beatrriss 22.09.05, 13:03 wlasnie zrobilam sobie ten omlecik na sniadanie_lunch :)i mi posmakowal :) takze polecam bardzo zainteresowanym:) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :-( Re: Omlet chmurka IP: *.toya.net.pl 30.09.05, 14:27 Dlaczego mój omlet opada? Patelnia gorąca, smażę pod przykrywką, a jak odwracam na druga stronę zmniejsza swoją grubość o ponad połowę, nadal jest smaczny, ale to już nie to. Co robię nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość00000 Omlet chmurka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:04 Dodaj więcej proszku do pieczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Omlet chmurka IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.05, 15:17 A po co ten proszek do pieczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatka Re: Omlet chmurka IP: *.bj.uj.edu.pl 22.11.05, 13:30 Mój Tato mówił na to "grzybek". To naprawdę pyszne i szybkie danko na przyklad na podwieczorek dla malucha po przedszkolnym obiadku. Albo wykończonej wkuwaniem studentki informatyki (na przykład oczywiście).Mniam z sokiem malinkowym (odpędzi grypki), z cynamonową popruszką (na chandrę idealne). W ogóle dobre na wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Omlet chmurka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:30 Nie no dla mnie to ten omlecik jest odjazdowy!!!!! a jak nie macie w domku mąki pszennej to z żytnią też jest przepyszne (może nawet troszke lepsze :P). pozderki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Omlet chmurka IP: *.chello.pl 18.07.06, 09:36 Po pierwszym omlecie nadal byłem głodny wiec zrobiłem drugi. I tak se troszke podjadłem przed obiadem. Pyszne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monisia Re: przesadzone :(( Omlet chmurka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 17:32 Na 2 lyzki maki , 1 lyzeczka proszku do pieczenia? to chyba zdjecie sobie z omletem zrobic , jesc nie radze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathy Re: Omlet chmurka IP: *.sysnet.pl 20.07.06, 12:30 Pyszne. Polecam z domowym dżemikiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Omlet chmurka IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.08, 08:48 pycha, ale o mało nie spaliłam smażąc 4 minuty z jednej strony. Po dwóch minutach obróciłam i na drugiej strony też 2 minuty. Pychota. Jadłam z powidłąmi śliwkowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
ami34 Re: Omlet chmurka 02.02.08, 16:05 Omlet z 3 jajek ? to chyba nie na jedna osobe? Ja zwykle robie z 1 jaja i jestem najedzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VonMiguel Re: Omlet chmurka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.08, 11:19 bez urazy...z 1ego jajka...:/ to chyba dla jakiejs anorektyczki...;/ jak ktos mysli inaczej niech poszuka w necie albo w ksiazkach jajko=zycie;D dawka z 3ech raz w tygodniu moze byc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Omlet chmurka IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.08, 10:56 polecam wszystkim na sobotni poranek. Pycha. Z dżemem brzoskwiniowym :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagaa Omlet chmurka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 16:44 zrobilam dzis na obiad i wyszlo mi typowo jak 'chmurka' a nie omlet :PP ale i tak dobry tylko trochę suchy... Ze smietaną i cukrem pudrem super Odpowiedz Link Zgłoś
akas1 Omlet chmurka 24.09.08, 19:29 Omlet jest bardzo dobry! Polecam ten przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Omlet chmurka IP: *.cust.tele2.pl 17.05.09, 09:34 Łyżeczka proszku do pieczenia na 2 łyżki mąki? Co za beznadziejny przepis!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Omlet chmurka IP: 213.199.253.* 03.06.09, 16:35 Dlaczego mi wyuszedł taki grubi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asica Omlet chmurka IP: *.lukman.pl 03.09.10, 15:48 zrobiłam, ale moje roztrzepanie nie pozwolilo mi go spróbować. "węgiel", który został na patelni wylądował w koszu... Odpowiedz Link Zgłoś
admbbnk Re: Omlet chmurka 06.09.10, 13:30 a to przepis na coś pomiędzy nalesnikami i omletem Palatschinken - austriacka kuchnia Potrzebujemy: 250 g mąki • 2 żółtka • 3 jaja • 500 ml mleka • 40 g masła • szczypta soli Połowę mleka mieszamy z mąką, jajkami, żółtkami, masłem i solą. Następnie dolewamy resztę mleka i mieszamy. Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła , wlewamy część ciasta i rozprowadzamy je po całej patelni. Smażymy na złoto i przewracamy na drugą stronę. Jak naleśniki! Odpowiedz Link Zgłoś