Gość: julitapotockA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 12:41 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: julitapotocka Paszteciki do barszczu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 12:42 smaczne, ale do ciasta dodałabym odrobine soli, część pasztecików robiłam z kasza gryczaną-polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgorzata Przyjete miary w przepisach IP: 213.88.232.* 21.12.05, 18:30 Czy nie latwiej byloby napisac np. 100, czy 150 g margaryny. Nie mieszkam w Polsce i nie mam zielonego pojecia, jaka ilosc znajduje sie w calej kostce margaryny. Moze ktoras z czytelniczek mi podpowie ? Dziekuje i wesolych oraz przyjemnych Swiat ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Przyjete miary w przepisach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 23:09 margaryna ma 250gram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgorzata Re: Przyjete miary w przepisach IP: 213.88.232.* 23.12.05, 01:32 Dziekuje serdecznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posafega Re: Paszteciki do barszczu IP: 200.199.167.* 23.12.05, 01:50 Do ciasta drozdzowego zawsze podchodze z lekkim strachem, dlatego prosze mi lopatologicznie wytlumaczyc: zaczynu zrobic nie trzeba? Pozostawic gotowego ciasta do wyrosniecia nie trzeba? No i co z sola, przeciez nieslone ciasto drozdzowe to porazka smakowa. Dziekuje wszystkim dobrym duszom, moze te paszteciki, ktore na niedziele zaplanowalam, nie beda jednak wielka niewiadoma :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchta Re: Paszteciki do barszczu IP: w3cache.* / *.2-0.pl 30.12.05, 15:32 Smaczne i bardzo łatwe. Do ciasta dodałam odrobinę cukru i szczyptę soli. Wydaje się, że ciasto trzeba na chwilę zostawić w cieple. Pierwsza partia wyszłami bardziej krucha, a druga krucho drożdżowa. Więc jeśli chce się mieć produkt mniej więcej jednolity, trzeba dać drożdżom popracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głodna andromedka Re: Paszteciki do barszczu IP: *.server.ntli.net 09.12.06, 20:08 a czemu nie ma zdjęcia tych pysznych pasztecików? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podkuchenna Paszteciki do barszczu IP: *.tp.unicity.pl 10.12.06, 11:23 Można ciasto wałkować w prostokąt, nałożyć farsz i zwijać w rulon. Potem kroić na kawałki dowolnej długości. Duża oszczędność czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELISE Re: Paszteciki do barszczu IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.07, 12:38 dzisiaj bede robic.zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhas Re: Paszteciki do barszczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 01:42 To chyba nie jest przepis na ciasto drożdżowe - jeśli tak to sam nie wiem co ja przez całe życie jadłem. :D A co do margaryny w potrawach, to jestem jej zdecydowanym przeciwnikiem - to trucizna mówiąc bez ogródek. Trochę o tym wiem, (mam znajomego w fabryce tego ustrojstwa). On nie jest bezpośrednio zaangażowany w produkcję, ale zarządza tym wszystkim więc dokładnie wie co do produkcji się sprowadza - gdybyście wiedzieli z czego oni to robią to byście nie uwierzyli i nigdy do ust nie wzięli. Margarynę większość firm robi ze starego oleju, który przetwarzają, nawet z restauracji biorą czasami - mocno zużyty i spalony. Masło nadaje się do wszystkiego - może od niektórych margaryn ze starego oleju robionych jest droższe - ale przynajmniej na raka jelit nie umrzecie od wiejskiego naturalnego masła. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Paszteciki do barszczu 08.05.11, 07:57 ile ci płacą za te bzdury mleczarze? Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Paszteciki do barszczu 14.01.10, 22:02 A ja w tym " chlewie" zaopatruję sie w jedzenie i inne rzeczy. Bardzo lubię ten dyskont i nie mam interesu aby go reklamować. Ale jeśli inne osoby nie tak bogate jak Ty mogą kupić coś za 3 zł niż np za 10 zł w innym sklepie i tym samym zaoszczędzić pare groszy to czemu mam nie zachwalić czegoś co jest warte zachwlenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewielepiwa Paszteciki do barszczu IP: *.tbcn.telia.com 17.12.10, 17:37 Dlaczego prezentowane przepisy np. komentowany przeze mnie ale także bardzo wiele innych urywa się w połowie i nie można doczytać ich do końca. Czy przyrządzanie potrawy i jej jedzenie też ma urywać się w połowie czy też ugotujmy to surrealistycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajamaja Paszteciki do barszczu IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.10, 07:44 Paszteciki wg tego przepisu zrobiłam były rewelacyjne ciasto super. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewielepiwa Paszteciki do barszczu,kulebiak i inne fajanse IP: *.tbcn.telia.com 03.01.11, 08:12 Aż się chce wybuchnąć inwektywami na tego DURNIA, który jest odpowiedzialny za technikę i grafikę strony !! Przepisy na "Kulebiak z kapustą i grzybami" i "Paszteciki do barszczu" a także wiele innych urywają się nagle w połowie i są w związku tym do bani. I to bez znaczenia czy jesteś zalogowany czy nie ! A odpowiedzialny za technikę i grafikę strony jest równie kwalifikowany do swojej pracy tak jak doskonała jest z koziej DU.Y trąba. Przepraszam kozę za porównanie ! Wszystkiego Koziego w Nowym 2011 Roku. Alleluja! Mój adres e-mailowy jest dostępny w moim profilu. Chcesz przezdolny człowieku odpowiedzieć poza forum to "proszę wio". Chyba, że masz cywilną odwagę odpowiedzieć na forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Paszteciki do barszczu IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.11, 19:27 zawartość tego pieroga (?) na zdjęciu odebrała mi apetyt na cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
impresja79 Paszteciki do barszczu 05.02.12, 13:39 Świetne ciasto, akurat że zabrakło baaardzo ważnego składnika-SOLI!!! Odpowiedz Link Zgłoś