Dodaj do ulubionych

Krem waniliowy - Brule

IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.06.05, 19:25
mam nadzieję że wyjdzie, we Wrocławiu podają taki francuzi w bistro parisienne
i jest przepyszny. nie wstawiają do piekarnika przed podaniem , ale posypują
cukrem i topią go specjalnym palnikiem nakręcanym na niebieskie butle gazowe
Campigaz :) bardzo fajnie to wygląda :P i smakuje genialnie
Obserwuj wątek
    • Gość: olimp Re: Krem waniliowy - Brule IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.05, 12:57
      ja z kolei jestem fanka bistro marche tez we wrocl tam podaja z mailnami na
      spodzie miseczki git
      • Gość: castro_wroc Re: Krem waniliowy - Brule IP: *.kom / *.kom-net.pl 20.06.05, 09:20
        ale bistro ma klimat a marche to szybki bar ;), tak czy inaczej zrobiłem sam w
        domu i wyszedł znakomity, naprawdę , jedyne z czym mam problem to z brule, w
        bistro mają palnik , a mój piekarnik niedaje z góry takiej temperatury żeby się
        brule szybko z robiło, tylko podgrzewa całość (a to już nie to samo) spróbowałem
        posypać cukrem pudrem i zapalić spirutus, i wyglądało ciekawie nawet brule z tej
        opcji było całkiem całkiem (zwłaszcza tam gdzie się spirytus nie wypalił)
        polecam pod rozwagę :)
      • Gość: Truskawa Re: Krem waniliowy - Brule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 02:28
        W Tango w Łebie wkładają go pod solarkę - wychodzi świetnie, jak spod palnika.
        Palnikiem traktował creme brule Pascal Brodnicki;P I też dodawał do tego owoce
        (maliny, truskawki, jagody...) pamiętacie? :D

Pozdrawiam fanów cremu brule:D "cebulowej" dla tych, którzy wiedzą o co
        chodzi;)))
    • Gość: ola Re: Krem waniliowy - Brule IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.06.06, 20:21
      ja tez jadlam ten w bistro parisiene i byl ochydny ale polecam krem brule
      rewelke w marche na pilsudskiego
    • Gość: danamin@vp.pl Re: Krem waniliowy - Brule IP: *.wesola.net / *.warpol.net 02.08.06, 16:21
      Na pewno pyszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ewka Krem waniliowy - Brule IP: 81.15.190.* 31.10.06, 12:59
      To jest pyszne tak zwane zimne przez gorące ja zapiekam cukier taka lampka
      ogniowa(nie znam fachowej nazwy)ale pychota
    • Gość: ewka Krem waniliowy - Brule IP: 81.15.190.* 31.10.06, 12:59
      To jest pyszne tak zwane zimne przez gorące ja zapiekam cukier taka lampka
      ogniowa(nie znam fachowej nazwy)ale pychota
      • tequilkuk Re: Krem waniliowy - Brule 30.10.07, 23:01
        zapalarka do gazy znaczy? :)
        • tequilkuk Re: Krem waniliowy - Brule 31.10.07, 03:10
          gazu ofkors :)
          nie wiem co sie dzis ze mna dzieje :/
    • Gość: jagna28 Re: Krem waniliowy - Brule IP: 83.142.196.* 02.08.07, 20:51
      Pyszne czy nie pyszne, ale nie wegetariańskie :-( A wszystko przez jajka :-(
      • Gość: betty co za kretynski komentarz IP: *.pools.arcor-ip.net 16.02.08, 23:57
        kobieto, nie da sie zrobic tego deseru bez jajek, smietanki i mleka.
        nie ma szans, ani ersatzow. wiec albo zapomnij na 5 min, ze jestes
        wegetarianka, albo stan sie na ten czas lacto-ovo wegetarianka i po
        klopocie. jesli nie, wcinaj marchewke, tez jest slodka i masz zdrowy
        deser, a nie uzalaj sie, ze przepis nie jest wegetarianski. dla
        frakcji lacto-ovo jest.
      • Gość: Gościówa Re: Krem waniliowy - Brule IP: *.chello.pl 10.06.08, 09:29
        ale jak już bez jajek to Wegańskie a nie wegetariańskie
      • Gość: brule Re: Krem waniliowy - Brule IP: *.iitd.pan.wroc.pl 03.06.09, 12:40
        wegetarianie zdaje sie ze jedza jajka weganie ich nie jedza
    • Gość: Elunia Krem waniliowy - Brule IP: 212.244.47.* 03.09.07, 20:06
      po prostu przepyszny deser!!
    • Gość: victorios Krem waniliowy - Brule IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 02.10.07, 05:00
      No no.Ja go robie przynajmniej 3 razy na tydzien po 50 szt.Juz mi sie znudzil
      szczerze,ale konsumentom smakuje.Opalam go palnikiem na brazowo ,robiac
      brele.jak ktos chce przepis to zapraszam.Mam oryginalny francuski-pracy jest na
      15 minut,a pozniej tylko do piece i lodowki.pozdrawiam wszystkich sympatykow
      tego deseru:)
      • Gość: aja@sup.waw.pl Re: Krem waniliowy - Brule IP: *.sup.waw.pl 11.06.08, 12:29
        Jadałem ten deser we Francji, teraz chciałbym poeksperymentować sam.
        Bardzo proszę o Twój przepis. Pozdrawiam, Antoni Jankowski.
    • Gość: victorios Krem waniliowy - Brule IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 02.10.07, 05:01
      aha .to moj mail:) victorios@o2.pl
    • Gość: beata Re: Krem waniliowy - Brule IP: *.adsl.alicedsl.de 13.11.07, 20:59
      Uwielbiam czesto bywam we Francji i w kazdej restauracji zamawiam
      pychota!!!
    • Gość: victorios Krem waniliowy - Brule IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 15.02.08, 02:15
      Z racji duzego zainteresowanie i czasem braku czasu odpowiadania na maile.Podaje
      swoja stronke z przepisem na Krem Brule.Receptura jest na 15 porcji,mozna sobie
      ją podzielic jesli chcecie zrobic mniej:)Prosze o opinie na mój mail
      victorios@o2.pl

adres strony:www.victorios.ecom.net.pl/

POZDRAWIAM I ZYCZE SMACZNEGO
    • Gość: xxx Krem waniliowy - Brule IP: *.kutno67.tnp.pl 01.03.08, 21:40
      Jak oglądałam ,,Ewa Gotuje'' to tam ona robiła to inaczej!!!!
    • mazbip francuski przepis 12.01.10, 22:53
      Robie wg. tego przepisu. W moim piekarniku 100°C to za malo, trzeba wyprobowac.
      www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/creme_brulee_ill.html
      • mazbip Re: francuski przepis 12.01.10, 22:59
        tutaj wersja filmowa:
        www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/creme_brulee_fil.html#
        • Gość: myska Re: francuski przepis IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 09:46
          ostatnio odkryłam gotowy deserek francuskiej firmy Rians, ktory od niedawna mozna kupic za kilka złotych w sklepach w polsce, krem ma dołączony cukier do zrobienia tej skorki. całóśc jest pyszna, polecam:)
        • Gość: nati Re: francuski przepis IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 11:34
          Leniuchom kuchennym polecam krem, który można kupić gotowy w sklepach (supermarkety i delikatesy - alma, piotr i paweł carefour itp). kupuje się w szklanych miseczkach na gotowo w wersji waniliowej i czekoladowej o nazwie Rians. trzeba samemu tylko skarmelizowac dołączony cukier ale to szybko idzie. kupcie sobie jak lubicie CREME BRULEE, nie ma to jak się nie namęczyć w kuchni a smacznie zjeść:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka