Dodaj do ulubionych

self-employment

IP: *.clubnet.pl 18.01.14, 19:33
Witam
Dostałem oferte pracy jako cieśla szalunkowy ale na samozatrudnieniu ze stawką 14 funtów na godzinę. Jeżeli będę pracował 5 dni w tygodniu po 8 godzin wyjdzie mi 560 funtów tygodniowo. Proszę o policzenie ile wyjdzie mi na ręke po zapłaceniu podatków i składki zdrowotnej.
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: self-employment 18.01.14, 19:46
      Prosze:
      www.hmrc.gov.uk/factsheet/working-for-yourself.pdf
      www.gov.uk/self-employed-national-insurance-rates
    • Gość: red Re: self-employment IP: *.17-2.cable.virginm.net 19.01.14, 08:35
      A ja mam napisać list do szkoły swojego dziecka z uzasadnieniem dlaczego zabralem go na wakacje w czasie roku szkolnego tak, abym nie dostał £60 funtów kary. List mam zanieść w piątek.
      Proszę o napisanie.

Lol
      • Gość: autor Re: self-employment IP: *.bb.sky.com 19.01.14, 10:43
        Ja napisalem prawde - pojechalismy sobie na urlop. Nie wiem czy to norma, ale afery zadnej nie bylo. Podejrzewam, ze ma znaczenie do ktorej klasy chodzi dziecko. Moja corka mo dopiero 5 lat i mam duze watpliwosci czy 5io latki powinny juz chodzic do szkoly.
      • Gość: bebebe Re: self-employment IP: *.as13285.net 19.01.14, 15:23
        Wpisujesz sobie w Google Translate po polsku, tlumaczysz na angielski a potem tlumaczenie kopiujesz do Worda i drukujesz. Poziom tlumaczenia bedzie akurat odzwierciedlal twoj poziom angielskiego, skoro nie umiesz sam napisac i jeszcze szukasz jelenia, ktory ci liscik napisze.
      • piesior666 Re: self-employment 20.01.14, 20:31
        Gość portalu: red napisał(a):

> A ja mam napisać list do szkoły swojego dziecka z uzasadnieniem dlaczego zabral
        > em go na wakacje w czasie roku szkolnego tak, abym nie dostał £60 funtów k
        > ary. List mam zanieść w piątek.
        > Proszę o napisanie.
        >
        > Musisz nam napisac,dlaczego zabralas go na wakacje.
        > Lol
    • Gość: mariano Re: self-employment IP: *.8-4.cable.virginm.net 20.01.14, 23:26
      listentotaxman.com/
      Świetna strona, wszystko tam wyliczysz w ciągu minuty, nie trzeba się rejestrować.
    • Gość: niby_szkot Re: self-employment IP: *.as13285.net 21.01.14, 20:41
      Proszę o policzenie ile wyjdzie mi na ręke po zapłac
      > eniu podatków i składki zdrowotnej.

A robotę też za ciebie wykonać?
      14 na selfie to całkiem niezła (obecnie) stawka.
      Dziwię sie jedynie dlaczego tylko 5 dni w tygodniu i po 8h???
      Znam takich co je...piią na okrągło, także niedziele, osiągając w tygodniu rozliczeniowym ponad 90 h!!!
      Weź sie do roboty! Z taką stawką zarobisz kasiorę, ubezpieczenie to pryszcz na tyłku, tylko ten piep...szonny podatek...
      Tego nie obejdziesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka