Dodaj do ulubionych

barclaycard initial

IP: *.range86-164.btcentralplus.com 13.09.11, 20:40
wlasnie dzis otrzymalam te karte z limitem 800 F ale nie mam opcji zeby przelac te kase na swoje aktualne bieżące current account , dlaczego?
to co ja wlasciwie z ta karta moge zrobic?
Obserwuj wątek
    • Gość: rece_mi_opadly Re: barclaycard initial IP: *.zone8.bethere.co.uk 13.09.11, 21:09
      Bo to karta kredytowa matolku!
      Czyli kupujesz sobie na przyklad odkurzacz a potem to splacasz - najczesciej splata zaczyna sie po miesiacu od zakupu - mozesz splacic calosc albo splacac to w miesiecznych ratach.

Malo oplacalne - zwlaszcza, ze oprocentowanie wynosi 29,9%
      • Gość: lolek Re: barclaycard initial IP: *.know.cable.virginmedia.com 13.09.11, 21:35
        Oprocentowanie jest zmienne. Nie każdy płaci 29.9. Po drugie, karty zazwyczaj oferują możliwość wypłacania gotówki i od niedawna - nie wiem przepisy się zmieniły, czy co - oprocentowanie za wypłaty gotówkowe jest równe temu za zakupy. Zazwyczaj wewnątrz limitu karty istnieje osobny limit wypłat gotówkowych; połowa, albo coś koło.

Koleżanka musi zadzwonić do banku i spytać ile może wypłacić i na jakich warunkach.
        • Gość: rece_mi_opadly Re: barclaycard initial IP: *.zone8.bethere.co.uk 13.09.11, 22:22
          Barclaycard initial jest oprocentowana 29.9% - i jest to oprocentowanie stałe.
          A kasę z każdej karty kredytowej można wypłacić w bankomacie - tylko po co? Drogo wychodzi :)
          • krecik Re: barclaycard initial 13.09.11, 22:59
            W obecnym klimacie ekonomicznym, wyciaganie kasy z karty kredytowej wlacza w banku wszystkie dzwonki alarmowe - bo trzeba byc w niezlej desperacji, aby sie decydowac na pozyczke tak wysoko oprocentowana. Ergo - masz powazne klopoty finansowe i beda cie traktowac jako klienta o potencjanie wysokim ryzyku.

Tak wiec warto zrewidowac swoje przyzwyczajenia.

Ag
            • Gość: lolek Re: barclaycard initial IP: *.know.cable.virginmedia.com 13.09.11, 23:13
              Nie wiem czy to tylko moje karty - mam w Barclaysie, LLoydsie i Virgin - i na wszystkich trzech pożyczka gotówkowa jest oprocentowana dokładnie tak samo, jak zakupy. Zmiana weszła w życie jakieś 2 miesiące temu. A czy jest to droga pożyczka? No może jest, ale jest też dużo szybsza i wygodniejsza od tradycyjnych pożyczek. Jakbym miał potrzebę, to raczej wziąłbym z karty i zapłacił nieco więcej, za to bez zachodu i aplikacji i telefonów, i innych szykan.
              • krecik Re: barclaycard initial 14.09.11, 19:34
                To nawet nie chodzi o koszt owej pozyczki, tylko jak bank interpretuje twoje zarzadzanie finansami. To, ze wyciagasz gotowke z karty kredytowej jest odnotowywane w systemie. Jesli robisz to czesto i przy okazji zdarzy ci sie placic tylko raty minimalne - bank to zinterpretuje tak, jak pisalam powyzej - ze masz problemy finansowe. Co moze miec nieprzyjemne skutki w przypadku, gdybys w danym banku chcial np wziac pozyczke lub mortgage.

Ag
    • Gość: gosc002 Re: barclaycard initial IP: *.perr.cable.virginmedia.com 14.09.11, 10:17
      Nie rozumiem potrzeby wypłacania gotówki z karty kredytowej... No chyba, że ktoś robi zakupy wyłącznie w polskim sklepie, w tych kilku mi znanych (poza Londynem) kredytówek nie przyjmują. I poza polskimi tylko w Aldi się z tym spotkałam, reszta większych sklepów je akceptuje.
      Więc ogólnie mówiąc najtaniej (a dokładniej całkowiecie bezpłatnie, nie licząc opłaty za kartę jeśli jakaś była) jest robić tą kartą codzienne zakupy a potem spłacić całość na koniec okresu rozliczeniowego. Czyli cały miesiąc kupujesz na kredyt a oddajesz go po kolejnych 3 tygodniach - zazwyczaj terminy płatności są co najmniej o tyle późniejsze od końca okresu rozliczeniowego.
      Jeśli trzymasz się terminów to nie kosztuje Cię to ani grosza.
      Odsetki zaczynają się naliczać jeśli nie spłacisz w terminie - wtedy trzeba tylko spłacać tzw. wartość minimalną, ale dług rośnie.
      • Gość: dobry Re: barclaycard initial IP: *.29.56.139.threembb.co.uk 14.10.11, 00:22
        ja mialem na barclaycard 5460 funtow zadluzenia, minimum rate od tegobylo 101 funtow. pewnego dnia przyslali mi list ze jak bede wplacal po wyzej minimum rate to oni do konca wowczas 2009 roku obnizaja mi oprocentowanie z 26.9% do 8.7% na dwa lata. I tak spalacilem karte kredytowa. Malo tego dwie ostatnie raty mi anulowali. Wiec poco splacac minimum jak dlug rosnie lepsze takie rozwiaznie. pozniej napialem im ze bardzo zaluje ale opuszczam uk i musze zrezygnowac z ich uzlug- kompletnie nie robili problemow
        teraz jestem w HSBC haha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka