green_shamrock
31.03.12, 14:07
hej dziewczyny ,moze orientuje sie któraś jak można odwołać sie od mandatu przysłanego pocztą?bo na gardę to chyba nie ma sensu chodzić i dyskutować wolałabym jakieś pismo sklecic tylko nie wiem do kogo.
Sytuacja dość skomplikowana , dostaliśmy 2 mandaty za brak krązków taxu i ubezpieczenia w aucie które NIE jezdzi ,tylko stoi zepsute iczeka na sprzedaż lub złomowanie . Jezdziło do dnia 1 lutego , 2 lutego byłam na gardzie pytac co mam zrobic z opłatami czy wydadza mi jakieś zaswiadczenie ze auto NIE jezdzi i moge nie opłacać taxu i nie przedłużac ubezp. pani gardzinka powiedziała ze nic nie potrzebuje tylko mam NIE jezdzic tym samochodem ,dopóki auto stoi jest wszytsko ok.
no wiec nic nie robiłam ,wczoraj przyszły 2 mandaty pocztą z dnia 8 marca każdy po 60 e , nie jestem do konca przekonana ze zostałam ukarana słusznie i chce to wyjasniac i sie odwoływac ale nie bardzo wiem gdzie i jak , poszperałam tez w necie i na stronach np. citizenu , jest napisane wyraznie ze auto musi miec powyzsze opłaty uiszczone aby poruszac sie / jezdzic po drogach.
za wszelkie podpowiedzi bede bardzo wdzieczna :)