Dodaj do ulubionych

prosze o radę - podatki

IP: *.play-internet.pl 07.04.13, 16:47
Pracowałam w Anglii jako samozatrudniona w latach 2004 - 20012. Przeniosłam w polskiej skarbówce "centrum zainteresowań zyciowych" do Uk, złozyłam NIP 3 i wszystko jak trzeba. Teraz jednak chcę to skończyć i podjąć z powrotem prace w Polsce. Jakie papiery mam wypełnić w UK, a jakie w Polsce? Oficjalnie wciąż jestem podatnikiem UK, a chcę się zatrudnić w PL na umowę o pracę.. Na pewno nie jest to trudne, ale nie wiem nawet gdzie zacząć..

Obserwuj wątek
    • Gość: Infolinia Re: prosze o radę - podatki IP: *.cust-31.exponential-e.net 08.04.13, 14:36
      Zadzwon do HMRC i powiedz, ze 'zamknelas dzialalnosc'. Powinno wystarczyc. Moze bedziesz musiala zadzwonic tez do oddzialu zajmujacego sie NIC...

W Polsce zadzwon do urzedu skarbowego (najlepiej w innym miescie) i zapytaj, co masz zrobic. I pod zadnym pozorem nie podawaj swoich prawdziwych danych - US nalezy ufac, ale bez przesady.
      • Gość: kaskas Re: prosze o radę - podatki IP: *.play-internet.pl 08.04.13, 22:24
        O kurcze. Dzięki. Myślałam, że znajdzie tu się ktoś, kto już przez to przeszedł, ale dzięki Infolinio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka