Dodaj do ulubionych

znowu o moneybookers.oszukana?

IP: 93.186.23.* 13.07.10, 18:57

Witam I mam pytanie do bardziej obeznanych w tym temacie. Z tego serwisu korzystalam doslownie 3 razy I 2 razy nie bylo problemu a za 3 cim sie pojawil. 5 lipca wybralam z MB pieniadze na moje polskie konto I problem w tym ze do dzis 13 lipca pieniedzy jeszcze nie ma. Poprzednio byly juz po 2 dniach. Jak to sprawdzic, do kogo pisac itp? A moze ostatnio dluzej to trwa? Ktos sie moze orientuje? Dziekuje za jakiekolwiek porady. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mysterious1988 Re: znowu o moneybookers.oszukana? 14.07.10, 10:07
      a moze przelalas pieniadze na bledne konto? sprawdz. ja korzystam z tego serwisu
      od kilku lat i nigdy nie mialem problemu.
      • Gość: ela Re: znowu o moneybookers.oszukana? IP: 93.186.20.* 14.07.10, 12:05
        No wlasnie juz sprawdzalam. Mam tam 2 konta I na zadnym z nich pieniadze sie nie pojawily :-(
        • Gość: spiderko Re: znowu o moneybookers.oszukana? IP: *.dsl.cnl.uk.net 14.07.10, 12:19
          mysterious1988 raczej miała na myśli totalnie błędne konto - nie Twoje. Skontaktuj się z MoneyBookers i sprawdź na jakie konto wpłacili i kiedy.
    • rekin.finansjery Re: znowu o moneybookers.oszukana? 14.07.10, 14:04
      Korzystam z MB ponad 5 lat przelewajac rozne kwoty w te i wewte i nigdy nie
      mialem zadnych problemow.

To pewnie "user error", czyli cos musialas skopac, podalas twoj nr referencyjny
      przy przelewie?
    • Gość: Infolinia Re: znowu o moneybookers.oszukana? IP: *.bethere.co.uk 14.07.10, 14:32
      A nie dostalas zadnej widomosci od Moneybookers?

Mi ostatnio wstrzymali przelew do wyjasnienia (nie zgodzilo im sie IP z ktorego
      zlecalem przelew z adresem, ktory mieli w aktach) - cala operacja trwala prawie
      dwa tygodnie.
      • Gość: ela Re: znowu o moneybookers.oszukana? IP: 93.186.23.* 14.07.10, 16:35
        ID nie podawalam poprzednio I przeszlo. Moze to faktycznie wina IP bo przelewu dokonywalam z innego miejsca niz poprzednio?
        No a jesli nawet cos skopalam to te pieniadze gdzies wisza prawda? Chyba najlepiej tam zadzownic. Dzieki za porady.
    • Gość: Lukasz Re: znowu o moneybookers.oszukana? IP: *.haye.cable.virginmedia.com 14.07.10, 20:40
      MB ma jakies problemy z przelewami na polskie konta, to jest odpowiedz jaka
      dostalem na zapytanie w sprawie mojego przelewu:

"W odpowiedzi na Pani pytanie chcielibyśmy Pana poinformować, że niestety mamy
      problem techniczny z wypłatami przez nasz lokalny bank polski i okres
      oczekiwania na środki został nieznacznie przedłużony. Postaramy się rozwiązać tą
      sprawę jak najczybciej i przeprowadzić transakcje w krótkim okresie.

Przepraszamy za opóźnienie oraz za wszelkie niedogodności z tym związane."
      • Gość: Eryk przelew na polskie konto moneybookers IP: *.zone14.bethere.co.uk 20.07.10, 09:48
        Potwierdzam. Mam ten sam problem przelew z banku pl na polskie konto zlecilem 9go lipca - normalnie max dwa dni pozniej a czesto nawet juz nastepnego dnia pieniadze byly na moim koncie mb. Tydzien pozniej 16go dzwonilem do nich z reklamacja bo to bylo juz zdecydowanie za dlugo, poprosili mnie o przeslanie mailem potwiedzenia przelewu co tez zrobilem. Odpisali ze sprawdza i jak wszystko sie bedzie zgadzac to w ciagu 2 dni roboczych srodki zostana zaksiegowane na koncie mb. Dzisiaj czekam do 17:00 i jak kasy nie bedzie to dzwonie do nich a potem pisze oficjalna skarge. Ktos jeszcze mial z nimi ostatnio problemy??? Wczesniej bardzo ich sobie chwalilem ale teraz podpadli i zastanawiam sie czy bede jeszcze korzystal z ich uslug.
        • Gość: Zibby Re: przelew na polskie konto moneybookers IP: *.28.139.147.threembb.co.uk 20.07.10, 20:28
          niestety coś naprawdę u nich się dzieje, przelewałem wiele razy ze swojego
          angielskiego konta na polskie, zawsze 2 dni, a dzisiaj już 4 dzień i kasy nie ma
        • Gość: Lukasz Re: przelew na polskie konto moneybookers IP: 92.234.80.* 21.07.10, 18:55
          Ja moj przelew juz otrzymalem. Pieniadze dotarly po 9-ciu dniach wliczajac w to
          sobote i niedziele.
          • Gość: zbyniu Re: przelew na polskie konto moneybookers IP: *.40.134.183.sub.mbb.three.co.uk 21.07.10, 19:43
            mój przelew też dzisiaj doszedł, ale po złodziejskim kursie... zazwyczaj
            przelicznik wymiany funt/złotówka był ok 2-3 grosze niższy od średniego kursu
            giełdowego, a teraz mi wymienili po 4,73, nie wiem z jakiego dnia h...e wzieli
            ten kurs, ale przez ostatnie kilka dni kurs średni funta nawet na chwilę nie
            spadł poniżej 4,83.... czyli h...e nieźle teraz kasują, nie dam im zarobić więcej
            • Gość: Eryk Re: przelew na polskie konto moneybookers IP: *.zone14.bethere.co.uk 22.07.10, 08:52
              A u mnie dalej nie ma kasy na koncie. Cisza. Napisalem do nich maila i czekam na odpowiedz ale grubo przeginaja tym razem.
            • Gość: lolek Re: przelew na polskie konto moneybookers IP: *.range86-145.btcentralplus.com 22.07.10, 10:53
              ostatnio chcialem przelac zl--->gbp do uk. Przy kursie srednim 4.86
              bank zaspiewal 5.10 plus oplata za transfer. Tak wiec mb nie sa tacy
              zli. Jedyny problem to limit £9k/90 dni. Mozna to jakos obejsc?
              • Gość: Lukasz Re: przelew na polskie konto moneybookers IP: 92.234.80.* 23.07.10, 00:09
                zeby zwiekszyc limit trzeba miec zweryfikowane konto, adres, karte
                kredytowa/debetowa. Jesli juz to zrobiles to poprostu musisz czekac. Ja po okolo
                4 latach korzystania z MB mam limit £27k.
                • Gość: Eryk problemy z kontem w BRE Banku IP: *.zone14.bethere.co.uk 23.07.10, 07:02
                  Rozmawialem z nimi wczoraj juz troche zdenerwowany, ponarzekalem i polaczyli mnie z pania managerka, ktora zaspiewala dokladnie ta sama spiewke, ze przeprasza ale maja problem techniczny ze swoim polskim kontem w BRE Banku na ktore wplacilem pieniadze. Jakie mozna miec problemy techniczne z kontem???

Dobra rada dla wszystkich nie wplacajcie wiecej kasy na ich konto w BRE Banku - mi podali teraz konto w Banku PeKaO SA gdybym chcial dokonywac kolejnych wplat w przyszlosci ale zastanowie sie chyba i poczekam az zaksieguja najpierw moj wczesniejszy przelew ktory lezy sobie na ich konice juz 2 tygodnie...

Lukasz i Zbyniu wy tez przelewaliscie kase na konto w BRE Banku?
                  • Gość: zbyniu Re: problemy z kontem w BRE Banku IP: *.28.94.46.threembb.co.uk 23.07.10, 18:12
                    tak, przelewałem do mBanku, zazwyczaj trwało 2 dni teraz 4, co do marży to
                    doczytałem na ich stronie i faktycznie teraz pobierają 1,99% od kursu średniego,
                    czyli tani oni już nie są
                  • Gość: Eryk upload successful IP: *.zone14.bethere.co.uk 23.07.10, 18:12
                    Wow! Po 14 dniach mam w koncu pieniadze zaksiegowane na konce Moneybookers oczywiscie weczekali na najmniej korzystny dla mnie moment i przelali pieniadze po poludniu kiedy kurs GBP/PLN byl w okolicach 4.89 pln. Wymienili moje zlotówki na futy po 5.01 PLN. Jestem coraz bardziej rozczarowany ich usługami. Kto może polecic jakis konkurencyjny serwis do przelewow PL - UK ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka