12.09.10, 15:12
witam

chce zarejestrowac sie w klinice dentystycznej ale wymagają karty NHS jak ją wyrobić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: karta NHS IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 12.09.10, 16:47
      Ja dostalem taka karte jak pierwszy raz sie zarejestrowalem w przychodni. Tzn. wypelnilem formularz z moimi danymi, przychodnia wyslala do NHS i w ciagu 2 tygodni dostalem pocztowo karte.
      • tom.basiak Re: karta NHS 14.09.10, 19:15
        dzieki

slyszalem jeszcze o kartach NHS uprawniających do znizek czy nawet darmowej opieki dentystycznej dla ludzi pobierających working tax credit? jak ją zdobyć
        • terwase Re: karta NHS 14.09.10, 21:05
          www.nhsbsa.nhs.uk/1040.aspx
          informacje na stronie nhs.

Fakt że otrzymujesz Tax Credit nie zwalnia cię automatycznie z kosztów NHS.
          Tutaj jest nawet wykres wyjaśniający kiedy możesz się kwalifikować:
          www.nhsbsa.nhs.uk/Documents/HealthCosts/Tax_Credits_flowchart.pdf
          • Gość: Ewa Re: karta NHS IP: *.1-3.cable.virginmedia.com 17.09.10, 17:29
            Moja rodzina jest zarejestrowana w przychodni od 3 lat i nie dostaliśmy takiej karty.Jak się o nią upomniałam to pani z przychodni mi powiedziała,że oni teraz się tym nie zajmują.W internecie są do pobrania formularze GMS1 ale nie mam pojęcia dokąd j-wysłać taki wypełniony formularz.Proszę o pomoc.P.S.Nie chodzi mi o kartę europejskiego ubezpieczenia zdrowotnego ani o kartę NHS,którą otrzymuje się kiedy ma się przyznany Working Tax Credit.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka