Gość: Axel Kotlet schabowy IP: *.pf.com.pl 02.01.12, 14:59 Ja to robię inaczej. Pieprzę i solę obie strony kotleta, dodaję czasem czerwonej papryki. Obsypuję obie strony mąką, potem bełtam w jajku i na koniec w tartej bułce. Odpowiedz Link Zgłoś
arturpio nie... 08.05.12, 23:57 jesli uwazasz ze jest "bezsmakowy", to znaczy ze zle go zrobile(a)s. w rzeczywistosci to "kotlet wiedenski", mozna wiec eksperymentowac roznorako, marynujac mieso wczesniej, posypujac roznmi przyprawami jak curry itd. no ale forma "klasyczna" jest zawsze najlepsza... ja smaze na masle, ale nie spalonym. Odpowiedz Link Zgłoś
condor Kotlet schabowy 25.08.14, 12:24 Żal czytać niektóre z waszych komentarzy. Podam krótki, ale sprawdzony, staropolski przepis na schabowego. Mięso mocno rozbijam, potem układam na głęboki talerz i zalewam mlekiem. Po kilku godzinach (można zostawić na noc w lodówce), kotlety są mocno napęczniałe mlekiem. Kładę je na sitku żeby nadmiar mleka spłynął, przyprawiam solą i pieprzem a potem obtaczam w jajku i bułce. Smażę na smalcu (wysoka temperatura wrzenia), na mocno rozgrzanej patelni ale krótko. Kotlety są zarumienione z wierzchu, za to w środku są bardzo delikatne, oczywiście najlepiej smakuje kotlet z kością. Poezja w ustach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Kotlet schabowy IP: *.w90-53.abo.wanadoo.fr 28.08.14, 12:50 Waldek mysle ze od 9 lat zdazyles wyprobowac wszystkie przepisy z tego postu.Mam nadzieje ze wszystkie byly smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
anetkapoterka Re: Kotlet schabowy 29.08.14, 10:49 ja zawsze dodaję do mięsa trochę czosnku;) Odpowiedz Link Zgłoś