Gość: Al_ron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 13:25 Słabiutko i amatorsko napisany artykulik o koktajlach. Autor/autorka pominęła pisząc o Hemingwayu Daiquiri. Prawdopodobnie ze względu na trudną pisownię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: drinas Re: Drinki z przeszłością IP: 188.33.82.* 09.01.10, 14:02 Tak, masz rację, autor z pewnością napisałby dajkiri Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juru Re: Drinki z przeszłością IP: 189.216.8.* 09.01.10, 17:11 Skoro był w stanie napisać - i powtórzyć - PINA COLADA, to zapewne tak. Co to jest, przepraszam? Na bazie jakiejś sosny czy coś? Piña Colada, psze państwa. Piña. czyt. [pińja] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joven Re: Drinki z przeszłością IP: *.autocom.pl 09.01.10, 17:25 "Obowiązkowo wstrząśnięte"... Cóż... Większość najlepszych miksologów świata odmawia podawania wstrząśniętego martini, Szanowny Autorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowa40 Drinki z przeszłością IP: *.hsd1.nj.comcast.net 09.01.10, 17:42 Dodam,ze w "Bodeguicie" znajduje sie krzeslo przywieszone do sufitu. To krzeslo na ktorym przesiadywal Hemingway. Pewnego dnia pisarz przyszedl napic sie swojego ulubionego wieczornego drinka,niestety nie bylo wolnego miejsca. Chcial juz odejsc,wlasciciel zatrzymal Go,polecil przyniesc kelnerowi krzeslo i maly stolik.Kiedy nastepnego dnia Hemingway wrocil,zobaczyl krzeslo wiszace pod sufitem.Od tego czasu krzeslo bylo zdejmowane specjalnie dla Niego i tylko On mial prawo na nim siedziec. Tak pozostalo do dzis. Na scianie lokalu Hemingway napisal "Me mojito in Bodeguita me daiguiri in Floridita"/tam w godzinach przedpoludniowych popijal daiquin /daiquiri/. Dodam iz na scianach lokalu znajduja sie podpisy, rysunki karykatury "wielkich i "malych" tego swiata,ktorzy tam popijali nie tylko hemingwayowskie mojito. Bylem,widzialem,pilem. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Drinki z przeszłością 09.01.10, 18:33 czołem! Jest tam i mój ślad już sprzed dobrych 10 lat. Trzeba po wejściu z ulicy dojść do ostatniej sali w głębi lokalu i obrócić się twarzą w prawo. Tam między licznymi fotografiami pozawieszanymi na tej ścianie jest mój wpis ogabignac@gazeta.pl zaś obok wpis kolegi z Czech - Morawiaka o nicku radektonimanero@seznam.cz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgfds Re: Drinki z przeszłością IP: 94.246.163.* 09.01.10, 22:41 Mojito z kruszonym lodem to tylko w Polsce Panie Redaktorze. Gdzie indziej to duze kostki lodu sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bili Drinki z przeszłością IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.01.10, 00:52 z pina colada to juz GRUUUBO PRZEGIELISCIE!!!!!! ze nie dalem rady!. i Mojito??? szanowany bar??? hemingway daiquiri tak, vesper. tak. martini tak - mieszaane barany!! oj wiele jeszcze musi do PeeLa dotrzec zebysmy zaczeli myslec w kategoriach szerszych niz warszawka czy etc.... OGARNIJCIE SIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia_1007 Re: Drinki z przeszłością IP: *.oginskiego.trustnet.pl 11.02.10, 18:08 Jezu czy na gazecie to zawsze tylko krytykować trzeba? Nie mówię czy ten artykuł jest dobry czy zły bo się nie znam, ale co artykuł to wieczne narzekania. Ludzie ogarnijcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walenty Drinki z rumu IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.11, 02:23 Wszystkim miłośnikom koktajli na bazie rumu polecam przepisy na Daiquiri, którego jak koś zauwazyl zabrakło... Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka290 Re: Drinki z rumu 28.03.11, 21:44 ja chciałabym mieć różne szklanki do różnych drinków :) bo to takn ładnie i elegancko by było :) do kubalibre to raczej wysokie, co? te mi się podobają i dobra cena! Krosno! [url=http://www.stylowazastawa.pl/produkt/8538/Komplet_4_szklanek_Krosno_Drinki_Swiata_CUBA_LIBRE.html]Tekst linka[/url] Odpowiedz Link Zgłoś
mrowca77 Re: Drinki z rumu 29.07.11, 12:34 tutaj znajdziesz parę fajnych przepisów na drinki :) nocnyszejker.pl/?pwid=5b4086a332eb469482bc710971317887 Odpowiedz Link Zgłoś