie ma - tak samo do innych kont są katy visa electron - te normalne do bankomatu ech i każdą w BZWBK można płacić przez internet.
            • Gość: Gość Re: Ryanair a Visa Electron, i nie tylko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 18:29
              ...bez dodatkowych kosztów - o taką mam http://dlaciebie.bzwbk.pl/15885

A ty to nie wiem do jakiego banku trafiłaś, że ci tego nie powiedzieli...
            • Gość: Gość Re: Ryanair a Visa Electron, i nie tylko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 18:29
              ...bez dodatkowych kosztów - o taką mam dlaciebie.bzwbk.pl/15885

A ty to nie wiem do jakiego banku trafiłaś, że ci tego nie powiedzieli...
              • zespol-downa karty do konta BZWBK 12.05.09, 18:34
                dlaciebie.bzwbk.pl/11618
                • Gość: arizona Re: karty do konta BZWBK IP: *.chello.pl 12.05.09, 18:58
                  zalozylam konto >30 i mowilam ze interesuje mnie karta "wypukla" babka
                  powiedziala ze takich nie maja normalnie, jedyna jest do konta walutowego [ ona
                  jest mastercard wiec i tak pobieraja oplaty za bilety ale wzielam ja w
                  desperacji i braku alternatywy]
                  pokazala mi karte do konta zwykla , bez wypuklych cyferek. [konto >30]
                  mam nadzieje ze dostane ta o ktorej mowicie dlaciebie.bzwbk.pl/15885
                  ale babka pokazala mi zupelnie inna, tj bez wypukych cyferek.
                  chyba mnie wprowadzila w blad:|
                  • Gość: Gość Re: karty do konta BZWBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:09
                    arizona tak musiała cię nie wprowadzić w błąd, bo ja nawet miąłam swego czasu konto 24 i też miałam kartę PŁASKĄ VISA ELECTRON (nie wiem dlaczego się pytałaś o wypukłą, bo płaską też w bzwbk można płacić przez neta) i zmieniłam na konto 30> i też mam płaską i dalej mogę płacić, bo u nich to jest możliwe!!!!!!!!!!!!!!! Więc co ty się babo przy tej wypukłej upierasz - mają płaskie visy electron do kont osobistych i czy to 30> czy 24 nieistotne - do bankomatu normalna karta ve jest do nich!!!!!!!
                    • Gość: Gość Re: karty do konta BZWBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:13
                      Poprostu to ty dałaś ciała - ja się nie dziwie, że proponowała ci mastercard - bo do kont ich nie ma - jak zakładasz konto 30> mówisz, że chcesz normalną ve do konta - żadnej tam maestro itp. i to wszystko. Dostajesz karte i dzięki niej możesz normalnie w internecie płacić za wszystkoooooooo!!!!!! Jeszcze raz powtórze, żebyś zrozumiała PŁASKA VISA ELECTRON - ZWYKŁA BANKOMATOWA KARTA Z CHIPEM, KTÓRĄ RÓWNIEŻ MOŻESZ PŁACIĆ W INTERNECIE!!!!!!!!!!!!!!
                      • Gość: Gość Re: karty do konta BZWBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:17
                        A żeby było śmieszniej to jeszcze ci pokażęjak to dziąła w BZWBK hehe
                        z tą PŁASKĄ VISĄ ELECTRON W INTERNECIE

dlaciebie.bzwbk.pl/37599
                        No jak teraz nie załapałaś to ja załamuje ręce i się poddaję.
                    • Gość: arizona Re: karty do konta BZWBK IP: *.chello.pl 12.05.09, 19:16
                      nie to ze sie uparlam ale tak jak mowilam, nie moglam zaplacic w ryanair taka
                      plaska karta VE polbanku mbanku inteligo , wszystkie odrzucalo, wiec pomyslalam
                      ze moze chodzi o to ze ma byc VE wypukla. Jak nie moglam zaplacic swoja karta
                      polbanku VE zadzwonilam do dzialu obslugi i mi powiedzieli ze ta karta nie placi
                      sie przez internet a wiem ze mozna bo placilam wczesniej w innych liniach
                      lotniczych wiec nie dziw sie ze zglupiec mozna!
                      • Gość: Gość Re: karty do konta BZWBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:22
                        Wynika to z tego, że nie każdy bank ma tą możliwość w swoich usługach do karty - BZWBK ma i warto poczytać na stronach poszczególnych banków o kartach i ich możliwościach - w BZWBK to jest dostępne od października 2007 roku jakoś. Ale to fakt, że nie w każdym banku ve = ve innego. Przy czym należy pytać, bo jak bys pani w banku zapytała jakimi kartami możesz płacić przez internet to ona by ci powiedziała, a ty pojechałaś z grubej rury, że chcesz wypukłą. Więc ona cię w błąd nie wprowadziła. No to tyle - ja bilet kupiłam nawet ostatnio dzięki ve, więc się nie martw jak ją dostaniesz zadziała na bank. Pozdrawiam
                        • Gość: arizona Re: karty do konta BZWBK IP: *.chello.pl 12.05.09, 19:27
                          powiedzialam ze interesuje mnie karta do oplat za bilety lotnicze bo z innych
                          nie chcialo isc i teraz chcialam sie tylko upewnic czy karta ktora dostane
                          bedzie mozna sie poslugiwac, skoro mozna to bardzo sie ciesze:)
                          • Gość: Gość Re: karty do konta BZWBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 19:40
                            Jeżeli to visa electron to TAK TAK TAK TAK!!!! Miłych lotów i oby już bezproblemowo ;D
                            • Gość: heban Re: karty do konta BZWBK IP: *.cable.ubr06.hari.blueyonder.co.uk 11.10.09, 03:01
                              pewnie mieszkasz w UK i dostalas karte RBS? taz po to zlozylem, dostalem i
                              cieszmy sie poki mozemy.. od znajomej z Halifaxa slyszalem, ze to juz nie na dlugo..
                              • Gość: heban Re: karty do konta BZWBK IP: *.cable.ubr06.hari.blueyonder.co.uk 11.10.09, 03:02
                                a ryan to szmaciarstwo
    • Gość: ja Re: Ryanair a Visa Electron, i nie tylko. IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 10.10.09, 20:31
      visa electron z Allianz Banku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka