Gość: ciemnogród IP: *.sdl.vectranet.pl 29.10.06, 10:33 Dynia na halocośtam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perculator Czar dań z dyń 29.10.06, 21:22 bardzo pyszne przepisy. Swietne powidla. Super placek. Zapiekanka - hmmm... warto sprobowac, z innymi skladnikami zamiast dyni tez. A Ty, ciemnogrod cos poplatales z hallo... To nie na Hallow'een te przysmaki tylko na Swieto Dziekczynienia (Thanksgiving) obchodzone rodzinnie w calej Ameryce Polnocnej. W U.S.A w ostatni czwartek listopada, w Kanadzie w drugi poniedzialek pazdziernika. Zawsze sa to "long weekends" Smacznego! P.S. A puste dynie wyciete w rozmaite otworki stawia sie na zewnatrz domu ze swieczka w srodku 31 pazdziernika - aby duchom zmarlych wskazywala droge do pokarmu. W ten dzien duchy zlatuja na ziemie i na cmentarze. W Polsce tez. Stary zwyczaj slowianski choc bez dyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Czar dań z dyń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:49 Trzebaby na mózg upaść, by się pieprzyć z robieniem marmolady. Ni pies ni wydra. Zapiekanka smaczniejsza będzie z cukinią albo bakłażanem, a placek to jakieś milion kalorii: masło cukier, mąka - po chrien tam jeszcze dynia. Brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Czar dań z dyń IP: *.aster.pl 02.11.06, 15:15 Zrobilam placek dyniowy, trzymalam sie przepisu i wyszedl mi totalny zakalec : ((( ale nawet dosc smaczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oh-la-la Placek nie wychodzi IP: *.chello.pl 04.11.06, 17:24 Placek jest do bani. Dwie proby (niezaleznie ode mnie piekła go moja kuzynka) pokazują, że coś z przepisem jest nie tak. Dałam mniej dyni niż było w przepisie, odcisnęłąm ją dodakowo przed dodaniem, placek siedział w piekarniku ponadprzepisowe 20 minut i wyszedl z tego piękny mokry zakalec. Jeśli kiedyś podejmę się ponownego upieczenia tego cuda, to wezmę co najwyżej kilogramową dynię, a ciasto zrobię w największej blaszce, jaką mam (zeby warstwa była cienka - wtedy może się dopiecze). Srogi to byl zawód - ten placek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ster Re: Czar dań z dyń IP: *.chello.pl 05.11.06, 12:02 Drogie Panie, Zrobiłem ciasto po raz drugi i znów jest o.k.Być może to zasługa mojego super piekarnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ljEbOShMqUoZZct YshkmAASW IP: *.w34u.sk 08.11.08, 09:41 nzfZ0u gtncsueprlbk, vkumhlabfeze, [link=http://djpdwubgiige.com/]djpdwubgiige[/link], ejoyykxeobvb.com/ Odpowiedz Link Zgłoś