Dodaj do ulubionych

tanszy bilet LOTu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 13:35
kupilam wczoraj bilet w LOT, a dzis sie okazalo, ze jest znacznie tanszy. Czy
jest mozliwosc, czy ktos byl kiedys w podobnej sytuacji?, ktos probowal (?)
rozmawiac z LOTem co do obnizenia ceny juz zakupionego biletu?
Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: tanszy bilet LOTu IP: 212.167.5.* 08.09.09, 17:57
      A jak jest promocja z sklepie na cos co kupilas w pelnej cenie, albo obnizka cen
      to idziesz do sklepu, zeby Ci oddali roznice?
      • Gość: a Re: tanszy bilet LOTu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 18:37
        Na niektórych kartach kredytowych jest takie ubezpieczenie, jeżeli w
        ciągu 30 dni od daty dokonania zakupu znajdziesz identyczny produkt
        po niższej cenie, otrzymasz zwrot różnicy ceny nawet do 1 000 USD.

Podobnie, ubezpieczenie na karcie obejmuje odszkodowanie z tytułu
        opóźnienia samolotu (powyżej 4 godzin) lub opóźnienia bagażu. Opłaca
        się, w poprzednie wakacje wypłacili mi 3000 zł za opóźniony samolot,
        a teraz 1500 - bo bagaż przyleciał następnego dnia.
      • Gość: magda Re: tanszy bilet LOTu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 19:58
        ano niektore sklepy maja polityke price adjustment (jak towar potanieje w
        przeciagu najblizszych 7/14/21 dni) to dostaje sie zwrot roznicy. A niektore
        sklepy zwracaja podwojna roznice jak jest tanszy produkt u konkurencji.

dzieki za info co do karty, zaraz sprawdze (ale nie sadze).
        • Gość: Janusz Re: tanszy bilet LOTu IP: *.aster.pl 08.09.09, 20:24
          LOT to nie sklep, ale linia lotnicza...
    • Gość: kszy Re: tanszy bilet LOTu IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.09, 20:37
      LOT ma nowe promo, im wcześniej kupisz tym mniej płacisz, ale widocznie się nie
      załapałaś...nie sądzę, by ci zwrócili kasę...w końcu kupiłaś po normalnej cenie
      w czasie, gdy promocja nie obowiązywała...pozdro
      ps. następnym razem obserwuj czy LOT nie szykuje promocji, oni teraz zwiększają
      sprzedaż biletów online, więc mają sporo takich opcji.
      • Gość: tilk Re: tanszy bilet LOTu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 23:15
        Myślę, że ta oferta cenowa Lotu to strzał w dziesiątkę. Podoba mi się też ich
        zmodernizowana strona. Możliwość rezerwacji lotu wraz hotelem i samochodem to
        już pakiet usług z najwyższej półki.
        • Gość: magda Re: tanszy bilet LOTu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 12:29
          Gość portalu: tilk napisał(a):

> Myślę, że ta oferta cenowa Lotu to strzał w dziesiątkę.

Myślę, że ta oferta cenowa to oferta jak każda inna, i mnie do ponownych zakupów
          już LOT nie zachęci.

Podoba mi się też ich
          > zmodernizowana strona. Możliwość rezerwacji lotu wraz hotelem i samochodem to
          > już pakiet usług z najwyższej półki.

Możliwość rezerwacji lotu wraz z hotel i samochodem to standard, dostępny na
          stronach innych przewoźników od lat.

Poza tym myślę, że to kiepska próba reklamy.
      • Gość: magda Re: tanszy bilet LOTu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 12:25
        ano wlasnie zupelnie przeciwnie: z tego co wynika im pozniej kupisz tym masz
        lepsze szanse na lepsza cene.
        Obserwowalam ceny lotow przez ponad tydzien, byly w granicach 2400-2500, wiec
        jak w poniedzialek byly juz okolo 2600 to stwierdzilam, ze nie ma na co czekac i
        kupuje. We wtorek ceny lotow spadly do 2200..., chyba pech.
        • Gość: MM Re: tanszy bilet LOTu IP: *.aster.pl 09.09.09, 13:21
          > ano wlasnie zupelnie przeciwnie: z tego co wynika im pozniej kupisz tym masz lepsze szanse na lepsza cene.

Wyciągasz daleko idący wniosek z jednego incydentu. W dodatku jak bedziesz zgodnie z nim postepowac, to nastepnym razem zostaniesz w ogóle bez biletu bo przed wylotem osiągnie taką cene, że nie będzie cie na niego stać. I dotyczy to nie tylko LOT, ale znaczącej większości innych linii
          • Gość: magda Re: tanszy bilet LOTu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 14:24
            oczywiscie masz racje. glupio nieco napisalam w poprzednim poscie. Powinno byc:
            nie zawsze wczesne kupno jest gwarancja najlepszej ceny (co akurat sie
            sprawdzilo w moim przypadku), co oczywiscie nie zmienia faktu, ze generalnie im
            wczesniej tym taniej.

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka