Gość: SMAKOSZ IP: *.zdnet.com.pl 04.12.05, 13:13 pychotka mniam mniam POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: Czernina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:56 czernina bez cąbru , to nie czernina z poważaniem zły przepis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Czernina IP: *.piekary.net 07.11.10, 18:20 Bzdury wypisujecie ciekawe czy pies by się chwycił.Magda brawo podstawa to cząber anie śliweczki dupeczki to smak inwidualny danej osoby.nic nie wspomniano jak po zabiciu kaczki trzeba dodać ocet żeby krew się nie ścięła a nie tam z wodom beblać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowka Re: Czernina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 10:02 wszystko sie zgadza ale gdzie wisienki gruszki majranek suszone jablko i zaznaczenie ze czernina jest najlesza jak sie konczy-tak jak bigos im dluzej podgrzewany to smaczniejszy.Od wczoraj gotuje czerninke i calej rodzinie slinka leci.Pobam ja na obiadek niedzielny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Czernina IP: *.piekary.net 07.11.10, 21:04 majeranek coś takiego nie-słyszałem-cząber tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baggio Czernina IP: *.ipt.aol.com 03.10.06, 14:22 Bardzo prosze o umiar z tymi sliwkami!!! Po takiej ilosci sliwek, zupa bedzie tylko kwasna. U mnie w domu jada sie czarnine odkad tylko pamietam. W przepisie brakuje wloszczyzny, zamiast sliwek uzywamy wisni w occie, poza tym ugotowanie czerniny to caly rytual a nie tak siap rach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Czernina IP: *.kalisz.mm.pl 25.10.06, 23:02 również polecam jest bardzo smaczna i ja robie tak samo w domu jak tu jest opisane mniam mniam życze wszystkim lubiącym tą zupę SMACZNEGO:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas Czernina IP: *.kaskada.info.pl 14.02.07, 17:00 czernina to pyszna rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_43 Re: Czernina 17.02.07, 16:12 Może też być na kurczęcym rosole , owoców więcej - nie tylko śliwki w occie ale i gruszki i jabłka ( wiśni do tej pory nie kładłam , ale pomysł mi się podoba i spróbuję) , oczywiście majeranek. Ja jeszcze do krwi wsypuję łyżeczkę mąki , żeby zupa nie była taka " rosołowa" .Zamiast makaronu czy łazanek można zrobić kluseczki z surowych ziemniaków. Pychota ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Czernina IP: *.chello.pl 23.04.07, 01:50 pewnie że pycha! ale ja proponuje podawać z ziemniaczkami,przypiekanymi na patelni oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajoma Czernina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 21:50 po prostu ten co to wymyslil jest h..a wart i tyle jest to obrzydlistwo tylko debile to jedza i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
zibiscj55 Czernina 30.07.07, 12:12 Ach! Te proporcje składników.Zawdzięczamy ten przepis serialowi " Janosik". Krwi było pod dostatkiem(mniejsza o to jedno udko kacze). Marycha targała w reklamówkach śliwki w occie (zapewne z GS-u ),cukier, gożdziki itp. A Pyrkosz warzył ten ulepek cukrowo-śliwkowo-krwisty,pakował w słoiki i teraz jak znalazł w " M JAK MIŁOŚĆ ". Tak bzdurnego przepisy w życiu nie czytałem. Kulinarne kondolencje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Czernina IP: *.subscribers.sferia.net 01.09.07, 07:50 Od dawna chcialam ugotować, a jakoś nie miałam śmiałości i czasu żeby się zabrać. No ciekawe co to dziś mi wyjdzie :) Poczytałam opinie i zmodyfikuję trochę przepis. btw. nie można niczego osądzać dopóki się tego nie spróbuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Czernina IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.08, 20:17 SUPER ALE Z ZIEMNIAKAMI I NATKA PIETRUSZKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania z Sosnowca Czernina IP: *.chello.pl 18.01.08, 13:37 Zupa pyszna, co prawda jadłam kiedys taką zupkę inaczej troszkę przyrządzoną, ale ta bije tamtą o głowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miriam Czernina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 23:45 Pycha jutro gotuje ja na obiad chociaz troszke wiecej dodaje przypraw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Czernina IP: 62.159.242.* 03.03.08, 22:00 to sie JE???????????!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś