Gość: on IP: *.centertel.pl 09.09.09, 17:11 Macie tak ze jak jestescie w anglii to bardzo pragniecie wracac do domu a jak jestescie w polsce to jak najszybciej chcecie do UK ?? to jak w takim razie byc szczesliwym ????????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carnivore69 Re: oto zagadka 09.09.09, 17:15 Ad 1. Nie mam. Ad 2. Nie miec tak. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
randybvain Re: oto zagadka 09.09.09, 19:19 Tylko to drugie. Ludzie w Polsce sa wciaz podenerwowani i zmeczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: oto zagadka IP: *.range86-144.btcentralplus.com 09.09.09, 20:27 Ja tesknie za domem w UK po dluzszym pobycie w Polsce. Ale przeciez mozna miec kilka domow w roznych krajach albo w roznych miejscach w jednym kraju i zawsze troche tesknic. Krolowa tez mieszka w roznych miejscach, ciekawe czy tez teskni :) Odpowiedz Link Zgłoś
korkix78 Re: oto zagadka 09.09.09, 22:23 Bylem w Polsce i chcialem do USA. Wybralem sie do US, z poczatku super, po miesiacu-dwoch zaczalem tesknic za Polska, z czasem coraz bardziej. Wrocilem z USA do Polski - bardzo krotkotrwala radosc, ale w ogole nie umialem sie odnalezc, juz w drodze z lotniska bylo fajnie, ale jakos tak..dziwnie - po paru dniach bardzo chcialem z powrotem do USA. Tak chcialem, ze po niecalym roku znow wyjechalem. W USA druga edycja pierwszy miesiac znow extaza, potem siadlo i chcialem znow do Polski, ale wiedzac tym razem, ze to zludzenie i idealizowanie, i ze po powrocie mi to bardzo szybko minie. Pomyslalem wiec, ze tak naprawde to chce do kraju w Europie, gdzie tez sie dogadam (Polski lub angielski), ale wszystko nie bedzie takie duuzo za duuuze, ludzie beda usmiechnieci, ale nie az tak do przesady, i napotkany 3 minuty temu czlowike nie bedzie mi opowiadal historii zycia. Weszlismy do UE - pojechalem wiec do UK. Z poczatku super, jak w US, z tym ze ludzie nie sa az tak sztucznie megausmiechnieci, az tak otwarci, i nie wszystko jest w rozmiarach XL. Myslalem, ze zlapalem Swietego Graala. Z czasem tez sie pokapowalem, ze az tak super nie jest. Jest dobrze, kraje europejskie blisko ale ...czemu tu sie czuje tak troche klaustrofobicznie jakos? czemu ludzie nie sa troche bardziej otwarci na siebie? jasne, ze o niebo pozytywniejsi niz w Polsce, ale czemu nie tak bardzo jak w US? I...i znow chce za Wielka Wode... do Hamrykanow :-) Na takich maruderow jak Ty czy ja nie ma rady :-) Nawet dla nas jest to ladne przyslowie "wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma". Psychologia / socjologia /antropolgoia/ inna_jakas_madra_logia sie klania.. P.S. Strach sie bac wybrac sie na dluzej do Australii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscUSA Re: attn : Korkix IP: *.97-97.tampabay.res.rr.com 09.09.09, 23:58 ..przyjezdzaj do Stanow tym razem na " dobre"...jestes inteligentnym czlowiekiem dla tego albo tlucze Cie chandra tu lub tam , albo to raczej chwilowe rozdwojenie "jazni' ? ....po czasie wszystto sie zmieni i to na stale - No more craving I guarantee it !!!!..... Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Strach sie bac wybrac na dluzej do Australii? Nie! 10.09.09, 06:45 korkix78 napisał: > P.S. Strach sie bac wybrac sie na dluzej do Australii :-) Wcale nie strach. Jestem tu od kilkanastu lat i od samego poczatku nie myslalam o powrocie do Polski. Nie tesknilam, nie wyobrazalam sobie tego co zostawilam, cieszylam sie tym co mam. Tacy tez sa, co rownowazy grupe tych, ktorym wydaje sie ze wszedzie lepiej gdzie ich nie ma ;o) Pozdrawiam z wiosennego Sydney Luiza-w-Ogrodzie Pour vivre heureux vivons cachés - By żyć szczęśliwie, żyjmy w ukryciu. Odpowiedz Link Zgłoś
nsc23 Re: oto zagadka 09.09.09, 22:30 Bardzo to nie. Ale widze plusy i minusy obu i czasem mam ochote te dwa swiaty polaczyc :) Do swojego domu w UK wracam z ochota, rodzicow odwiedzam rowniez chetnie - latwiej by mi bylo, gdybym w Polsce nie miala rodziny, ale jakos zle tez nie jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscUSA Re: oto zagadka - odpowiedz IP: *.97-97.tampabay.res.rr.com 10.09.09, 00:02 ...odpowiedz jest prosta : "Bo sa dodatne minusy i ujemne minusy" , podpisano Bolek Walesa "the swindler".... Odpowiedz Link Zgłoś
elachobham Re: oto zagadka 11.09.09, 10:31 > Macie tak ze jak jestescie w anglii to bardzo pragniecie wracac do > domu do domu? moj dom jest w UK. do PL mnie absolutnie nie ciagnie. > a jak jestescie w polsce to jak najszybciej chcecie do UK ?? jak juz sie zdazy ze jestem w PL (raz na rok-dwa) to jeszcze dobrze nie wysiade z samolotu a juz chce wracac do domu. >to jak w takim razie byc szczesliwym ????????? jestem szczesliwa tu gdzie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd. Re: oto zagadka IP: *.centertel.pl 11.09.09, 11:46 a polką to Ty jestes? to bylo pytanie do obywateli Polski , gdzie Twoj patriotyzm ? Odpowiedz Link Zgłoś