Dodaj do ulubionych

internet ?

17.02.10, 23:16
jaka firma dostarcza Wam internet? czy wszystko działa bez zarzutów?
jakie są minusy?
i ogólnie co polecacie a co omijać szerokim łukiem?
planujemy zmianę naszego Eircom broadband bo u nich musimy mieć
telefon stacjonarny, którego praktycznie nie uzywamy i tylko
niepotrzebnie za niego płacimy. podzielcie się swoimi uwagami.
Obserwuj wątek
    • imszulc Re: internet ? 18.02.10, 09:23
      Digiweb mamy od ponad 3 lat i jesteśmy zadowoleni, mamy też w tym telefon
      stacjonarny ale bez jakiś dodatkowych opłat czy abonamentów, płacimy chyba tylko
      wtedy jak dzwonimy. Za usługę Digiweb płacimy zawsze za rok z góry, wychodzi
      wtedy jeszcze taniej.
      www.digiweb.ie/
      • dorotka.makotka Re: internet ? 18.02.10, 14:40
        Ja mam "clearwire" juz trzy lata jestem zadowolona.
    • mamaemilii Re: internet ? 19.02.10, 22:43
      Mieliśmy Eircom bundle (stacjonarny, też nie używany plus 3MB internet) -
      działało bez zarzutu.
      W listopadzie zmieniliśmy na Vodafone o tych samych parametrach, ale 15 euro
      taniej i niestety, jakość jest wyraźnie gorsza. Choć wszystkie wskaźniki
      pokazują, że niby nie ma się do czego przyczepić i że niby prędkość jest
      zachowana. Ale wierz mi, mam porównanie. Z dniem zmiany na Vodafone przestały mi
      się pojawiać np. obrazki na niektórych, stale przeglądanych stronach. Albo
      ładują się b. długo.
      Podobno lokalizacja może mieć znaczenie (my mieszkamy w małym miasteczku, w
      którym np. Chorus nie ma internetu w ogóle), ale my mamy ten internet przez
      kabel, nie modem, więc naprawdę nie wiem.

Tęsknię za internetem z Eircomu. Żeby tylko obniżyli ceny :)
    • itonek Re: internet ? 22.02.10, 18:16
      smart
    • tomsmom Re: internet ? 23.02.10, 13:44
      My mamy BT, ktore jakis czas temu przejal Vodafone. Jestesmy bardzo
      zadowoleni, bo wszystko dziala bez zarzutu, a do tego rozmowy
      lokalne (telefon tez u nich mamy i wszystko razem za niezla cene) -
      a przez lokalne rozumie sie IE + UK - sa zupelnie za darmo :-)
      • green_shamrock Re: internet ? 24.02.10, 11:59
        ja szczerze moge polecic ntl ,tą opcję
        www.upc.ie/broadband/thirty/
        bardzo sobie chwalimy ,zadnych przerw w dostawie i szybki jak błyskawica ;)
        a i obsługa klienta bardzo poprawna ,wszytsko można załatwic przez tel. pod
        bezpłatnym numerem 1908 .my mamy dodatkowo pakiet telewizyjny ,ale nie był wymagany.

• apas13 Re: internet ? 24.02.10, 20:50
      My korzystamy z O2 - dwie komórki + broadband. Miesieczny koszt to 90 za telefony i jakies 20 euro internet, wiec chyba nie najgorzej. Zasieg jest ok, net szybki. Przez rok mielismy Vodafone i to byl koszmar.
      • apas13 Re: internet ? 24.02.10, 21:36
        Najmłodsze mi skakało po kolanach i nie napisałam "csłej prawdy";-)
        Oba nety mieliśmy mobilne, bo mieszkamy w górach kilka mil od najbliższej "cywilizacji". Vodavone gwarantował nam zasięg w naszej okolicy ale muliło strasznie - jak za starych dobrych czasów netu wdzwanianego w Polsce. Po rocznym kontrakcie zmieniliśmy na O2 - według mapki byliśmy na granicy zasięgu, ale sieć działa rewelacyjnie. W ciągu kilkunastu miesięcy zdarzyło się, raz czy dwa, że nie było transmisji danych, ale te awarie nie trwały dłużej niż kilkadziesiąt minut. Ponieważ sieć jest prawie cały czas w użyciu, więc się "załapaliśmy" - gdybyśmy używali jej mniej intensywnie, pewnie by nam umknęło.
        WWW działa rewelacyjnie, poczta także, strony ładują się błyskawicznie (używamy Opery). Modem na USB podpinamy do dowolnego kompa w domu, zarówno z Vistą jak i z XP, wszystko działa. Mąż znalzał nawet router na Linuxie do którego można podpiąć nasz modem i zrobić podział łącza na sieć domową, ale jeszcze tego nie ćwiczyliśmy. Skype chodzi z video, podobnie FTP (mąż posyła dużo grafiki na serwery, taka praca...). Nie ściągamy filmów, więc nie wiem jak to będzie działało ;-)
        Acha, może to ważne. Limit transferu wynosi 10 GB miesięcznie (nigdy nawet się nie zbliżyliśmy...). Broadband można także zamówić jako osobną usługę, niekoniecznie z telefonami. Można także pożyczyć modem i sprawdzić, jak dział u nas w domu bez potrzeby kupowania. Jest też chyba usługa pre-pay (płacisz za to, ile modemu używasz, bez abonamentu). To tyle, mam nadzieję, że pomogłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka