Dodaj do ulubionych

mock of the week

IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 05.01.12, 00:44
Czy ktos rozumie humor w programach typu "mock of the week" czy "8 out of 10 cats"? Mieszkam w UK tylko 3 lata i dalej nie wiem, co tam jest zabawne. Wydaje mi sie, ze te zrozumienie takich programow wymaga doglebnego zrozumienia kultury i zastanawia mnie, czy jest to w ogole osiagalne dla obcokrajowca, czy to zabawne jest wylacznie dla tubylcow.
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Re: mock of the week IP: *.opera-mini.net 05.01.12, 01:08
      Na pewno nie przeszkadza znajomosc jezyka, tak na starcie. Mock the week - to jest tytul programu - i oznacza wysmianie tygodnia. Mock, jako rzeczownik oznacza probe. Gdybys napisal mockery, to moze. A programy, sa imo genialne. Wlasnie na 4 leci big fat quiz i lmao.
      • Gość: marnuje urlop Re: mock of the week IP: *.bb.sky.com 05.01.12, 04:28
        Ja uwielbiam HIGNIFY i QI, na Dave laca powtorki non stop (wypas) i nigdy nie zawodza. Ze starszych rzeczy to Harry Enfield and Chums - boskie :-D A absolutnym zwyciezca w moim rankingu jest Never Mind the Buzzcocks sezony z Simonem Amstellem. Little gay fella is a real biatch :-)
    • Gość: azkeel Re: mock of the week IP: *.xdsl.murphx.net 05.01.12, 09:33
      Mock the week to juz nie to samo od kiedy Frankie Boyle odszedl. 8 of 10 ogladam przede wszystkim ze wzgledu na Sean Lock'a i Jason Mansford'a. Humor jest jak najbardziej zrozumialy ale moze masz po prostu inne poczucie humoru. W obu tych progrmach bardziej od zrozumienia kultury wazne jest orientowanie sie w sprawach biezacych bo wlasnie taka tematyke podejmuja.
    • lucasa Re: mock of the week 05.01.12, 17:43
      nie wiem czy to chodzi o znajomsc jezyka, ja jestem tutaj ponad 10 lat i lubie Mock the week.
      co jest zabawne? komentarze na aktualne tematy i imponujaca szybkosc reakcji i riposty. kilka lat temu jak jechalam w Polsce z lotniska samochodem do domu i sluchalam polskich zartow (z Opola?) to w ogole nie lapalam dlaczego to bylo smieszne... :p
      A
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka