nowabiala1 13.10.09, 09:57 Jak sobie dajecie radę z suszeniem prania. Przeciez tu nie ma zadnych strychow, na zewnatrz nie wolno. Co robicie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aloiw1985 Re: suszenie prania 13.10.09, 11:19 Jesli tylko pozwala na to pogoda to nie przejmuje sie zadnymi zakazami i wynosze suszarke z rzeczami na balkon. Jeszcze nikt mi nie zwrocil uwagi ani nie zaplacilam zadnej kary. A jak pada no to coz.... musze w domu Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc Re: suszenie prania 13.10.09, 12:24 jak ciepło to w ogrodzie, wszyscy na około tak suszą więc chyba nikt za to specjalnie nie ściga :-) ale zazwyczaj to w kuchni przy kaloryferze :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
reyka.fix Re: suszenie prania 13.10.09, 14:03 zalezy od pogody: na dworze jak tylko nie pada, w domu albo w suszarce. Podejrzewam, ze mieszkasz w apartamencie, stad ten zakaz - dobrym rozwiazaniem jest pralko-suszarka. Odpowiedz Link Zgłoś
doa1980 Re: suszenie prania 13.10.09, 22:08 Ja susze na balkonie w apartamencie na 2 pietrze,ale mam taka slomkowa mate-(czy jak to sie nazywa) i nie widac,ze pranie wisi.Widze,ze nawet na innych balkonach ludzie sie nie przejmuja i wystawiaja pranie. Odpowiedz Link Zgłoś
morela7 Re: suszenie prania 13.10.09, 22:13 Pralko-suszarka. Podsuszam w niej wiekszosc rzeczy, dosuszam na normalnej rozstawianej suszarce-wieszarce, w przeciagu przy balkonie lub przy kaloryferze. Kiedys zepsula sie nam grzalka suszarki i pare tygodni czekalismy na czesc zamienna. W tym czasie musialam suszyc na balkonie, wystawialam pranie doslownie na dwie godziny, zeby tylko podeschlo. Dostalismy pisemne upomnienie od management company :/ Jesli chcesz korzystac z balkonu, to oslon go tak, by nie bylo widac, ze stoi na nim pranie... Odpowiedz Link Zgłoś
olliesmum Re: suszenie prania 13.10.09, 23:01 My od czasu gdy wynajmujemy domek a nie mieszkanie, mamy problem z glowy, bo wszystko mozemy wieszac w ogrodzie i nikomu to nie przeszkadza. Choc wyglada to w praktyce tak, ze jak tylko zaswieci slonce a jestem akurat w domu zaraz zaczynam pranie i to nie jedno, tylko jedno za drugim :), szczegolnie reczniki i posciel, by wykorzystac ladna pogode (suszarki nie mamy i mysle, ze jest dosyc nieekologiczna :)). A potem biegam miedzy domem i ogrodem, gdy zaczyna kropic i znow przestaje, tudziez zazwyczaj wnosze pranie do domu na noc, bo nigdy nic nie wiadomo ;), a nie usmiecha mi sie ganianie do ogrodu nad ranem w pizamie i lapanie prania ;). Natomiast u moich sasiadow Irlandczykow pranie sobie wisi w ogrodzie i wisi, ile chce, tzn az doschnie, a w miedzyczasie moze pare razy zmoknac. I nikt sie tym tutaj nie przejmuje :). Moze to tez sposob? Odpowiedz Link Zgłoś
nika-ika Re: suszenie prania 14.10.09, 13:43 Natomiast u moich sasiadow Irlandczykow pranie sobie wisi w ogrodzie i wisi, il > e > chce, tzn az doschnie, a w miedzyczasie moze pare razy zmoknac ja bym na siebie czegos cuchnacego wilgocia nie wlozyla... Niestety pranie w tym kraju to wielki problem zwlaszcza dla tych co nie mieszkaja w domu z ogrodem. Suszarki zawlaszcza te 2w1 sa nieekologiczne,nieekonomiczne a przede wszystkim niszcza rzeczy. Uzywam i owszem ale tylko w naglej potrzebie albo jak ciagle pada to podsuszam troche a potem na stojaku kolo kaloryfera dosycha Odpowiedz Link Zgłoś
olliesmum Re: suszenie prania 14.10.09, 17:22 > ja bym na siebie czegos cuchnacego wilgocia nie wlozyla... Moniczko, przeciez mowilam ze czekaja, az doschnie naturalnie :), czyli ze pranie jest pare razy wyprane, deszczowka podobno b. dobra do prania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: suszenie prania 14.10.09, 00:06 albo w ogrodzie albo w domu na stojącej suszarce, którą w razie czego mozna wynieść na ogród lub w suszarce bębnowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemilii Re: suszenie prania 15.10.09, 00:41 W nieekologicznej suszarce oraz na suszarce rozkładanej obok pracującej suszarki (korzystam z wydzielanego ciepła ;). Kaloryfery też się przydają poza latem. Przy pogodzie korzystam z ogródka, ale jednodniowo - brak mi irlandzkiej cierpliwości ;) Przeklinam porę jesienną, gdy nawet bez deszczu pranie wystawione na dwór potrafi nie wyschnąć przez 3 kolejne dni. Bo ja przeważnie świeżo wyprane rzeczy potrzebuję na zaraz albo na jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: suszenie prania 17.12.09, 21:09 jak pogoda w ogródku, jak pada w domu na suszarce, a pod spód wstawiam odwilżacz powietrza i schnie mi szybciutko:) jak jeszcze grzeje, to stawiam suszarke koło kaloryfera i błyskawicznie mam suche. Ale jak mieszkaliśmy w apartamencie bez ogródka i bez centralnego ogrzewania to dłużej schło. Odpowiedz Link Zgłoś