Dodaj do ulubionych

Wielkanocne przekąski

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.11, 11:19
Moja rodzina zabiłaby mnie śmiechem gdybym takie twory podała na świąteczny stół, ani wyglądu, ani smaku. Jest wiele naprawdę smacznych, świetnie wyglądających i niekonwencjonalnych dań wielkanocnych ale te tu to żenada :)
Obserwuj wątek
    • akini Wielkanocne przekąski 13.04.11, 11:59
      jajko niespodzianka jest super :)
    • Gość: niph Re: Wielkanocne przekąski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.11, 13:08
      Mwahahah!
      Gdzie te potrawy? POTRAWY!
      Ja tu widze kilka pierdół, na 1 kęsa. I na dodatek bardzo wymagające w kwestii czasu przyrządzania.
      A tradycyjne potrawy nie są nudne, są tradycyjne, i pyszne :-D
    • 3-kuleczka Wielkanocne przekąski 13.04.11, 13:21
      proponuję hamburgery... żenujące sa ;próby "uszczęśliwiania" nas na siłe - walentynki, nowe menu...
      u mnie dobra kiełbasa z domowym chrzanem pachnie mi dzieciństwem gdy mój ukochany tatus tarł chrzan a mama przybierała koszyczek, , tradycyjne potrawy panie dziennikarzyno nie sa nudne
      pani anna włodarczyk dostała wynagrodzenie za przygotowanie tych przepisów, "popełniła" jakies "STRAWBERRIES FROM POLAND"... i niech sobie to zje
      nikt normalny nie bedie jadł takiego badziewia
    • calidris Wielkanocne przekąski 13.04.11, 14:20
      Jaki sernik?! TYLKO I WYŁĄCZNIE PASCHA! A do waszych propozycji proponuję dołączyć Kinder Surprise, będzie pasowało jak ulał. Przepiórcze jaja na kabanosach szczególnie upiorne.
    • ciotka_ltd Moja tez - i to anglojezyczna;) 13.04.11, 14:30
      Tak sie sklada, ze od 20 lat mieszkam w Wlk.Brytanii, maz Anglik, jego krewni takoz, a dwujezyczne dziecie w USA.
      Niemniej cala zabawa z polska Wielkanoca (i Bozym Narodzeniem) jest wlasnie w tradycyjnym swieceniu, oplatku, i tradycyjnym polskim jedzonku.
      Mnie tez by moi Angole smiechem zabili, gdybym podala im te dziwolagi zamiast polskiej kielbasy z polska cwikielka, polskiego zurku z biala kielbaska etc, i nie wykonczyla posilku baba drozdzowa, sernikiem (robie wiedenskie, nie z kratka - moze i blad) i mazurkiem orzechowym z polewa czekoladowa (specjalnosc domu).
      A maz chyba by sie ze mna rozwiodl, gdybym pod nadetym anglojezycznym tutulem publikowala tekst wylacznie po polsku - jakby nie bylo przed 25 laty, jeszcze w Polsce (byl pracownikiem ichniej ambasady), ujela go wlasnie moja naturalnosc;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka