Gość: mintaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:10 jeżli już to modrĄ kapustĄ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doc111 Modro Kapusta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:23 nie modrą kapustą, tylko to jest MODRO KAPUSTA - to jest śląskie danie i tak powinno być nazywane. Trochę szacunku proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Modro Kapusta IP: 81.210.69.* 27.10.05, 07:35 Modro kapusta-najpyszniejsz (byl już wątek)Dla wszyskich "goroli":))dla wiadomości ,aby nie było niedomówien:rolada to po polsku zrazy (jeszcze ktoś pomyśli , ze wcina się do kapusty ciasto biszkoptowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Rolada z modrom kapustom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:38 Nie rozumiem "z modrom kapustom" czy chodzi ci o mądrą kapustę? Bo wiesz głąb kapuściany w żaden sposób mi takiej nie przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
doc111 Re: Rolada z modrom kapustom 26.10.05, 21:05 modro kapusta= czerwona kapusta po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Rolada z modrom kapustom IP: *.catv.broadband.hu 26.10.05, 22:08 Modra kapusta - najlepsza na swiecie potrawa rodem ze Slaska, tylko tam potrafia ja przyrzadzic naprawde dobrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hedvig Re: Rolada z modrom kapustom IP: *.bredband.comhem.se 26.10.05, 23:00 "najlepsza na swiecie potrawa rodem ze Slaska"- a czy jadlas szwedzki"kål puding"? "tylko tam potrafia ja przyrzadzic naprawde dobrze!"-czy ty naprawde nigdzie wiecej nie jadlas tylko na Slasku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak Być może Szwedzi mają swój pudding, który jest IP: *.darnet.rybnik.pl 27.10.05, 07:27 dobry a MY - ŚLĄZACY - swoją czerwoną kapustę, która z roladą i kluskami śląskimi jest naprawdę bardzo pysznym drugim daniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja w Poznaniu lepiej robią, IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 27.10.05, 07:44 a do tego kaczuszka w sosie i pyzy! Odpowiedz Link Zgłoś
wenti Re: Rolada z modrom kapustom 27.10.05, 08:29 bardzo śląsko brzmi to francuskie ciasto... ha ha ha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz Marjanek Re: Rolada z modrom kapustom IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.05, 22:00 Kochani ! Bardzo ciekawa - a i jej rzeczowosc godna podziwu - ta dyskusja. A czy ktos sprobowal zrobic potrawe??? Pozdrawiam i po slasku zycze PYRSK !! Wasz Marjanek PS: wnti ! Nie wiem czy copyright na ciasto francuskie maja tylko Polacy - ale musze Ci powiedziec, iz wlpywy kuchni francuskiej na slaska mogly sie pokazac ( a raczej to prawie pewne) podczas okupacji Gornego Slaska przez armie francuska po I wojnie swiatowej (przed i po plebiscycie). Wasz Marjanek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matys Re: Rolada z modrom kapustom IP: *.netia.piekary.net 21.06.06, 23:10 gorole nawet zupy z tytki nie umia zrobic :D przyjezdzie i zoboczycie jak hanysy swietnie warzą :D Odpowiedz Link Zgłoś