Dodaj do ulubionych

Nie chca nas w UK

IP: *.range86-145.btcentralplus.com 09.01.12, 09:46
www.bbc.co.uk/news/uk-16463861
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Re: Nie chca nas w UK IP: *.know.cable.virginmedia.com 09.01.12, 11:21
      jakby nas nie chcieli, to ty byś był bezrobotny, a nie młodzi Anglicy.
      • Gość: Zbigniew Re: Nie chca nas w UK IP: *.tktelekom.pl 09.01.12, 11:35
        ok, uściślijmy - wszyscy oprócz pracodawców was nie chcą
        • Gość: lolek Re: Nie chca nas w UK IP: *.know.cable.virginmedia.com 09.01.12, 11:44
          Drogi Zbigniewie, a co z panem z irrr?
          • Gość: lolek Re: Nie chca nas w UK IP: *.know.cable.virginmedia.com 09.01.12, 11:45
            przepraszam ppr
    • Gość: aaa Re: Nie chca nas w UK IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 09.01.12, 12:00
      Moze niech pokaza wzrost bezrobocia wsrod mlodego pokolenia zanim rozpoczal sie kryzys, czyli osobno dla okresu 2004-2006 i osobno dla okresu 2007-2011.
      • Gość: lolek Re: Nie chca nas w UK IP: *.know.cable.virginmedia.com 09.01.12, 12:15
        przeiceż tak się nie da niczego analizować. Wziąć dwa czynniki i znaleźć jakąś tam korelacje to żaden kłopot - wystarczy pobawić się ze statystyką.
        Ten cały Green od lat jest przeciwny imigracji, a badania są tylko projekcją jego uprzedzeń. Jak ktoś przegrywa na rynku pracy z przybyszami, którzy często gęsto nie znają nawet języka, to - naprawdę - przyczyn swojego bezrobocia powinien poszukać w swoim własnym życiu, systemie wartości etc.
        • Gość: Zbigniew Re: Nie chca nas w UK IP: *.tktelekom.pl 09.01.12, 13:30
          No właśnie, mam swój styl zycia, pracy itp, a gdyby do Polski zjechały naraz hordy, Mongołów, Wietnamczyków czy kogokolwiek innego, nastawionych na maksymalny sukces i zarobek, to podejrzewam że nie wygrałbym z nimi, no chyba że w pracy przyśpieszyłbym dwa razy, zacząłbym stale nagabywać szefa o jakieś nadgodziny, na pracy w dni świąteczne też musiałoby mi zacząć naraz zależeć.... po prstu musiałbym stać się tacy jak oni
          • Gość: lolek Re: Nie chca nas w UK IP: *.know.cable.virginmedia.com 09.01.12, 14:18
            W Polsce już są całe hordy ... Anglików. Ciężko o jakąkolwiek wartą zachodu pracę bez znajomości angielskiego, ale co ty o tym możesz wiedzieć?
            • Gość: Zbigniew Re: Nie chca nas w UK IP: *.tktelekom.pl 09.01.12, 14:38
              Loluś, nie wytrzeźwiałeś jeszcze po weekendzie?
              • Gość: lolek Re: Nie chca nas w UK IP: *.know.cable.virginmedia.com 09.01.12, 15:00
                Widzisz Zigi, ja łikendy w pracy spędzam, jak przeczytasz raport, to trafisz tam na takie zdanie o work ethics imigrantów. A ty co? Poniedziałek przy tv i kompie? Zasiłek czy renta? A może, jeszcze lepiej z pracy stukasz, orle ty i sokole?
                • Gość: Zbigniew Re: Nie chca nas w UK IP: *.tktelekom.pl 09.01.12, 15:35
                  aha, to by się zgadzało, weekend pracy dlatego chlejesz w poniedziałki, a propos mialem w UK kolesi którzy pracowali zawsze w weekendy, smutne to
                  • Gość: lolek Re: Nie chca nas w UK IP: *.know.cable.virginmedia.com 09.01.12, 16:00
                    niom, ale wracając do ciebie i twojej radosnej sytuacji ...
                    • Gość: Zbigniew Re: Nie chca nas w UK IP: *.tktelekom.pl 09.01.12, 16:39
                      Moja sytuacja to dokładnie 109 tys na koncie, sumka która uzbierała się po 4 letnim pobycie... wmiem że to niezyt duzo jak za taki okres, ale zbytnio nie oszczędzałem... przyjechałem 2 miesiące temu, a oni do tego dali mi jeszcze zasiłek dla bezrobotnych (kto wraca niech pamięta o U1) ambitny raczej nie jestem i pracy na razie nie szukam...generalnie nie narzekam, cieszę się ze UK to już dla mnie historia
                      • rpq Re: Nie chca nas w UK 09.01.12, 17:45
                        Tak ci dobrze, że aż wpadłes na forum, gdzie rozmawiają ludzie wciąż pracujący w UK, aby poczytać jak mają wujowo. Zdajesz sobie chyba sprawę jak to wygląda z boku?
                        • Gość: Zbigniew Re: Nie chca nas w UK IP: *.tktelekom.pl 09.01.12, 18:43
                          to tylko sentyment, wchodze bo fajnie poczytać co tam na starych śmieciach... nikogo nie chcialbym dołować ( nawet lolka który łoi cidery z samego rana) po prostu życze wszystkim w UK powodzenia, i nie germanizujcie się, wracajcie gdy przyjdzie czas
                          • Gość: lolek Re: Nie chca nas w UK IP: *.know.cable.virginmedia.com 09.01.12, 19:19
                            Autor: Gość: Zbigniew IP: *.tktelekom.pl 09.01.12, 11:35

ok, uściślijmy - wszyscy oprócz pracodawców was nie chcą

to jest powód, dla którego tu wpadłeś zbigniewie. I to jest smutne.

A ja, siedzę w domku z dwójką dzieci i ciderki mi nie w głowie. Widzisz jak fajnie można sobie w uk pracę ustawić. Cały tydzień dla dzieciaków i żona w pracy kontynuje swoją karierę.
                          • ratpole Re: Nie chca nas w UK 09.01.12, 21:42
                            Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> nie germanizujcie się, wracajcie gdy przyjdzie czas

A kiedy to bedzie? hehehehe
                      • Gość: lolla Re: Nie chca nas w UK IP: *.zone5.bethere.co.uk 16.01.12, 22:16
                        109k czy 109tys? to jest rónica
                        • Gość: Ralph Re: Nie chca nas w UK IP: *.as13285.net 16.01.12, 22:59
                          > 109k czy 109tys? to jest rónica

A to zależy czy słowa te wypowiada informatyk czy normalny człowiek :P
    • rekin.finansjery Re: Nie chca nas w UK 09.01.12, 13:31
      Nie chca, nie chca, niezaleznie od tego czy youth unemployment mozna laczyc z migration z Eastern Europe; wystarczy popatrzec na komentarze pod artykulem.

uk.news.yahoo.com/youth-unemployment-questioned-050124854.html

Ale ta niechec to nie jest przeciez nic takiego nowego.
      • Gość: lolek Re: Nie chca nas w UK IP: *.know.cable.virginmedia.com 09.01.12, 14:33
        Przecież wiadomo, że takie artykuły przyciągają wyłącznie tych wszystkich nieszczęśników od: i would of done that, if not for them bloody forignayners and bad weather.
    • piotrek506 Re: Nie chca nas w UK 09.01.12, 14:17
      Tak jak pisalem wczoraj media sa nam niechetne ale to nie dzieje sie przez przypadek znalezli sobie kozla ofiarnego ktorego mozna o wszystko obwinic w czasie kryzysu jest to bardzo wygodne bo odwraca uwage od slabosci rzadu, korupcji i wszelkich innych przekretow.

• 10iwonka10 Re: Nie chca nas w UK 09.01.12, 19:27
      Teraz nas nie chca bo jest kryzys . Kryzys sie skonczy Labour znow naprodukuje cale mnostwo niepotrzebnych, 'overpaid jobs' i znow nas beda chcieli bo kto bedzie pracowal w hotelach, restauracjach.....
      Kto by sie przejmowal takimi Artykulami. Plus 'work ethic'- nie chce uogolniac ale jest w tym troche prawdy Anglik jeszcze sobie nie pierdnie i juz idzie na zwolnienie i dlaczego tylu z nich siedzi tygodniami na 'stress relating' zwolnieniach? Maja slabszy system nerwowy czy sa po prostu leniami do kwadratu????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka