Gość: iza Chleb obsmażany w jajku IP: *.wsei.pl 27.11.06, 10:35 Moim zdaniem najlepszy chlebek w jajku jest z ogórkiem kiszonym pokrojonym wzdłuż w cieniutkie plasterki. To mój smak z dzieciństwa. smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: Chleb obsmażany w jajku 25.01.07, 15:23 Ja robię z wrocławskiej bułki bez przypraw tylko w jajku i kładę na teflonowej patelni bez tłuszczu, jeszcze pyszniejsze takie nie nasiąknięte. Po odwróceniu na drugą stronę kładę plasterek sera topionego hochland z szyką, pyyyyyycha, można jeszcze posypać szczypiorkiem. MMMMMMMMMniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Chleb obsmażany w jajku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:54 szybkie i proste...dobre.wlasnie takie powinny byc sniadanka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cinemadriver Re: Chleb obsmażany w jajku 06.02.07, 19:31 a mozna i tak: ser cheddar (z 300g), gouda(powiedzmy 125g), ze dwie lyzeczki musztardy, 4 lyzki mleka, gotowac az nabierze konsystencji kremu na chlebek i na chwile do piekarnika, idealne dla tostow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelinka Chleb obsmażany w jajku IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.02.07, 09:42 Bardzo smaczne danie :P Nie trzeba poświęcać dużo czasu a wychodzi pysznie !! Polecam wszystkim !! Mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Chleb obsmażany w jajku IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.02.07, 21:52 Ja lubie jesc takie chlebki z cienkimi plastrami surowej cebuli pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beacia Chleb obsmażany w jajku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 23:58 Dobrze smakuje ale jeszcze lepiej jak sie chlebek zamoczy wczesniej na chwilke w mleku a potem w jajku;) a jako przyprawy to polecam troszke ziol prowansalskich + sol. poprostu miodzio:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Chleb obsmażany w jajku IP: *.zax.pl 23.03.07, 14:17 to poprostu tosty po francusku, tyle że oni jedzą je na słodko i pewnie zamordowali by za ten kechup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominika Chleb obsmażany w jajku IP: *.ramtel.com.pl 29.03.07, 15:57 Mozna tez bez przypraw, a po usmazeniu posypac cukrem, cos jak grzanki francuskie, pychota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutulko Chleb obsmażany w jajku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 12:32 to jest bardzo pyszne.. ja do tego robie sos zamiast samego keczupu. Sos robie z majonezu i keczupu pol na pol, dokladnie mieszam i gotowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Chleb obsmażany w jajku IP: *.broker.com.pl 10.05.07, 12:51 Chleb obsmażany w jajku jest nie dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amate Re: Chleb obsmażany w jajku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:11 A ja napierw chlebek namaczam delikatnie w rosołku lub jak nie mam może być kostka rosołowa grzybowa. Chlebek musi być do tego czerstwy żeby nie nasiąkł za mocno (chyba, że ktoś lubi ciapate). A do jajek wsypuję świeży koperek. Pycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Chleb obsmażany w jajku IP: 82.160.6.* 13.05.07, 13:28 ta opinia jest najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Chleb obsmażany w jajku IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.05.07, 11:42 Ja to robie inaczej-jajko bez przypraw a pozniej mozna taki chlebek polac miodkiem albo posmarowac pasta z czarnych oliwek lub serkiem czosnkowym..To dopiero pycha!Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
annamichalska Re: Chleb obsmażany w jajku 23.05.07, 15:15 a jedliście chlebek z dziurką wczorajszy chlebek - kromki kieliszkiem robię w każdej kromce dziurkę maczam w mleku z obu stron i na patelnię jak się z jednej strony podsmaży to odwracam na drugą i w tę dziurkę wbijam jajko i solę potem można ew. jeszcze raz na chwilkę odwrócić żeby się troszkę podsmazyło to jajko zajadamy z keczupem ew. wersja bez dziurki i jajka chleb maczany w melku obsmażony z obu stron i wówczas z dzemem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belson bel Chleb obsmażany w jajku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 11:39 wlasnie szamam to... doprawdy niezle ;) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ania_pelka1 Re: Chleb obsmażany w jajku 20.06.07, 22:26 Moja mama zawsze nazywała to "chlebki smażone" my robimy wersie uniwersalną, może być na słodko i słono. Ja jem z keczupem, brat z mamą z miodem. Jest pycha!! Odpowiedz Link Zgłoś
bibistuart1 Re: Chleb obsmażany w jajku 28.02.08, 05:57 Twoj brat zjada chlebek z mama??? A jak smakuje obsmazona mama? Czy przedtem tez moczycie w jajkach? Czekam na opinie brata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MidianOna Re: Chleb obsmażany w jajku IP: *.224.unknown.vectranet.pl 04.07.07, 11:21 Wlasnie to wyprobowalam.. bardzo dobre:) w dodatku szybkie i tanie.. idealne na sniadanie:) tylko polecam wziasc wiecej jajek... nastepnym razem spróbuje na słodko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Chleb obsmażany w jajku IP: *.bsk.vectranet.pl 01.08.07, 11:36 Popieram, wyśmienite i szybkie do zrobienia śniadanie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes jak mozna jesc chleb - ochyda IP: *.Kuso.osi.pl 15.08.07, 22:11 same jajka to tak, jem 5-6 dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hogata Chleb obsmażany w jajku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 15:17 na na taką grzankę dodaję świerze pomidory i nieco rera feta, palce lizać !!! polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Chleb obsmażany w jajku IP: 195.205.202.* 21.11.07, 19:36 Bardzo smaczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matelka5 Chleb obsmażany w jajku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.07, 20:40 znam ten przepis i bardzo mi smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzelika :):) Chleb obsmażany w jajku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 10:14 Mniam... Pyszne sniadankooo ; ]]] Polecam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anga Chleb obsmażany w jajku IP: *.toya.net.pl 11.12.07, 17:12 pyszny! polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Chleb obsmażany w jajku IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.08, 12:57 Bardzo smaczne! Ja osobiście pocieram obranym ząbkiem czosnku.Smakuje wyśmienicie! Kazimierz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelika Pychotka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.08, 18:04 To faktycznie świetne śniadanko uwielbiam je tylko ja dodaje parę kropel mleka wtedy jest jeszcze smaczniejsze i wyciskam czosnek i majeranek z lubczykiem to niezbędnik .Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł z krakowa Chleb obsmażany w jajku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 01:11 Toż to princesy! Nie dalej jak wczoraj natknąłem sie na bardzo podobny przepis gdzie indziej. Przypomniała mi się jedna z moich niesamowitych przygód z dzieciństwa. Posłuchajcie! Działo się to w roku 1989 w wakacje. mój tato pracował wtedy na kontrakcie w Plovdiv w Bułgarii. Odwiedzaliśmy go w wakacje. W Sofii odwiedziliśmy znajomych mojej cioci, która w Bułgarii była na jakiejś wymianie studenckiej i utrzymywała kontakt bardzo ciekawym starszym małżenstwem. Pani Maria była z pochodzenia Polką ale po polsku już nie mówiła, natomiast jej mąż Jerzy był Bułgarem, studiował w Polsce i po polsku jeszcze mówił całkiem sprawnie. W owym czasie byli już staruszkami. gościnnymi i pogodnymi jak to staruszkowie. Ugościli nas princesami. smakowały nam wybitnie i na długo zachowaliśmy w pamięci ich smak. Nie umieliśmy jednak uzyskać ze względu na istotna jednak barierę językową przepisu. A może taki był w tym sens ukryty, że w naszej pamięci "princesy" jak je nazywała pani Maria przekształciły się w niewielką legendę, nierozerwalnie związaną ze wspomnieniem bułgarskiego lata? Dość, ze dziś, po latach, znalazłem przepis i wkrótce ożywię naszą piękną rodzinną legendę. Hmm pamiętam jeszcze kebabczeta sprzedawane w przydrożnych rumuńskich barach, sałatke szopską - legendę od dawna żywą, smak bułgarskiego "szwepsa", solidnie doprawianą czosnkiem zupę z tarnopola, kisłoje mlieko i słodkawe masło no i czubricę - niedawno doszedłem do wniosku ze to chyba cząber :) Odpowiedz Link Zgłoś