Dodaj do ulubionych

Czar dań z dyń

IP: *.sdl.vectranet.pl 29.10.06, 10:33
Dynia na halocośtam?
Obserwuj wątek
    • perculator Czar dań z dyń 29.10.06, 21:22
      bardzo pyszne przepisy. Swietne powidla. Super placek. Zapiekanka - hmmm...
      warto sprobowac, z innymi skladnikami zamiast dyni tez.

A Ty, ciemnogrod cos poplatales z hallo... To nie na Hallow'een te przysmaki
      tylko na Swieto Dziekczynienia (Thanksgiving) obchodzone rodzinnie w calej
      Ameryce Polnocnej. W U.S.A w ostatni czwartek listopada, w Kanadzie w drugi
      poniedzialek pazdziernika. Zawsze sa to "long weekends"
      Smacznego!
      P.S. A puste dynie wyciete w rozmaite otworki stawia sie na zewnatrz domu ze
      swieczka w srodku 31 pazdziernika - aby duchom zmarlych wskazywala droge do
      pokarmu. W ten dzien duchy zlatuja na ziemie i na cmentarze. W Polsce tez.
      Stary zwyczaj slowianski choc bez dyni.
    • Gość: obserwator2 Czar dań z dyń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:49
      Trzebaby na mózg upaść, by się pieprzyć z robieniem marmolady. Ni pies ni
      wydra.
      Zapiekanka smaczniejsza będzie z cukinią albo bakłażanem, a placek to jakieś
      milion kalorii: masło cukier, mąka - po chrien tam jeszcze dynia. Brrr
    • Gość: Monika Czar dań z dyń IP: *.aster.pl 02.11.06, 15:15
      Zrobilam placek dyniowy, trzymalam sie przepisu i wyszedl mi totalny zakalec :
      ((( ale nawet dosc smaczny...
    • Gość: Ster Czar dań z dyń IP: *.chello.pl 02.11.06, 16:23
      Mój był ok.
      • Gość: Oh-la-la Placek nie wychodzi IP: *.chello.pl 04.11.06, 17:24
        Placek jest do bani.
        Dwie proby (niezaleznie ode mnie piekła go moja kuzynka) pokazują, że coś z
        przepisem jest nie tak. Dałam mniej dyni niż było w przepisie, odcisnęłąm ją
        dodakowo przed dodaniem, placek siedział w piekarniku ponadprzepisowe 20 minut
        i wyszedl z tego piękny mokry zakalec.
        Jeśli kiedyś podejmę się ponownego upieczenia tego cuda, to wezmę co najwyżej
        kilogramową dynię, a ciasto zrobię w największej blaszce, jaką mam (zeby
        warstwa była cienka - wtedy może się dopiecze).
        Srogi to byl zawód - ten placek...

• Gość: Ster Re: Czar dań z dyń IP: *.chello.pl 05.11.06, 12:02
      Drogie Panie,
      Zrobiłem ciasto po raz drugi i znów jest o.k.Być może to zasługa mojego super
      piekarnika?
    • Gość: ljEbOShMqUoZZct YshkmAASW IP: *.w34u.sk 08.11.08, 09:41
      nzfZ0u gtncsueprlbk, vkumhlabfeze, [link=http://djpdwubgiige.com/]djpdwubgiige[/link], ejoyykxeobvb.com/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka