Gość: lola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 16:20 zupa jest pyszna!!! Cebule można jeszcze podlać białym wytrawnym winem!! Polecam i smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: martyna Zupa cebulowa gęsta IP: *.gorzow.mm.pl 23.04.09, 13:56 z tego co wiem cebula nie powinna byc zeszklona, tylko mocno podsmazona, bo to wlasnie ona nadaje kolor zupie. ja podaje z drobno pokrojonym i mocno zesmazonym boczkiem oraz grzankami. pycha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhas Re: Zupa cebulowa gęsta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 01:11 no i to jest dobre żarcie, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cebulak Zupa cebulowa gęsta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.11, 12:43 to jest przepis na "Przypkowską zupę cebulową"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zupa cebulowa gęsta IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 21:37 Zgadza sie - i powinno sie ja podawac nie ze slonymi paluszkami, a ze specjalnymi paluszkami kminkowymi, wlasnorecznie pieczonymi. Jesli sie nie myle, cebule faktycznie powinno sie zeszklic, ale chleb usmazyc na zrumienione grzanki, potem polamac je i wrzucic do rosolu z cebula. Zupa wychodzi gesta, w sam raz dla tych, ktorzy lubia zupy - kremy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta S. Zupa cebulowa gęsta IP: *.nitka.net.pl 14.12.11, 13:19 Ja dodaję jeszcze starty ser, ciągnie się aż miło :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrożny Zupa cebulowa gęsta IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 17:25 To nie jest zupa tylko zwykła paciaja. Szybciej będzie "rozmemłać" chleb w gorącej herbacie z dodatkiem imbiru, cebulę przekroić na pół, posolić i pogryzać mamlając to gorące błoto chlebowo-herbaciane. Przepis kompletnie bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pony Re: Zupa cebulowa gęsta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.11, 20:00 Jak czytam gęsta zupa, to już dalej nie czytam. Popieram: to paciaja. Powinna być lekko gęstawa, ale od cebuli, nie chleba. Czujnie doprawiona, również cytryną. Grzanki do niej - tak, albo grube paluszki włoskie. Na paciaję to do Niemiec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zupa cebulowa gęsta IP: *.mofnet.gov.pl 10.01.12, 14:48 Zupka pyszna, wcale nie "paciaja". Mila odmiana tradycyjnej cebulowej. Odpowiedz Link Zgłoś