Dodaj do ulubionych

Babka idealna

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.04.11, 20:00
Wszystko w porządku, tylko absolutnie bez skórki pomarańczowej. Nie ma gorszego połączenia niż smak pomarańczy (a zwłaszcza skórki) do ciasta drożdżowego. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Grażyna Babka idealna IP: *.piwet.pulawy.pl 12.04.11, 07:40
      Przepraszam, że się wtrącę, ale autor przepisu powinien koniecznie zaznaczyć, że z podanych proporcji wyjdzie 4 baby, a nie jedna i jeśli ktoś chce mieć tylko jedną babę powinien sobie przeliczyć te proporcje dzieląc na cztery. Myślę, że to ważne, bo osoba która będzie robiła to pierwszy raz w życiu naprawdę może nie wiedzieć, żę 1 kg mąki i jedna baba, to na pewno pomyłka. Robiłam właśnie wczoraj babę z prawie identycznego przepisu i wyszła naprawdę idealna. Na 1 sztukę potrzebowałam 250 g mąki. Polecam też zrobienie ciasta z 500 g mąki i podzielenie go na dwie części. Z jednej baba, z drugiej wyszła piękna strucla makowa. Pozdrawiam wszystkich wielbicieli ciasta drożdżowego. G.
    • Gość: jantek Babka idealna IP: *.mielec.mm.pl 20.04.11, 21:23
      Przepis beznadziejny na pewno nie wyjdzie.
      Babkę trzeba ucierać 50 min i to trzeba napisać,bo będzie zakalec.Każde jajko 10 min
      Białka ubić osobno i dodać na końcu ucierania,potem wsypać mąkę i delikatnie wymieszać
      Szklanka oleju i szklanka ajerkoniaku to zdecydowanie za dużo.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka