Dodaj do ulubionych

Rolada z modrom kapustom

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:10
jeżli już to modrĄ kapustĄ
Obserwuj wątek
    • Gość: doc111 Modro Kapusta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:23
      nie modrą kapustą, tylko to jest MODRO KAPUSTA - to jest śląskie danie i tak
      powinno być nazywane. Trochę szacunku proszę :)
      • Gość: JA Re: Modro Kapusta IP: 81.210.69.* 27.10.05, 07:35
        Modro kapusta-najpyszniejsz (byl już wątek)Dla wszyskich "goroli":))dla
        wiadomości ,aby nie było niedomówien:rolada to po polsku zrazy (jeszcze ktoś
        pomyśli , ze wcina się do kapusty ciasto biszkoptowe:)
    • Gość: Sylwia Re: Rolada z modrom kapustom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 20:38
      Nie rozumiem "z modrom kapustom" czy chodzi ci o mądrą kapustę? Bo wiesz głąb kapuściany w żaden sposób mi takiej nie przypomina.
      • doc111 Re: Rolada z modrom kapustom 26.10.05, 21:05
        modro kapusta= czerwona kapusta po polsku
        • Gość: Ewa Re: Rolada z modrom kapustom IP: *.catv.broadband.hu 26.10.05, 22:08
          Modra kapusta - najlepsza na swiecie potrawa rodem ze Slaska, tylko tam
          potrafia ja przyrzadzic naprawde dobrze !
          • Gość: Hedvig Re: Rolada z modrom kapustom IP: *.bredband.comhem.se 26.10.05, 23:00
            "najlepsza na swiecie potrawa rodem ze Slaska"- a czy jadlas szwedzki"kål
            puding"?
            "tylko tam potrafia ja przyrzadzic naprawde dobrze!"-czy ty naprawde nigdzie
            wiecej nie jadlas tylko na Slasku?

• Gość: Ślązak Być może Szwedzi mają swój pudding, który jest IP: *.darnet.rybnik.pl 27.10.05, 07:27
              dobry a MY - ŚLĄZACY - swoją czerwoną kapustę, która z roladą i kluskami
              śląskimi jest naprawdę bardzo pysznym drugim daniem
          • Gość: ja w Poznaniu lepiej robią, IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 27.10.05, 07:44
            a do tego kaczuszka w sosie i pyzy!
    • wenti Re: Rolada z modrom kapustom 27.10.05, 08:29
      bardzo śląsko brzmi to francuskie ciasto...
      ha ha ha...
      • Gość: Wasz Marjanek Re: Rolada z modrom kapustom IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.05, 22:00
        Kochani !
        Bardzo ciekawa - a i jej rzeczowosc godna podziwu - ta dyskusja.
        A czy ktos sprobowal zrobic potrawe???

Pozdrawiam i po slasku zycze
        PYRSK !!

Wasz Marjanek

PS: wnti !
        Nie wiem czy copyright na ciasto francuskie maja tylko Polacy - ale musze Ci
        powiedziec, iz wlpywy kuchni francuskiej na slaska mogly sie pokazac ( a raczej
        to prawie pewne) podczas okupacji Gornego Slaska przez armie francuska po I
        wojnie swiatowej (przed i po plebiscycie).
        Wasz Marjanek
        • Gość: Matys Re: Rolada z modrom kapustom IP: *.netia.piekary.net 21.06.06, 23:10
          gorole nawet zupy z tytki nie umia zrobic :D przyjezdzie i zoboczycie jak hanysy swietnie warzą :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka